ING Basketbol Süper Ligi 27 yıl sonra gelen zafer!

27 yıl sonra gelen zafer!

08.10.2014 - 22:08 | Son Güncellenme:

Basketbolda, 30. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Pınar Karşıyaka, 27 yıllık hasrete son verdi.

27 yıl sonra gelen zafer

Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i Ankara Spor Salonu'da oynanan maçta 77-75 yenen İzmir temsilcisi, 27 yıl sonra ikinci kez en büyük kupada mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka, şampiyonluğa ulaştığı 1986-1987 sezonunda, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ilk kez final oynamıştı. Beşiktaş ile karşılaşan İzmir ekibi, siyah-beyazlı takımı 81-65 mağlup ederek, tarihindeki ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ikinci kez final oynayan Pınar Karşıyaka, zorlu Fenerbahçe Ülker engelini geçerek en büyük kupada 27 yıllık hasretini dindirdi.

Pınar Karşıyaka'nın başkent uğuru

30. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi İzmir temsilcisi, Ankara'dan yine kupayla ayrıldı. 1987 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, geçen sezon da Türkiye Kupası'nı Ankara'da kazanan yeşil-kırmızılı ekip, başkentte üçüncü kez kupa kaldırdı.

Pınar Karşıyaka kupasını törenle aldı

Haberin Devamı

Basketbolda, 30. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenen Pınar Karşıyaka, kupasını düzenlenen törenle aldı. Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından kupa ve madalya seremonisi gerçekleştirildi.

En büyük kupayı 27 yıl sonra kazanan Pınar Karşıyaka ile final mücadelesini kaybeden Fenerbahçe Ülker'e madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel takdim etti. Yeşil-kırmızılı ekibe kupasını ise Bakan Kılıç ve Kalın birlikte verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı tarihinde ikinci kez müzesine götüren Pınar Karşıyakalı basketbolcular, kupa töreninde büyük sevinç yaşadı. Kupayla hatıra fotoğrafı çektiren İzmir ekibi, mutluluklarını taraftarlarıyla paylaştı.