Fenerbahçe 4-1 yandan kuşatma!

4-1 yandan kuşatma!

29.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa engelini de farklı geçen Fenerbahçe 5'te 5 yaptı, zirvede bugün oynanacak kritik maçlara odaklandı: 1-4

4-1 yandan kuşatma

SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip maça kötü başlamasına rağmen Souza ile öne geçmeyi başardı, ancak ikinci yarının başında Skrtel’in ters vuruşu eşitliği sağladı. Konuk takım şoku çabuk atlattı, önce Şener ardından Valbuena’nın golleriyle skoru kopardı, son saniyede Janssen geceyi noktaladı.

Fenerbahçe oyuna kötü başladı. Özellikle sol kanadından çok fazla boşluk verdi. Kasımpaşa ilk yarıda bu bölgeden 4-5 tehlikeli atak geliştirdi.

Ev sahibi tüm hava toplarını alırken Mensah ve M’Baye gole yaklaşan isimlerdi. Kaçan bu pozisyonların ardından sarı-lacivertliler kritik bir anda Souza ile golü buldu 0-1. 31’deki gol hazırlanış açısından kusursuzdu. Giuliano atağı başlatıp sHasan Ali’yi buldu. Souza da gizli golcü olarak ceza sahasında dokunuşu yaptı.

Haberin Devamı

Oyun üstünlüğü kuramayan sarı-lacivertliler buna rağmen skor üstünlüğünü aldı. İkinci gol için ataklar geliştirse de sonuç çıkmadı.

İkinci yarı Kasımpaşa baskıyı daha ilk dakikadan itibaren kurdu ve sonucunda İlhan Depe’nin vuruşunda Skrtel kendi ağlarını havalandırdı: 1-1.

Fenerbahçe’nin gol bulması gerekiyordu. Ancak savunmada boşluklar bırakıyordu. Kocaman, Valbuena ve Janssen’i aynı anda oyuna sokarak tüm riskleri almıştı. Şener’in 64’te sağ çaprazdan vurduğu inanılmaz şut, Eray’ı çaresiz bıraktı 1-2.

Yine Fenerbahçe adına oyunun sıkıştığı bölümde gelen bu gol kırılma anı oldu. Sarı-lacivertlileri rahatlatacak gol Valbuena’dan geldi. Giuliano çizgide topu çevirdi, Valbuena dokundu: 1-3.

Son 15 dakikaya girilirken artık sarı-lacivertliler rahatlamıştı. Son sözü de maçın bitimine saniyeler kala Janssen söyledi 1-4.

Kritik anlarda bulduğu gollerle kazanan Fenerbahçe artık derbiyi ve Başakşehir mücadelesini beklemeye başladı.

Deplasman canavarı!

Zirve yolunda Kasımpaşa engelini 4-1’le geçen Fenerbahçe deplasman başarısını da devam ettirdi. Rakip sahadaki 16. maçında 9. galibiyetine imza atan sarı-lacivertli takım 5 karşılaşmadan beraberlikle ayrılırken, 2 defa da mağlup oldu. Süper Lig’in en başarılı deplasman ekibi olan Fenerbahçe 63 puanın 32’sini rakip sahalarda elde etti.

Haberin Devamı

Souza’nın uğuru

Hasan Ali Kaldırım’ın nefis asistinde perdeyi açan Josef de Souza bu sezon ligdeki 3. golünü attı. Brezilyalı yıldız, Kasımpaşa’ya karşı şansını da sürdürdü. 2015-16 sezonunda deplasmanda 1-0 kazanılan maçta tek golü atan Josef iki sezon sonra da lacivert-beyazlı fileleri havalandırmayı başardı.

4-1 yandan kuşatma

Yazarlar