Kayserispor ‘36-38 puan ligde tutar’

‘36-38 puan ligde tutar’

15.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayserispor Teknik Direktörü Karaman, transfer yasağına ve sınırlı kadrolarına rağmen 2. yarıdan umutlu olduğunu söyledi, “Ligde kalabilmek için geçerli olan puan 36 veya 38. Kupa da benim için çok önemli. UEFA’ya direkt gidiyorsun. Para da kazanıyorsun” dedi.

‘36-38 puan ligde tutar’

NEVZAT DİNDAR - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Kayserispor’un başına geçtikten sonra kısa zamanda farkını hissettiren Hikmet Karaman 2. yarı hazırlıkları için bulundukları Antalya’da Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Transfer yasağı bulunan ve üstelik futbolcu kaybeden Kayseri’de Karaman yine de ikinci yarıya umutla bakıyor. Deneyimli teknik adam ligde kalabilmek için gerekli puanın 36-38 görüşünde. İşte Karaman’dan satırbaşları;

-Devre arası transferinde %100 isabet oranı düşükse sorun var. İyi oyuncular takımında zaten devam ediyor. Şu an elinizde imkan olsaydı Brezilya’dan transfer yapabilirdim.

- Ligde bir Trabzonspor gerçeği var. Arkasında koca bir şehir var. Galatasaray için Fatih Terim büyük şans. Teknik heyetin desteği 2. yarıda büyük olacak.

Haberin Devamı

- İngiltere’de Poccehtino’yu çok beğeniyorum. Müthiş bir taktisyen. Leeds takımı kazma bir takım, hiçbir şey olmaz ama Bielsa sayesinde direkt hücumla şampiyonluğa oynuyorlar.

-Ben Guardiola’cıyım. Guardiola oyuncusu gol atsa da pozisyonda neden daha müsait olan arkadaşına atmadın diyen bir adam. Ben de aynı fikirdeyim onunla.

-Ligde kalabilmek için geçerli olan puan 36 veya 38. Transfer yasağınız var ne yapacaksınız? Kupa benim için çok önemli. UEFA’ya direkt gidiyorsun. Para da kazanıyorsun. Ancak kadromuz sınırlı ve transfer yasağımız var. Rotman’ı da kaybettik.

- Gyan çok büyük bir futbolcu. Teknik adam için büyük bir şans. Bir de oturduğunuz zaman doğruları söylüyorsunuz. Evet hocam diyebilen, suratını asmayan bir yıldız. Bu oyuncudan beklentim büyük. Kravets’ten beklentim de çok yüksek. Yavaş yavaş her şeyi oturtacağız.

- Teknik adam ile futbolcu arasındaki ilişki çok önemlidir. Bugün Manchester United’taki değişiklik bunun en son örneği. Futbolcum bana anlatıyor orada olan biteni. İngiltere’deki arkadaşları ile görüşen oyuncum Mourinho sonrası değişimin sürpriz olmadığını söyledi.

Yazarlar