Voleybol 32 takımın yarıştığı voleybol turnuvasında İzmir elemeleri sona erdi

32 takımın yarıştığı voleybol turnuvasında İzmir elemeleri sona erdi

13.07.2023 - 16:02 | Son Güncellenme:

Red Bull Back Line’da İzmir elemeleri 32 takımın katılımıyla gerçekleşti. Her seti kazanan takımın sahasının 1 metre daraldığı organizasyona başvurular devam ediyor.

32 takımın yarıştığı voleybol turnuvasında İzmir elemeleri sona erdi

Organizasyonun İzmir elemeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 8-9 Temmuz’da Bostanlı Sahili’nde gerçekleşti. Turnuvanın İzmir elemelerinde toplamda 32 takım hünerlerini gösterdi. İzmir elemelerinde birinci günün kazananları 1881 ve Colombia takımları olurken, ikinci günde ise Team Paris ve Winç ekipleri verdikleri kıyasıya mücadelenin sonucunda galip gelerek final etabında yarışmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Elemeler İzmir’in ardından, 16 Temmuz’da Ankara Ahlatlıbel Parkı ve 29 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek. Etkinlik, eleme müsabakalarının ardından 30 Temmuz Pazar günü yine İstanbul’da organize edilecek final etabıyla sona erecek.

Turnuva kapsamında set kazanan takımın sahası 1 metre daralıyor. Böylelikle seti kazanan ekip skor avantajının yanında daha küçük sahada oynama avantajı elde ediyor.

Turnuvada, 4 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar 11 puanlık 3’er set olarak düzenlenen müsabakalarda karşılaşacak. Karşılaşmalarda her iki takımın da sahada en az 1 kadın ve 1 erkek oyuncu bulundurması gerekecek.

Yazarlar