1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Derdimiz kupa değil Süper Lig

90+3 Ege'de Futbol | Derdimiz kupa değil Süper Lig

18.01.2024 - 10:17 | Son Güncellenme:

Göztepe ve Giresunspor maçlarını kazanarak üst sıralara tırmanan, Gaziantep FK’ya son saniye golüyle mağlup olup Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Trendyol 1. Lig’de güzel bir futbol mevsimi yaşatıyorlar. Daha iyisini yapacak güce sahipler. Ligde alacakları yol ise çok daha değerli’’ dedi

90+3 Egede Futbol | Derdimiz kupa değil Süper Lig

Bülent Buda: Giresunspor çok yumuşak çıktı.

Haberin Devamı

Karşısında dirençli bir takım olmayınca alandaki coşkuda da eksilme oluyor. Güzel ve rahat günde keşke oyuna hamleler daha önce yapılsaydı. Hiç olmazsa sonradan katılanlar da terlerdi. Kalesinde Sousa yere yatmadan maç bitti. Rakip Giresun iyiden iyiye paydos der gibi. Yine de tüm takımın rakibini küçümsemeden üretimlerinde ustalık ile beceri barındıran golleri izlemek keyif vericiydi. Gökdeniz’in uzun aradan sonra golle buluşması ve de istekli oyunuyla girişimleri güzel haber. Kaptan Kenan her zaman olduğu gibi gemisini hatasız yüzdürüyor. Cenk’in uzun ara yokluğunda Omar İmeri’nin güçlü sağ ayağıyla etkileyici bir sol bek figürü sergilemesi beni çok keyiflendiriyor. 4 gol 4 farklı krampondan olunca paylaşımın güzel değerlerini anımsıyor insan. Ligde tutunma arayışında olan bir rakip karşısında maçın bütününde büyük ciddiyet ve istekle yarışmak profesyonelliğin temel göstergesi. Güzel bir futbol mevsimi daha yaşatıyorlar, izlettiriyorlar. Bakalım bu gidişin sonu nereye varacak bu yıl?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Giresunspor karşısında organize ve doğru oyun anlayışıyla oynadılar. Evinde yaptığı puan kayıplarından ders alarak maç boyunca hatasızdı.

- Bodrum FK, Giresunspor karşısında skor üreten çabuk ve etkiliydi. Özellikle Kenan, Burak ve Gökdeniz’in hareketli ve üretken oyunu ile farklı galibiyete uzandı.

- Üzeyir, sağdan yaptığı bindirmelerle etkiliydi. İkinci topların hepsini kazandı. Takım boyunu kısalttı. Savunma merkezinde Celustka hatasız ve başarılıydı.

- Bodrum’un ara transferde takıma kattığı genç oyuncuları gelecek adına umut verdikleri bir gerçek. Üst düzey pozisyon bilgileriyle takım içi uyumu sağladılar.

- Bodrum FK, maç boyunca total futbolun temeli olan hareketli ve pozisyon rotasyonları doğru uyguladı. Kanat oyuncularını temposu ve dinamizmi güçlü ve doğru oyunun anahtarıydı.

Mehmet Demirtaş: Bodrum FK, ligin ikinci yarısının açılış maçında zor günler geçiren ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibi Giresunspor’u 4-0’lık farklı bir skorla geçmesini bildi. Bodrum’un attığı 4 golün 3’ü rakibin bireysel hatalar zincirinin sonucu gelişti. Oyunun geneline baktığımızda Bodrum FK, oyun anlamında da rakibine üstündü. Karşısında baskıya çıkamayan, baskıdan kaçamayan, sahayı parselleyemeyen, iki pası bir arada yapamayan, Bodrum FK kalesine gidemeyen, dolayısıyla üretemeyen ve oyunun hemen hemen tamamında sadece rakibin peşinden koşan bir Giresunspor vardı.

Haberin Devamı

Hal böyle olunca iyi gününde olan Bodrum FK, bol golle 3 puanı hanesine yazdırdı ve 32 puanla 4. sıraya yerleşti.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur karşılaşmasında ise dün Süper Lig temsilcisi Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk oldular. Yedek ve genç oyunculardan kurulu kadrosuyla sahaya çıktılar.

Son dakika golleriyle maç ve puan kaybetmeye alışık olduğumuz Bodrum FK, 90+5. dakikada kalesinde gördüğü golle de kupaya veda etti. Kötü mü oldu? Bence iyi oldu. Bodrum’un oynadığı futboldan keyif aldığımızı her fırsatta dile getiriyoruz ancak eldeki veriler ve de oyuncu grubu sebebiyle kendilerinden beklentimiz geçtiğimiz sezon kapısından döndüğü Süper Lig biletini bu sezon almaları yönünde. İsmet hoca da bizler gibi düşünmüş olacak ki kupada as kadrosuyla mücadele etmedi. Sözün özü, bilgi birikimine güvendiğimiz İsmet hoca ve öğrencilerinden ligin ikinci yarısında beklentimiz yüksek. Zorlu yolculukta başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

ROTA YENİDEN OLUŞTURULDU

Bülent Buda: Büyük umutlarla başlayan ligin ilk yarısı bütünüyle düş kırıklığı. Bir yarıda giden teknik adam sayısı iki. Sevgili Mustafa Dalcı ile teknik adam sayısı üçlendi ve de yenilendi. Alanda da kulübede de epey giden gelen var. Zor maç. Rakip Kocaelispor’un yıllar süren Süper Lig özlemini noktalama isteği ağır basıyor. Hakem başlama düdüğünü üflüyor. Ataklarda, gol arayışlarında açık ara önde konuk. Lakin Diallo’da topla hızlı ve arayış içerisinde. Benzer biçimde buldu bir tane ve golünü attı. Konuk Kocaelispor’da şok etkisi yarattı.

Tribünlerde sevinç, ama tek gol ve baskı altında. Tedirginlik sürüyor. 10 dakika sonra Kocaelispor eşitliğe ulaşıyor. Baskı altında sorunlar yaşanırken 37. dakikada yeni transfer Ensar’ın zarif plesasi Kocaelispor’un kale çizgisinden dönüyor.

Haberin Devamı

Öyle maçlar ki bunlar, salt fiziksel güç yeterli değil. Zihinsel dinginlik dengeliyor. Kaptan Oğuz Gürbulak alanda zorlu koşullarda beyinsel ve de fiziksel ayarlamaları kurabilen yeterlilikte. 50. dakikada unutturuyor kendini rakip savunmanın arasında. Topalli lokum gibi bir ikram gönderiyor kaptanına, kaptanın gollük dokunuşu zerafet ve teknik ötesi. Öne geçtiler ancak daha bitime çok var. Gel de dokuz doğurma! Müthiş gel gitler. Yetersiz hakemin yanlışlarını düzelten VAR ve nihayet oyun bitiyor. Çok mutluyuz. devamı gelsin.

Fatih Tanfer: - Ligin ikinci yarısının ilk maçında Manisa FK, Kocaelispor karşısında ligin ilk yarısından çok farklı, oyun planını başarıyla uygulayan etkili ataklar yapan, rakibine alan bırakmayıp, doğru geçiş hücumlarıyla farklı bir Manisa FK izlettirdi bizlere. Ara transferde kadroya dahil ettikleri, Ensar, Bertan ve Alberk’in adaptasyonu bence çok iyiydi. Orta alanda Burak, Oğuz ve Bekir çok daha hızlı ve pozitif oynadılar.

Oğuz’un golünde olduğu gibi hücuma katkıları üst düzeydeydi. Diallo, Lima ve Topalli zaman zaman yeteneklerini sergilediler. Oyun anlamında daha da gelişeceklerine inanıyorum. Öncelikle çok iyi oyun planları vardı. Ligin ilk yarısında ağır oynamasından ve temposuzluğundan yakındığımız Manisa FK’nın maç boyunca enerjisi, hırsı üst düzeydeydi. Ve hak ettiği 3 puanı aldı. Tebrikler.

Mehmet Demirtaş: Manisa FK, zorlu rakibi Kocaelispor karşısında çok önemli bir galibiyete imza attı. Ligin ilk yarısında hepimizi hayal kırıklığına uğratan Manisa FK, aldığı 6 puanlık galibiyetle rotasınu yeniden oluşturdu. Takımı emanet ettikler Mustafa Dalcı bu ligi iyi bilenlerden aynı zamanda daha önce Ankaragücü’ne de şampiyonluk yaşatmıştı.

Bilgi, birikimi ve de tecrübesiyle öğrencilerine Kocaelispor’u adeta ezberletmiş.

Alınan bu galibiyetle Manisa FK toparlanacak ve de Play Off içerisinde mücadelesini sürdürecektir. Mümin Özkasap Stadı’na güzel bir galibiyetle veda ettiler. Artık 19 Mayıs Stadı’nda yeni başarılara yelken açacaklar. Yolları açık olsun.

Yazarlar