Diğer 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yankıları sürüyor

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yankıları sürüyor

19.04.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

1 Nisan'da Konya'da koşulan iki etapla start alan, 18 Nisan'da Kuşadası’nda yapılan finişle sonlanan 56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun yankıları sürüyor.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun yankıları sürüyor

Yabancı takımların kafile başkanları, sporcular, hakemler UCI (Dünya Bisiklet Birliği) Yarış Direktörü Roland Hoffer organizasyona tam not verdiler. Hoffer, "tüm kafileler çok güzel ağırlandı, unutulmaz finişlere tanık olduk. Yine çok harika anılarla ülkenizden ayrılıyoruz. Bu turu dünya geneline bakarsak kusursuza yakın bir organizasyonla tamamlamayı başaran herkesi kutluyorum. Raporumda organizasyon için ayrı bir paragraf açacağım "dedi.

Haberin Devamı

KÜÇÜKBAKIRCI'DAN ÖZEL TEŞEKKÜR
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, beş yıldır Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun organizasyonunu üstlenen CEO Event’e özel teşekkür etti. Küçükbakırcı, “Pandemi ortamına rağmen mükemmel bir organizasyon ve müthiş finişlerle turu tamamlamamızı sağlayan, başta CEO Event Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cevat olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürler” mesajını iletti.

TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR ÜLKE
56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 4 etap birinciliği alan Türkiye'de 11 etap kazanarak müthiş bir başarıya imza atan Deceuninck Quick Step takımının İngiliz sporcusu Mark Cavendish de şu görüşlere yer verdi. "Çok mutluyum. 4 etap galibiyeti turdan önce benim ümit ettiğimden daha fazla oldu. Türkiye başka bir ülke. Konakladığımız yerler diğer ülkelerin organizasyonundan çok çok ileride. İlgi ve alaka mükemmel. Etaplara bakanlar ve makam sahibi insanlar geliyor. Salgın sürecine rağmen hem iştirak sayısı olarak hem de takımların yarış kazanma adına verdikleri gayret çok memnun edici oldu."

Haberin Devamı

GALLEGO," YARIŞ ORGANİZASYONU MÜKEMMELDİ
56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu (TUR 2021) Şampiyonluğunu Delko takımının İspanyol bisikletçi José Manuel Diaz Gallego da birinciliğini, etapları, ve yarış organizasyonuyla ilgili; "Bu zaferden dolayı çok mutluyum. Benim için Türkiye Turu'nu kazanmış olmak çok önemliydi. Benim bisiklet kariyerim 5 yıl önce İsrail bisiklet akademisinde başladı. Adım adım kendimi geliştirdim ve bu yıl benim için büyük bir adım oldu. Türkiye müthiş bir ülke. Yarış organizasyonu çok güzel yapılmış. Bu genel klasman birinciliğini hiç unutmayacağım."