1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Efsane geri dönüyor

90+3 Ege'de Futbol | Efsane geri dönüyor

28.02.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:

Adanaspor engelini 3 golle geçerek zirve yürüyüşünü sürdüren Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Oynadığı futbol ve elde ettiği sonuçlarla adım adım Süper Lig’e yaklaşıyorlar. En yakın rakiplerinin üst üste puan kayıpları ise sarı kırmızılılar adına büyük kazanım. Şimdi daha fazla kenetlenmeleri şart’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Efsane geri dönüyor

Bülent Buda: 32 dakikada tabelayı biçimlendirip bir tür havlu attırdılar Adanaspor’a. Hızlı ama yan paslarla rakip savunmayı bir biçimde şaşkına çevirerek, bitirici pas trafiğiyle bitirici final dokunuşlarının ne denli değerli olduğunu izledik ve de keyif aldık.

Haberin Devamı

Oyuna giriş temposuyla tam da rakip orta alan ile savunmasını hataya zorladılar. Hızlı ve pas akışıyla karşı kaleye yüklendiler ve ilk 45 dakikada maçı kazandılar...

‘‘Bu bizim maksimum potansiyelimiz değil. İlk yarıdaki oyunu ikinci yarıya taşımalıydık.’’

Bulgar teknik Stoilov maç bitimindeki yorumunda yüzde yüz haklı. Farka ulaşınca gaz kesme alışkanlığı milliyeti ne olursa olsun her futbolcuda mevcut. Durmak bilmeyen çok az var bu alemde.

Yani demem o ki 45 dakikalık büyülü anlardan tribünleri coşkuya taşıdıktan sonra izleyen 45 dakikada insanları esnetmenin alemi yok.

Abi seni de bir türlü mutlu edemiyoruz diyecekler olabilir. Öyle de yakınan ben değilim, patronları Stoilov...

‘‘Her şey ritmini kaybetmeye başladığında çöker’’ diyor ukalanın teki.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe maçın ilk düdüğünden itibaren takım halinde iyi oynadı. Rakip savunma arkasına atılan toplarda başta Bilal Messaoudi olmak üzere çok etkiliydiler.

- Takımın en büyük avantajı hızlı hücuma çıkmalarıydı. Yalçın, Ahmet ve Dennis rakibe yaptığı ön alan baskısıyla Göztepe’nin oyuna ağırlığını koymasını sağladı.

- İlk yarıyı Dennis, Bilal ve Yalçın’ın golleriyle 3-0 önde kapattılar. Göztepe bu maçta yine oyun aklını sahaya yansıttı ve kazanma inancı üst düzeydeydi.

- Göztepe biz iyi takımız. Bizim takımda herkes golcü mantığını gösterdi. Gollerin ikisinin orta saha oyuncuları tarafından atılması Göztepe adına çok olumlu bir gösterge.

- İkinci yarı oyunu anlamsız bir biçimde rölantiye aldılar. Ancak hücumda istenilen baskıyı yapamadı. Önde topu tutamadı. Rakibinin üstüne gelmesini bekledi.

- Göztepe savunmasındaki Hemilton, Taha ve Ümit merkezi iyi kapattı ve hava toplarında çok iyidiler. Stoperlede hırs çok önemlidir.

- Her üçü açısından da bu hırs ve mücadele gücünü hissettik. Rakibinin baskısı karşısında alan daralttı. İlk yarıda elinde olan oyunun kontrolünü ikinci yarıda maalesef rakibine kaptırdı.

- Elbette Göztepe’nin kadro kalitesi rakiplerinden çok daha fazla. Ancak ikinci yarıdaki Göztepe’nin oyun karakteri olan disiplinden uzaklaşmak, kendileri adına problem yarattı.

Haberin Devamı

- Bu hafta oynanan maçlar sonrası Kocaelispor’la puan farkı 5’e çıktı. Bence bu sadece avantaj. Kimse Süper Lig’e çıktık demesin. Daha zorlu maçlar var. Ayrıca Göztepe’de Bilal Messaoudi’nin yanında ikinci yarıda izlediğimiz gibi hücumda baskı yaratan oyuncu yok. Rômulo Cardoso’nun hızını üst düzeye çıkarması şart. Göztepe’nin ona çok ihtiyacı var. Bu hafta rakip Boluspor. İlk yediye geldi ve yerleşti. Vefakar taraftara büyük iş düşüyor.

Mehmet Demirtaş: Göztepe, Adanaspor’u güçlü oyunuyla mağlup ederek Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaştı.

Oynadığı futbol ve elde ettiği sonuçlarla hedefe odaklandıklarına şahitlik ediyoruz.

En yakın rakibi Kocaelispor’un da 2 haftadır yaşadığı kayıplar Göztepe adına büyük kazanım oldu.

Şu da bir gerçek ki Stanimir Stoilov’la yükselen bir grafik çizen sarı kırmızılılar Adana karşısında yine teknik patronlarının oyun aklını ve onun hamleleriyle oyun kalitelerini artırdı.

Özellikle Bilal Messaoudi’nin direkt 11 başlaması ve fazla süre alması Göztepe adına artı yazdı.

Haberin Devamı

Kendisine Dennis ve Yalçın’da eşlik edince keyif veren ve rakibinin işini ilk yarıda bitiren bir Göztepe izledik.

Önümüzde daha oynanmamış birçok maç olmasına rağmen, Göztepe’nin bu oyun temposunu sürdürmesi ve Adana deplasmanının ilk yarısında sergiledikleri keyif dolu futbollarını 90 dakikaya yaydıkları takdirde sezon sonunda Süper Lig biletini alacaklardır. Adana deplasmanında takımını yalnız bırakmayan Göztepe taraftarı, maçı keyifle izleyip takımlarıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Bundan sonra Gürsel Aksel Stadı’nın her maçta tamamen dolup taşması için İzmirli futbolseverlerin Göztepe’ye destek olması gerekiyor. Şimdi daha fazla destek zamanı!

Yazarlar