Basketbol 40 yaşındaki Diana Taurasi tarihe geçti! Michael Jordan ve Nowitzki sonrası ilk

40 yaşındaki Diana Taurasi tarihe geçti! Michael Jordan ve Nowitzki sonrası ilk

29.07.2022 - 10:26 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski yıldızı Diana Taurasi 40 yaşında tarih yazmaya devam ediyor. WNBA tarihine geçen bir maç çıkaran yıldız isim Michael Jordan'dan sonra bir ilki başardı.

40 yaşındaki Diana Taurasi tarihe geçti Michael Jordan ve Nowitzki sonrası ilk

Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Basketbol takımlarından mücadele eden Diana Taurasi, WNBA tarihine geçen bir maç çıkardı. Taurasi inanılması güç bir rekorun altına imza atarken Michael Jordan ve Dirk Nowitzki'nin arkasından geldi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DA OYNADI
Taurasi 12 Mayıs 2010'da bir önceki sezon Euroleague çeyrek finali oynayan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Hakkında çıkan doping iddiaları sonrası zor günler yaşayan ABDli yıldız, aklandıktan sonra 2011-2012 sezonunda Fenerbahçenin ezeli rakibi Galatasaray'a transfer oldu. Yıldız oyuncu Galatasaray forması altında 18,3'lük ortalama tutturdu ancak şampiyonluk yaşayamadı. Fenerbahçe o sezon final serisinde Galatasaray'ı mağlup ederek üst üste 7. şampiyonluğunu ilan etti. Taurasi sezon sonunda Rusya'nın Yekaterinburg şehrinin UGMK Yekaterinburg kulübüne transfer oldu.

Diana Taurasi, o sezon sarı-kırmızılı takımdan yıllık 1 milyon 200 bin Dolar aldı.

İLK ÜÇTE
Ülkemizde Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giyen Diana Taurasi, kadın basketbolunun en önemli 3 isminden birisi olarak gösteriliyor. Spartak Moskova formasıyla üç yıl üst üste Avrupa Ligi şampiyonluğu da yaşayan Taurasi'nin, 2004 ve 2008 olimpiyatlarında ülkesi formasıyla altın madalya kazanmıştı

Haberin Devamı

WNBA TARİHİNDE İLK
Phoenix Mercury'nin yıldızı Diana Taurasi bu sabaha karşı oynanan Los Angeles Sparks maçında inanılması güç bir rekorun altına imza attı. Taurasi, Phoenix'in Los Angeles Sparks'ı 90-80 yendiği maçta 30 sayı kaydetti ve lig tarihinde 40 yaş ve üzerinde 30 ve üzeri sayı atan ilk WNBA oyuncusu oldu.

40 yaşındaki Diana Taurasi tarihe geçti Michael Jordan ve Nowitzki sonrası ilk

JORDON VE NOWİTZKİ'DEN SONRA 3. OYUNCU
Ayrıca Michael Jordan ve Dirk Nowitzki sonrası NBA/WNBA tarihinde bunu yapan üçüncü oyuncu olarak adını yazdırdı.

TAURASİ: YAŞLANDIĞINIZDA HER ŞEY BİR REKOR
Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan yıldız isim şöyle konuştu: "Koridorda bu sayı hakkında konuşuyorduk. Yaşlandığınızda, her şey bir rekor. Bir oyunda 15 üçlük kaçıran, bitime 2 dakikada kala 4 faulle oynayan 40 yaş üstü ilk kişi. En azından bu noktada, bir galibiyetten dolayı mutluyum. 40 yaşında, en iyi takım olabiliriz. Mutluyum."

PLAY-OFF YARIŞINDA "BEN DE" VARIM DEDİ
Bu galibiyetle, Mercury WNBA sıralamasında altıncı sıraya yükseldi ve onları playoff yarışına koydu. İstatistik rakamlarına göre Phoenix'in playofflara kalma şansı %76. Bu oran bir gecede değişebilecek ama fazla değil.

Haberin Devamı

40 YAŞINDA KARİYER SEZONU
Bu maç Taurasi'nin bu sezon beş veya daha fazla üçlük sayıyla oynadığı sekizinci maç oldu. 2006'da yaptığı 10 maçın ardından WNBA tarihindeki ikinci en yüksek sayıydı. Bu aynı zamanda Taurasi'nin kariyerindeki 52. kez 30 sayılık maçıydı.

"EN İYİSİ SEÇİLDİ"
Diana Taurasi, geçen yıl taraftar oylamasıyla 25 yıllık WNBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu seçildi.

KOBE BRYANT ÖVMÜŞTÜ
Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant, Diana Taurasi hakkında övgü dolu sözler sarf etmişti. Bryant, “Bence şu anda NBA’de oynayabilecek kadın oyuncular var, gerçekten. Bunu yapabilecek çok yetenekli çok sayıda oyuncu var. Diana Taurasi, Maya Moore, Elena Della Donne. Çok sayıda büyük oyuncu var dolayısıyla NBA oyuncularıyla kesinlikle aşık atabilirler.” ifadelerini kullanmıştı.