Futbol 3 büyüklerde son gelişmeler!

3 büyüklerde son gelişmeler!

03.07.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi editörleri Mustafa Anıklı, Levent Kalkan ve Celal Umut Eren, Skorer TV'den Ezgi Toper ile futbol gündemini değerlendirdi.

3 büyüklerde son gelişmeler

Milliyet Gazetesi editörleri Mustafa Anıklı, Levent Kalkan ve Celal Umut Eren, Skorer TV'den Ezgi Toper ile birlikte 3 büyüklerde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Levent Kalkan'ın açıklamaları: "Wilshere'in maliyeti yüksek. Oyuncunun yıllık ücretiyle ilgili detaylar var. Kolay transfer değil. Bas Dost'un FIFA ile ilgili sorunu var. F.Bahçe taraftarı doğal olarak 2 transferi bekliyor. Her iki oyuncunun da transferinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Gizli operasyonları hiç kimsenin duymamış olması mümkün. Bir santrfor alınacak. Rangers'lı golcü Morelos'un transfer edileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'de Türk olarak kaliteli gençler var. 5-6 tane genç oyuncu var. Taraftarın inanılmaz ilgisi var. Kombine almak için taraftarlar statta sabahladılar. Taraftarlar çok güçlü geri dönüyor. Eldeki imkanlar ölçüsünde yönetim bunu gerçekleştirecektir.

"Güneş, Negredo konusunda yanlış strateji izledi"

Haberin Devamı

Guti'nin bugün veya yarın kampa katılması bekleniyor. Güneş'le problem yaşar mı bilinmiyor. Arada dil, kültür farkı var. İletişim anlamında sıkıntılar yaşanabilir. Ama futbolun dili aynı. Guti önemli bir isim. Hedefleri olan bir antrenör. Real Madrid'de çalışma hedefleri olan bir antrenör. Buraya bir anlamda staj yapmak için geliyor. Farklı bir ligde yarışıp İspanya'ya geri dönmek istiyor. Bence doğru tercih. İlhan Mansız'ın ismi öne çıkmıştı. Bu tercihler de yapılabilirdi. Yabancı oyuncular ile Şenol Güneş arasında iletişimde kolaylık sağlar. Şenol Güneş, Negredo konusunda yanlış strateji izledi. Negredo ile inatlaşmadan bu iş çözülebilirdi. Konuşarak çözülebilirdi. Tatlı dille halletmek gerekiyordu. İnatlaşmadan Beşiktaş zararlı çıkar.

"Vida B sınıfı oyuncu, 15-20 milyon euro gibi rakamlara satmak kolay değil"

Vida bence A sınıfı oyuncu değil. Bence B sınıfı oyuncu. 15 milyon, 20 milyon euro gibi rakamlara satmak hiç de kolay değil."

"Wilshere ve Bas Dost transferi henüz net değil"

İşte Mustafa Anıklı'nın sözleri: "Cocu en az birkaç hafta bekleyeceğini söylüyor. Takımı tanımak istediğini söylüyor. Basında o kadar güzel isimler telaffuz ediliyor ama yönetim işin finansal boyutuna bakıyor. Hoca kimler gidecek kimler kalacak ona bakacak. Wilshere ve Bas Dost transferini net görmüyorum. Bas Dost'un tek taraflı feshettiği için FIFA ile sorun var. İmza parası 5 milyon euro deniyor. Bu çok büyük bir rakam. F.Bahçe'de durumu netleşmeyen Volkan var. Kaleci yok şu anda. Volkan'ın sözleşmesi bitti. F.Bahçe için 10 gün beklemek lazım. "

Haberin Devamı

"G.Saray'ın eski yönetimi üzerine düşen vazifeyi yerine getirmedi"

Galatasaray'ın ne zaman ceza alıp almayacağı belli değil. Ceza gelmeyeceğini söylüyorlar, ama acaba diyorlar. UEFA, G.Saray'la yapılan anlaşmayı sitesine koydu. Ben bu şartlardan dolayı G.Saray'la sözleşme yaptım deme ihtiyacını istedi. Kendince savunma mekanizması geliştirdi. Kötü senaryo gerçekleşebilir. Florya'ya kapandılar. Ne olduğunu bilemiyoruz. Hangi oyuncu nasıl antrenman yapılıyor, bilinmiyor. Kapalı devre çalışma içerisindeler. Muğdat ve Nagatomo'nun bonservisi alındı o kadar. Trezeguet'le ilgilenmediğini açıkladılar. Galatasaray'ın eski yönetimi üzerine düşen vazifeyi yerine getirmemiştir.

"Beşiktaş'ta nakit sıkıntısı var"

Beşiktaş'ta da nakit sıkıntısı var. Mevcut ödemelerden bir kısmını yaptılar. Personelin alacakları içeride duruyor. Beşiktaş parasal sıkıntı içinde. Bonservisi elinde oyuncular alarak veya oyuncu kiralayıp bu sıkıntıyı aşarlar. Hiçbir oyuncuya yüksek bir teklif geldi. İki sene Şampiyonlar Ligi'nden gelen para bu sene gelmeyecek.

Haberin Devamı

"Volkan Demirel yedek olarak düşünülüyor"

Celal Umut Eren ise şu yorumu yaptı: "Cocu'nun takımı tanıması için erken. Yardımcısı ile analiz yapıyorlar. Takımı ve rakipleri tanıma sürecindeler. Cocu uzaktan izliyor. İlk ayrılması beklenen Aatıf. İsviçre'deki kampta bu ortaya çıkacak. 7 Ağustos'ta İngiltere'de transfer dönemi bitiyor. İsteyenler arasında Crystal Palace ve Wolverhampton da var. En doğru zamanı bekliyor. Vakti de var kendisinin. İngiltere Milli Takımı'ndan kopmak istemiyor. Ana hedefi EURO 2020'de olmak. F.Bahçe'ye transfer olursa Wilshere'e milli takım kapısı kapanabilir. Çünkü Southgate'in gözünün önünde olmak istiyor. F.Bahçe'nin hızlı davranması gerekiyor. Wilshere konusunda bir şey olur mu bilmiyorum. '7 Ağustos'a kadar vaktim var diyor.' Morales'in transferinde de sıkıntı var. Çünkü Gerrard takımdan oyuncu göndermek istemiyor. F.Bahçe o tehlikeli aşamaya girmek üzere. Kameni ne olacak? Volkan Demirel artık yedek kaleci olarak düşünülüyor. Bunun için 1. kaleci transfer edilmesi düşünülüyor. Ozan Tufan fit gözüküyor. Salih Uçan üçüncü kez geri dönüyor. Yerli bakımından F.Bahçe iyi ama yabancı takviye şart.

Haberin Devamı

"Guti insan yönetimi konusunda çok başarılı"

Güneş'in Negredo'ya şans verebileceğini düşünüyordum. Larin henüz baskıyı kaldırabilecek bir forvet değil. Love de güven vermeyen bir görüntüde. Geçen sezon gördük. Guti 2013'ten beri kendini teknik direktörlüğe verdi. Zidane ayrıldıktan sonra Guti'nin yerine düşünülüyordu. İspanya'da Guti'nin şu yönleri ön plana çıkarıldı. İnsan yönetiminde harika. Yöneticilerle, gençlerle diyaloğu üst seviyede. Şenol Güneş kolay bir karakter değil. Guti'nin, Güneş'le sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Yönetimle takım arasında çok iyi köprüler kurabilen bir antrenör. Real Madrid onun en büyük hayali. Guti, Beşiktaş için bir kazanç olur. Ama Negredo'nun gönderilmesi şanssızlık olur. Guti ile Negredo birlikte çalışsaydı iyi olurdu."