1.Lig 9 kişi hakkında adli işlem!

9 kişi hakkında adli işlem!

22.10.2012 - 17:08 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig’de oynanan Adanaspor - Adana Demirspor ile Adana Demirspor - Manisaspor maçlarında toplam 9 taraftara çirkin tezahürat, taşkınlık ve tahrik suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.

9 kişi hakkında adli işlem

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim’de oynanan Adana Demirspor - Adanaspor derbi maçı öncesinde, esnasında ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde olası kötü olayların engellenip, müsabakanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının sağlandığını ifade edildi.

Maçın ardından yapılan kamera incelemeleri neticesinde 1 kişiye kötü ve çirkin tezahürat, 1 kişiye rakip takım taraftarına karşı bıçakla çevrede bulunan bir aracın üzerine çıkarak tahrik etmek ve kışkırtmak, 1 kişiye ise rakip takım taraftarlarını taşlamak, spor alanları ve çevresinde taşkınlık çıkarmak suçlamasıyla Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı bildirildi.

Dün oynanan Adana Demirspor - Manisaspor maçında da 2 kişiye kötü ve çirkin tezahürattan, 4 kişiye ise spor alanlarında taşkınlık çıkarmaktan dolayı aynı kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı, maç öncesi yapılan aramalarda da müsabaka güvenliğini tehlikeye düşürebilecek yakıcı, yanıcı, ezici ve yaralayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi: ”Adana Emniyet Müdürlüğü olarak bütün amacımız taraftar, yönetici, sporcu ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktır.”

Yazarlar