Beşiktaş "20 senelik işi 5 yılda yaptık"

"20 senelik işi 5 yılda yaptık"

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, çok çalışarak Beşiktaş'ı her alanda güçlü ve iddialı bir kulüp haline getirdiklerini söyledi.

20 senelik işi 5 yılda yaptık

Siyah-beyazlı kulübün patronu aşk ile görev yaptığının altını çizdi, “İnsanların 20 senede yaptıklarını 5 senede yaptık. Aşk olmadan bu iş olmaz. Hayatımda gelmek istediğim en üst noktadayım. Görev süremiz bittiğinde insanların karşısına çıkabileceğimiz geçmiş bırakarak ayrılmak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta 26 Mart 2012’de oturduğu başkanlık koltuğunda 5 yılı geride bırakan Fikret Orman; şampiyonluk yarışından, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Lyon eşleşmesine; transferden, Şenol Güneş’in geleceğine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. NTV Spor’a konuşan Orman şunları söyledi:

- Beşiktaş’ta güneşli günlerdeyiz. Önümüzdeki 3 ayı da iyi şekilde geçirmeyi Allah bize nasip etsin. 5 yıl insan hayatında uzun bir süre. Yaşlandık! Zor günlerdi. Özellikle ilk 4 yıl zor geçti. Yapacağız dediğimiz işleri yapmış olmamız haklı gururumuzdur. Arkadaşlarım ve kendi adıma mutluyum.

Aşk olmadan olmaz

- Geçen sene stadın açılması, şampiyonluğun gelmesi bizi mutlu etti. Hayatımda gelmek istediğim, kendi kariyerimle alakalı en üst noktadayım. Bu aşk ile doğar. Aşk olmadan olmaz. Çocukluğumdan itibaren kulübün içerisinde oldum. Görev süremiz bittiğinde insanların karşısına çıkabileceğimiz geçmiş bırakarak ayrılmak istiyorum.

Haberin Devamı

- Beş senede inanılmaz derecede yatırım yaptık. Bu sadece stat yatırımı değildir. Bazı art niyetliler stat diyor ama Vodafone Arena başka bir şeydir. Her tarafı planlanarak yapılmıştır. Ümraniye’ye yatırımlar yaptık. Fulya’ya yaptıklarımız ortada. Mehmet Üstünkaya 1903 tesislerini açtık. Toplamda 150-200 milyon doların üzerinde yatırım yaptık.

‘Finale gidebiliriz’

- Stadyum gelirlerini 5 kat arttırdık. 21 tane Kartal Yuvası mağazası vardı, 90 tane oldu. 100 milyon ciro yapıyor. 250 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yaptık. Kamuoyu tarafından takdir gördük. İnsanların 20 senede yaptıklarını 5 senede yaptık. Finansal olarak çok kötü durumdayken bunları yaptık.

- Bu sezon hem şampiyonluk hem de Avrupa Ligi’ni istemek güzel bir şey. Allah’a dua edersiniz, istersiniz. Niye kendimizi kısıtlayalım ki? Beşiktaş’a baktığımızda şampiyon olabilir. Sokakta gezen insanlar UEFA Ligi’nde turu geçebileceğimizi söylüyor. Lyon favori mi? Evet. Zor bir maç olacak ama Beşiktaş cepte keklik değil. Finale gidebilir miyiz? Gidebiliriz. Camia olarak bir güven var. Ben 2 kupayı da istiyorum. Beşiktaşlılar da istiyor. İnşallah olur.

Haberin Devamı

‘Atiba’yı istememişlerdi’

UEFA ile imzaladıkları mali kriter anlaşmasının 2017-18 sezonu sonunda biteceğini belirten Fikret Orman, “Transferde saçma sapan hareketler yapmayız. Atiba’yı istemeyenler Fabri’ye de karşı çıktı ama onlar takımın en sevilen oyuncuları oldular” diye konuştu.

Başkan Fikret Orman gelecek sezon için gündeme getirilen transfer iddialarına tepki gösterdi. UEFA ile imzaladıkları mali kriter anlaşmasının 2017-2018 sezonu sonunda biteceğine vurgu yapan Orman, transferde kulübün ekonomik imkanları doğrultusunda hareket edeceklerinin altını çizdi.

Siyah-beyazlı kulübün patronu, “Hiçbir kulübün oyuncusu konuşulmuyor, bizim futbolcular her gün bir yerlere gidiyor. Benim bunlardan haberim yok. Oğuzhan ile sözleşme yenileceğiz. Sözleşmeyi 4-5 sene uzatacağımız oyuncu gazetelerde bir yere gidiyor. Bir yıldızlar geliyor. Londra’ya kızımı ziyarete gidiyorum, ‘kimi almaya gidiyorsunuz’ diyorlar. Bizim bir hayatımız yok mu? Çocuğumu görmeye gidemez miyim?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bütçeye göre transfer

Başkan Orman şöyle devam etti: “Bizim hangi mevkide oyuncu ihtiyacımız var? Gökhan Töre geliyor. Babel, Quaresma, Aras bizim oyuncularımız. Santrafor için isimler yazılıyor. Beşiktaş’ta herkes yıldızdır. Biz zihniyetimiz ve bütçemiz dahilinde oyuncular ile anlaşacağız. Saçma sapan hareketler yapmayız. Atiba’yı bonservis ödemeden transfer ettiğimizde ‘Kanada’dan oyuncu mu alınır’ denildi. Şu anda taraftarın en sevdiği oyuncu Atiba’dır. Sezon başında Fabri için yazılar yazıldı. Şimdi Atiba ve Fabri takımın en sevilen iki oyuncusu oldu. Taraftarımız büyük transferler beklemesin. Elimizdeki bütçeye göre transferler yapacağız. Babel de bu sezonun transferidir. Bonservis ödemeden aldık, takıma inanılmaz destek verdi.”

‘Güneş’le devam ediyoruz’

Şenol Güneş’le geçen sezon 2+1 yıllık sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Başkan Fikret Orman, başarılı hocayla yola devam ettiklerini söyledi. Güneş’in Güney Kore’den döndükten sonra çalıştığı kulüplerde 1 yıllık sözleşme imzaladığını belirten Orman, “Biz 2+1 yıllık imza attık. İki sene bitiyor, 1 yıl daha var. Bizim hocamıza karşı fikirlerimizi bütün kamuoyu bilir. Aramızda ayrılış senaryosu hiçbir zaman olmadı. Biz istikrardan yanayız. Hocamızın da ayrılmaya niyeti yok. Sezon sonu geldiğinde tekrar oturup, konuşacağız. B planımız yok. Hocamız dürüst bir insandır. Kendisi şu an şampiyonluk ve UEFA maçlarına odaklandı. Kamuoyu, Beşiktaş’ı karıştırmak için gündeme getiriyor. Biz büyük bir kulübüz. Konuşanlar boş konuşuyor. Hoca ile konuşmadan kamuoyuna konuşmam” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Oğuzhan’la uzatacağız’

Önümüzdeki günlerde bazı oyuncularla sözleşme yenileyeceklerini açıklayan Fikret Orman, “Marcelo, Necip ve Oğuzhan’la sona geldik. Tolgay’ı da beğeniyorum” dedi. Oğuzhan için Avrupa’dan şimdiye kadar teklif gelmediğini de kaydeden Orman, “Oğuzhan, Beşiktaş’a 23 yaşında kaptanlık yaptı. O bizim evladımız ve çok mutlu. Bana ulaşmış bir teklif yok. Bizim birinci kuralımız takımda kalması. Sözleşmesini uzatacağız” ifadelerini kullandı. Fikret Orman, Brezilyalı kanat oyuncusu Dudu’nun ilgilendikleri oyuncular arasında yer aldığını da bildirdi.

Yıldırım’a mesaj

Fikret Orman, 2. Futbol Zirvesi’nde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la bir araya gelmemesiyle ilgili soruyu da yanıtladı. Orman, “Ben Cumhurbaşkanımızın sağında duruyordum. Orada neler oldu bilemiyorum. Ben birisinin yapmış olduğu harekete cevap vermek zorunda değilim. Bana ne! Çok muhatap olmak istemiyorum” dedi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, “FEDA bize uymaz” sözlerini de yorumlayan Orman, “Ben de Divan toplantısında ‘biz malımızı satmayız’ demiştim. Bunu Galatasaray’a gönderme olarak yapmadım. Dursun başkanı severiz. Arada böyle şeyler olur” diye konuştu.

Gomez’e sitem

Beşiktaş’tan ayrılarak Wolfsburg’a giden Mario Gomez’le transfer görüşmesi yapmadıklarını bildiren Başkan Fikret Orman, “Bu takımda bir tane golcü oynuyor. Elimizde çok önemli oyuncular var. Yazılan herkesi alamayız. Mario iyi bir çocuktur. Giderken biraz üzüldüm. Ayrılma gerekçeleri beni üzmüştü. Beşiktaş’ın bugün bulunduğu yer belli, Gomez’in gittiği takımın yeri de belli. Mario’yu Beşiktaşlılar sevdi. Şu anda hiçbir görüşme yapmadık. Sezon sonu bakarız” diye konuştu.

Divan tepkisi

Beşiktaş Başkanı, Divan Kurulu’nun 15 Nisan Cumartesi günü mahkeme kararıyla seçime çağrılması için “Seçim harici Divan Kurulu toplantı yapamaz. Kapılarda şov yapıyorlar. İnsanlar da senelerdir tanıdığı için kıramıyorlar. Beşiktaş’ın şampiyonluğuna destek vermek bu mu? Ne faydanız olmuş?” yorumunu yaptı. İsim vermeden Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’i eleştiren Orman, “Beşiktaş Başkanı Divan’a geliyor ve ondan evvel konuşmalar yapılıyor. Herkes olayı görüyor. Ayıp. Beşiktaş’ta saygı görmek istiyorsanız, iyi bir şeyler yapacaksınız. Beşiktaş başkanının Divan Kurulu üyeleri ile hiçbir sorunu yoktur” dedi.

‘Talisca seneye’

Başkan Fikret Orman, Benfica’dan 2 yıllığına kiraladıkları Anderson Talisca’nın bonservisini satın almalarının bu sezon imkansız olduğunu açıkladı. Brezilyalı yıldızın takıma kolay uyum sağladığını kaydeden Orman, “Gol sayısı olarak geçen sezonki Sosa’yı geçti. Beşiktaş’ın Talisca için 23 milyon euro ödeme imkanı yok. Taraftarlar bağış kampanyası istiyor ama bağışla olacak iş değil. Talisca’yı bu sene değil, bir daha ki sezon almak istiyorum” dedi.

Porto’dan 10 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiraladıkları Aboubakar’ın durumunu da değerlendiren Fikret Orman, “Aboubakar iyi bir çocuk. 1 sene daha top oynasa performansı çok artar. Hatalar da yaptı. Lyon maçına gidiyoruz ve sahada yer almayacak. Bunlar olacak işler değil. Bu hafta sonu Trabzon’da daha sonra Adana’da kendini göstersin” yorumunu yaptı.

‘Kimin haddine’

Başkan Fikret Orman, Tolga Zengin’in Astra Giurgiu ile oynanan hazırlık maçında protesto edilmesine tepki gösterdi. Beşiktaş’ın geçen sezon Tolga ile şampiyon olduğunu hatırlatan Orman, “Hem kalecilik hem kaptanlık yapıyor. Biz ondan çok memnunuz. Kaptanı protesto etmek kimin haddine? Geçen sene kim kaledeydi?” dedi.

Orman, Vodafone Arena’nın stattan öte bir şey olduğunu söyledi, “Her tarafı planlanarak yapılmıştır” dedi.