Galatasaray 70 milyonun sırrı!

70 milyonun sırrı!

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, aday olmamasına rağmen yine de kendisine yüklendiklerini belirtti.

70 milyonun sırrı

Galatasaray Başkanı, adaylıktan çekilen bir kişininin 70 milyon liranın hesabını sorduğunu belirterek, “Ben dahil 16 kişiyiz, birer villa satın aldık kendimize! Sonra maçlara gidip gelmek için bir uçak alalım dedik. Geri kalanıyla da dünya turuna çıkacağız!” diyerek dalga geçti.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, başkanlığı dönemindeki son Divan Kurulu’na katıldı, birçok konuda üyeleri bilgilendirdi.

Yarsuvat’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- 7 aylık süre içinde bizim yönetimimiz, Galatasaray için çok olumlu işler yaptı. Ben bu dönem aday değilim, böyle bir niyetim de olmadı. Amacımız kulübü bir düzlüğe çıkarmaktı ve bunda da başarılı olduğuma inanıyorum.

- Üç aday, bir baskın seçimle değil, 7 ay boyunca hazırlanarak huzurlarınıza gelmiş adaylardır. Bir zamanlar tek adayı bulmak için uğraşırken, bugün 3 aday arasında bir seçim yapılacak.

Sihirli bir dokunuş

- Aday değilim ama beni hedef alıyorlar. Neden hedef alıyorlar anlamıyorum. Ne kabahatler işlemişim ona bakıyorum. Evvela Galatasaray’ın büyük bir marka olduğuna, yaşayan bir yapı olduğuna hepimizi, tüm Türkiye’yi inandırmış bulunuyorum.

Haberin Devamı

- Futbol kulüpleri arasında dünyanın en değerli 17. markası olmuşuz. Bu marka değeri hiçbir zaman ortadan kalkmamalı, daha üst sıralara çıkmalıdır.

- Göreve geldiğimiz zaman durumundan herkesin üzüntü duyduğu bir futbol takımımız vardı. Bugün şampiyonluğa oynayan bir futbol takımımız mevcut.

- Prandelli’nin ardından teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesi sihirli bir dokunuş etkisi yaptı.

- Geliri olmayan bir kulüp aldık. Ayda 5 milyon lira çalışan maaşı ödeyen bir kulüp. Bir çok danışman var ama nerede olduğu belli değildi. Tüm bu durumların altından kalktık.

Şen ola G.Saray

- Geçen gün baktım, adaylıktan çekilen kişi, ‘Yarsuvat’ın 70 milyon liralık sırrı’ diyor. Hiç sır falan yok. Sevgili Galatasaraylılar biz ne yaptık bu 70 milyon lirayı.

- Gece 12’lere kadar yönetim kurulunda tartıştık. Sonra karar verdik. Ben dahil 16 kişiyiz, birer villa satın aldık kendimize. Sonra geri kalanı için yine sabahlara kadar tartıştık, hararetli tartışmalar oldu ve oy birliğiyle deplasman maçlarına gidip gelmek için bir uçak alalım dedik. Geri kalanıyla da seçimden sonra hep beraber dünya turuna çıkacağız!

- Kredilerle 170 milyon lira civarında ana para ve faiz ödemesi yaptık. Her ay ortalama 3 milyon lirayla kulübü döndürdük. Bu hesap, 70 milyon liranın sırrıdır.

Haberin Devamı

- Hayatımın en zevkli günlerini bana verdiniz, Galatasaray’ı temsil etme onurunu yaşattınız. Ben de bu görevi layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Her şey Galatasaray için ve şen ola Galatasaray diyorum.

General değil amiral!

Kendisinin Kenan Evren’e benzetildiğini öğrendiğini söyleyen Duygun Yarsuvat, yine esprili ifadeler kullandı. Yarsuvat, “Ben başkan adayı değilim ancak bir de Kenan Evren’e benzetmişler. Teşbihte hata olmaz ama yanlış var. Ben askerliğimi bahriyede yaptım. Askerlikte yaptığımda da en yaşlılardan biri olduğum için bana ‘amiral’ derlerdi. İyi noktası da var. Kenan Evren 98 yaşında vefat etti. Ben de ona benziyorsam sıkı durun, 20 sene daha beni göreceksiniz” dedi.

AHMET ÖZDOĞAN: 50 milyon dolar kasa kolaylığı

Başkan adaylarından Ahmet Özdoğan, Kulübün mali sıkıntı içinde olması nedeniyle göreve gelecek yönetimin nakit sıkıntısı çekeceğini söyledi. Özdoğan, “Biz kısa vadede 50 milyon dolar kasa kolaylığı sağlayacağız. Sene sonuna kadar bir 50 milyon dolar daha sağlayacağız. Kulüp ile şirketlerimiz, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde idare edilecek. Artı denk bütçe değil, artı bütçe temel prensibimiz olacak. Dönem sonunda daha fazla varlıkla görevimiz devredeceğiz. Stadımızın da mülkiyetini alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK: 2 yıl sonra sorun kalmayacak

Galatasaray Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Dursun Özbek, “Eksilerin değil, artıların yer aldığı, madalyonun diğer yüzünden bahsedeceğim” dedi. Sarı-kırmızılıların 400 milyon dolar hacimli bir şirket büyüklüğüne kavuştuğunu aktaran Özbek, “Başkan olmam halinde en geç 2 yıl içinde borç diye bir sorun olmayacağının sözünü veriyorum. Galatasaray’da borçlar değil, her manada elde edilen başarıların konuşulmasını sağlayacağım. Adama göre iş değil, işe göre adam bulacağız” dedi.

TURGAY KIRAN: Körfez ve Çin sermayesi

Divan Kurulu’nda ilk konuşan başkan adayı Turgay Kıran, ekonomiye vurgu yaptı. 1 milyar liraya yakın borç bulunduğunu söyleyen Kıran, “Bir sıcak para ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Listeme bu nedenle 7 tane ekonomist arkadaş aldım. Borçları azaltmak ve döviz riskini aşağılara çekmek öncelikli hedeflerimizden. Körfez ve Çin sermayesiyle iş birliği çabalarımız var. Bunlar da ön anlaşmaları yapılmış, konuşulmuş işlerdir” diye konuştu. Kıran, Mecidiyeköy arazisine de otel değil bir iş merkezi ve sosyal tesis yapmayı daha uygun gördüklerini söyledi.

Yazarlar