Basaksehir 45 bin euroya transfer olmuştu! Emre Belözoğlu'nun prensine rekor teklif

45 bin euroya transfer olmuştu! Emre Belözoğlu'nun prensine rekor teklif

20.01.2023 - 20:37 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in Burundili savunmacısı Youssouf Ndayishimiye'ye rekor transfer teklifi geldi. Yeni Malatyaspor'un 45 bin euroya kadrosuna dahil ettiği 24 yaşındaki stopere Ligue 1 ekibinin yaptığı teklif dikkat çekti.

45 bin euroya transfer olmuştu Emre Belözoğlunun prensine rekor teklif

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir'de bomba bir transfer gelişmesi yaşandı. Turuncu-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Youssouf Ndayishimiye için Fransa Ligue 1 ekibinden rekor transfer teklifi geldiği öğrenildi. Başakşehir'in bu teklife vereceği yanıt merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Emre Belözozoğlu yönetimindeki Başakşehir, savunma hattına dikkat çeken bir takviyede bulundu. İstanbul ekibi, Guangzhou'dan Shaocong Wu ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşme imzaladı. Başakşehir bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Shaocong Wu, Süper Lig'de forma giyen ilk Çinli futbolcu oldu.

45 bin euroya transfer olmuştu Emre Belözoğlunun prensine rekor teklif

AYRILIK RÜZGARI

Başakşehir'de Emre Belözoğlu'nun takımda düşünmediği oyuncularla yollar ayrıldı. İstanbul ekibinde Hasan Ali Kaldırım'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Turuncu-lacivertlilerde sözleşmesi feshedilen bir diğer isim Alexandru Epureanu oldu. Rumen savunmacı, Süper Lig ekiplerinden Ümraniyespor ile anlaşma sağladı. Başakşehir'den ayrılan Azubuike Okechukwu ise Rizespor'un yolunu tuttu.

Haberin Devamı

45 bin euroya transfer olmuştu Emre Belözoğlunun prensine rekor teklif

NICE'TEN REKOR TEKLİF

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Fransa Ligue 1 ekibi Nice, Youssouf Ndayishimiye için Başakşehir'e yaptığı transfer teklifi yükseltme kararı aldı. Nice'in yeni teklifinin bonuslarla birlikte 16 milyon euroya yükseldiği aktarıldı. Başakşehir ile Nice arasındaki transfer görüşmelerinde anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Öte yandan Burundili stoper için Lens'in de devrede olduğu iddia edilmişti. Lens'in transfer teklifinin 12 milyon euroyu bulduğu vurgulanmıştı.

45 bin euroya transfer olmuştu Emre Belözoğlunun prensine rekor teklif

8 GOLE KATKI SAĞLADI

Youssouf Ndayishimiye bu sezon Başakşehir formasını 30 müsabakada giydi. 24 yaşındaki savunmacı bu maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Burundili stoper takım arkadaşlarına da 1 gol pası verdi. Youssouf Ndayishimiye'nin Başakşehir ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Başarılı futbolcunun güncel piyasa değeri 7 milyon euro olarak gösteriliyor.

Aigle Noir FC'de forma giyerken Yeni Malatyaspor'un keşfettiği tecrübeli futbolcu sadece 45 bin euro bedelle takıma dahil edildi. Burundili savunmacı, Yeni Malatyaspor'da forma giydiği ilk sezonda asgari ücrete oynadı. Medipol Başakşehir, 2020-2021 sezonu devre arasında Youssouf Ndayishimiye için Yeni Malatyaspor'a 2 milyon 150 bin euro bonservis bedeli ödedi.

45 bin euroya transfer olmuştu Emre Belözoğlunun prensine rekor teklif

BAŞAKŞEHİR TARİHİNE GEÇECEK

Youssouf Ndayishimiye'nin transferinin 16 milyon euroya gerçekleşmesi halinde Başakşehir tarihinde bir rekor gerçekleşmiş olacak. Cengiz Ünder'in Roma'ya transferinden 14 milyon 250 bin euro kazanan İstanbul ekibi, tarihindeki en yüksek oyuncu satışını gerçekleştirme başarısı gösterecek.

Haberin Devamı

Başakşehir'in yaptığı rekor oyuncu satışları şu şekilde:

1 - Cengiz Ünder: 14 milyon 250 bin euro
2 - İrfan Can Kahveci: 7 milyon euro
3 - Manuel da Costa: 4 milyon 500 bin euro
4 - Edin Visca: 4 milyon 300 bin euro
5 - Pierre Webo: 3 milyon euro