1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Artık kazanma zamanı!

90+3 Ege'de Futbol | Artık kazanma zamanı!

22.03.2024 - 10:00 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig'de son 4 maçından sadece 2 puan çıkarabilen Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Çok iyi futbol izlemedik ama çok nitelikli sportmenlik örneklerine tanıklık ettik. Play Off yarışı kızışıyor. Kalan 7 haftalık periyotta puan kayıplarının önüne geçmek zorundalar’’

90+3 Egede Futbol | Artık kazanma zamanı

Bülent Buda: Futbolcunun, futbolcuyla. Futbolcunun, hakemlerle tartışmadığı zamanı tüketme amacıyla çimler üzerinde uzun süreli yatmaların olmadığı hareketli, istekli bir oyun.

Haberin Devamı

Lakin pozsiyon üretiminde kısıtlı görünümler ile tüketilen 90 dakika. Brazo’nun rakibe teslim pasıyla geriye düştükten sonra yine Brazo’nun da payı olan Boluspor savunmasının Kenan’a armağanı.

Kenan’ın plasesi önce direk ve tamamlayan Gökdeniz. Büyük ölçüde baskılı oynadığı oyunda pozisyon üretimi ile kısıtlı fırsatları skora taşımada gözlenen beceri eksiklikleri.

Musa Muhammed ile Üzeyir’in 90 dakika dinamik, girişimci, yarışmacı karakterleri. Maçı koparma, skoru geliştirme istekleri övgüyü hak ediyor. Rakip Boluspor son haftaların oyununda gelişme olan, puan sıralamasında Play Off’u zorlayan takımı. Yine başa dönersek izlediğim yüzlerce futbol maçında en çok yakındığım zamanı tüketme gösterileriyle futbolcuların birbirine saygısı. Çok iyi futbol izlemedik ama çok nitelikli sportmenlik örneklerine tanıklık ettik. Teşekkürler.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bodrumspor cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı Play Off yarışındaki rakibi Boluspor karşısında 19. dakikada Avromovski’nin golüyle 1-0 geriye düştü. 22. dakikada Kenan Özer’in direkten dönen şutunu tamamlayan Gökdeniz skoru eşitledi.

Maalesef Bodrum yine evinde kazanamadı. Bundan sonra Bodrumspor coşkusunu ve kazanma hırsını en üst düzeye çıkarmalıdır.

44 puanla 6. sıraya gerilediler. Hem üçüncü olma yarışı hem de Play Off yarışı son derece zorlu sürüyor. Bodrum’un 7 maçı kaldı. 4’ü deplasman 3’ünü ise evinde oynayacak. Aman dikkat.

Mehmet Demirtaş: Bodrumspor hovardalara özgü bir biçimde puan kayıplarını sürdürüyor. 4 haftadır galibiyetle tanışamadılar. Son haftaların formda takımı Boluspor, Avromovski’nin oyun zekası ve çabukluğu ile gole erken ulaştı. Futbol hatalar oyunu golden sadece 3 dakika sonra rakibin kaptırdığı topu, Gökdeniz, gole çevirince her iki takım da puanları paylaştı. 1 puan çok önemli bir kazanımdır.

Daha doğrusu, her puan inanılmaz bir kazanımdır. Ancak Bodrumspor’da da ligin boyu kısalırken kayıplar büyüyor. Geriye 7 haftalık final niteliğinde karşılaşmalar kaldı.

Milli maç nedeniyle verilen arayı çok çalışarak iyi değerlendirmek zorundalar. En önemlisi Bodrum FK eksikliklerini tamamlamalı, yapılan hatalardan ders çıkarmalı.

Haberin Devamı

Var mı yok mu?

Bülent Buda: Bir takım 3 gol atıp, 4 gol yiyorsa hele 2 farkla öne geçip dağılıyorsa, o aşamada sorun hücumcularda değil savunmadadır.

Erhan’dan başlayarak Sinan, Bartu, Alberk, Sertan bir biçimde dağıldılar, yok oldular sanki. Bu sorunların yaşandığı evrede orta alanın o sorunlara katkısını ıskalamayalım.

3 güzel gol atarak takımı skora taşıyor Sandro Lima, elbette takımın en iyisiydi. 8 dakikada 2 güzel gol. İlerleyen süreçte topu bırakıp neredeyse bütünüyle Erhan’ın önüne çekilmek intihar gibi bir durumdu. Futbolda yenilgiyi çağıran en tehlikeli yanılgı öne geçtikten sonra skoru koruma telaşıdır.

Bir şey daha, bir keresinde top Erhan’dan dönüyor, top Çorum golcüleriyle buluşuyor. Bakıyorsunuz savunmanın neredeyse bütününde seyir, korku, ürkeklik. Korkarak yaşarsan hayatı seyredersin. İki farkla öndesin korkak ve ürkek bir oyun. Yazık gerçekten çok üzüldüm.

Günün en büyük üzgünü ise Sandro Lima. 3 gol attı büyük sevinç yaşayamadı. Takımı 4 gol yedi.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK, Çorum deplasmanında Sandro Lima’nın iki golüye öne geçti. Takım oyunu açısından uyum üst düzeydeydi. Kısacası organize ve izlenmekten keyif alınan bir Manisa FK vardı.

Sonrası kalesinde 2 gol gördü. Maç inanılmaz bir yağmur altında oynandı.

47. dakikada Ozan rahat bir biçimde Çorum’u 3-2 öne geçirdi. Geraldo, Manisa FK’nın sol tarafını zor duruma düşürdü.

80. dakikada Sandro Lima’nın golü VAR müdahalesiyle iptal edildi.

Durmadı 86. dakikada durumu 4-3 yaptı. Hep yazdım yazmayada devam edeceğim.

Maçların sonuçlarını oyuncular tahin etmelidir. Manisa FK’nın 90+5’deki mutlak penaltı pozisyonu değerlendirilmedi. Hakem VAR’a bile gitmedi. Sandro Lima’nın iptal edilen golünde santimler incelendi.

Herkese eşit ve adaletli bir uygulama yapılmalıdır.

Tek kelimeyle Manisa FK’nın Çorum karşısındaki emeklerine yazık oldu.

Mehmet Demirtaş: Uzun zaman olmuştu Manisa FK’nın oynadığı oyundan keyif almayalı. Çorum FK karşısında kusursuz olmasalarda güzel ve bol gollü bir maç izlettirdiler.

Haberin Devamı

Özellikle takımın golcüsü Lima’nın dönüşünü golleriyle taçlandırdığı gün sahadan 4-3’lük bir mağlubiyetle ayrılmaları en az Sandro Lima kadar hepimizi üzdü.

Ligin boyu kısalırken, üst sıralarda şampiyonluk ve Play Off, alt sıralarda ise kümede kalma telaşı varken hakemlerimizin artık daha dikkatli olması gerekiyor. Manisa FK’nın önce Sakaryaspor ardından Çorum maçında iki net penaltısı hakem arkadaşlar ve VAR tarafından görmezden gelindi. Kim ne derse desin, futbol gibi dünyada kabul görmüş, heyecanı en yüksek, sonucu merak edilen bir sporun içine bu kadar kötülük ‘VAR’ edilmemeli. Verilen emeklere, dökülen tere gerçekten yazık oluyor.