Diğer 21 Aralık Kış gündönümü nedir?

21 Aralık Kış gündönümü nedir?

21.12.2013 - 11:10 | Son Güncellenme:

Kış Gündönümü geldi (21 Aralık) Google’ın sabahki logosunda Kış Gündönümü motifleri var. Peki nedir Kış GünDönümü? Kış Gündönümünde bu gece ne olacak?21 Aralık Kış gündönümü nedir? Kış gündönümünde ne olacak? (Google) milliyet.com.tr'de

21 Aralık Kış gündönümü nedir

Kış Gündönümü Bugün

Kış Gündönümü nedir?

Kış Gündönümü geldi (21 Aralık) Google’ın bugünkü logosunda Kış Gündönümü motifleri var. Peki nedir Kış GünDönümü? Kış Gündönümünde bu gece ne olacak? İşte Tüm detaylar Milliyet.com.tr'de sizlerle

Google özel günlerde hazırladığı görseller ile ziyaretçilerini şaşırtmaya devam ediyor.
Kış Gündönümü, Kuzey Yarımküre'de 21 veya 22 aralık tarihine denk gelen, gündüzün en kısa gecenin en uzun olduğu gündür.
Yaz Gündönümü`nde yaklaşık 21 Haziran, güneş ışıkları Yengeç Dönencesi`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler kısalmaya, güney yarıkürede uzamaya başlar.

Kış Gündönümü'nde (yaklaşık 21 Aralık) ise, güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır.

Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarıkürede en uzun gün, Kuzey yarıkürede en uzun gece yaşanır.

Pagan Bayramı Yule

Kış Gündömü özellikle kuzey ülkelerinde pagan ve neo-pagan inançlarda Yule adı verilen bir bayram olarak kutlanır. Kış gündönümünde paganlar Yule'u buğday başakları, ateşler ve eğlenceler ile kutlarlar.

Kış gündönümü bir çok başka inançta da özel bir gün olarak kabul edilir.