1.Lig 20 KENTE ÖZEL ŞUBE

20 KENTE ÖZEL ŞUBE

29.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, şiddet olaylarını önlemek amacıyla 20 kentte daha Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurdu. Artık, Süper Lig ve PTT 1. Lig’de takımı bulunan tüm şehirlerde, holiganizmle mücadele için özel polis birimi var

20 KENTE ÖZEL ŞUBE

TOLGA ŞARDAN

Haberin Devamı

Sporda şiddet olaylarını önlemek amacıyla sürekli yeni önlemler geliştiren İçişleri Bakanlığı, 20 kentte daha Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulması için önemli adımlar attı. Bakan Muammer Güler’in onayladığı karar sonrasında daha önce 6 kentte bulunan il emniyet müdürlükleri bünyesindeki Spor Güvenliği Şube Müdürlükleri, 20 şehirde daha kuruldu. Böylece Süper Lig ve PTT 1. Lig’de takımı olan tüm kentlerde holiganizmle mücadele için özel polis birimi oluşturuldu.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, art arda yaşanan şiddet olaylarının yarattığı tepki sonrasında İçişleri, Adalet ile Gençlik ve Spor bakanlıklarında görevli bürokratların katılımıyla toplanan, “Sporda Şiddetin Önlenmesi Çalıştayları” sonrasında ilk olarak İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, holiganlarla mücadele eden polislerin görev yaptığı Spor Güvenliği Şube Müdürlükleri’nin sayısının artırılması için düğmeye bastı. Geçen sezon ortasında; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Mersin’de il emniyet müdürlükleri bünyesinde kurulan şubelerin yapılanmasının beklenenden daha iyi sonuç vermesi üzerine, söz konusu birimin yaygınlaştırılması kararı alındı. İçişleri Bakanlığı, mevcut kentlerin yanı sıra 20 şehirde daha aynı birimin kurulmasına karar verdi.
Bakan Güler’in onayı ardından Trabzon, Rize, Eskişehir, Manisa, Sivas, Antalya, Konya, Karabük, Gaziantep, Elazığ, Kayseri, Ordu, Balıkesir, Samsun, Şanlıurfa, Bolu, Denizli, Kütahya, Muğla ve K.Maraş’taki emniyet müdürlüğü bünyesinde Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kuruldu. Böylelikle Süper Lig ile PTT 1. Lig’de futbol takımı olan tüm kentlere yeni şube müdürlüğü kurulmuş oldu.

Haberin Devamı

Önce Estonya sonra TT Arena
Emniyet Genel Müdürlüğü, spor sahalarında alınan güvenlik önlemlerinin yerinde incelenmesi için özel bir ekip oluşturdu. Bu ekip önce A Milli Takımımız’ın, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Estonya ile Tallinn’de oynadığı maçı yerinde izledi. Karşılaşmada 45 polisin görev yaptığı diğer tüm önlemlerin özel güvenlik personelince alındığı tespit edildi. Özel ekip ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın geçen hafta Kopenhag’la oynadığı maçta da görev yaptı. Ekibin TT Arena’da oynanan maçla ilgili özel bir rapor hazırladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Sistem açıldı
Sporda şiddet olaylarına karışanların kayıtlarının tutulduğu emniyetteki özel bilgisayar sisteminin yurt genelinde kullanıma açıldığı ortaya çıktı. Müsabakaları takip etmek isteyen, ancak yasaklı listesinde yer alan kişilerin tespitini sağlamak amacıyla elektronik ortamda oluşturulan sisteme jandarma birimlerinin de bilgi girişi yapmaya başladığı belirtildi. Böylece yurt genelinde holiganizm eylemlerine karışan kişilerin kayıtlarının daha sağlıklı biçimde tutulduğu öğrenildi.

Yazarlar