1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Endişeye mahal yok!

90+3 Ege'de Futbol | Endişeye mahal yok!

31.01.2024 - 13:12 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Ahlatcı Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Dış sahalardan puansız ayrılmamak önemli ve değerlidir. Bundan böyle tüm beklentimiz Gürsel Aksel’den kayıpsız ayrılmak’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Endişeye mahal yok

Bülent Buda: Futbol oyunu bazen doğa olaylarını çağrıştırıyor, ‘‘Med-Cezir’’ gibi. Kubilay’ın aşırtma vuruşu gol olsa, bir dakika sonra Çorum FK ayağına gelen fırsatı kaçırmasa. Ben benden gidiyorum! Seçenekli oyuncu grubu oluşturmak her kulübün üstesinden gelebileceği bir ağırlık değil. Hastalıklardan kırılıyor Göztepe, ama hem sahada hem de kulübede maçı taşıyabilecek potansiyeli var. Futbol oyununu çok uzun zamandır hatasız oynuyor Ogün. Sonra bir tane hata yapıyorsunuz hayat devam ediyor. Ogün bozulmadan aynı kalitede oyununu sürdürüyor. Futbol oyununda hakem bitiş düdüğünü üflemeden vazgeçmek yok. 3 puan çıkarması zor bir dış saha oldu Çorum. Ramon Pascal Lundqvist’in uzak mesafeli bozukasına ne demeliyiz ki? Muhteşemdi. Son zamanların en muhteşem golü tüm sahalarda...

Haberin Devamı

Dış sahalardan puansız ayrılmamak önemli ve değerlidir. Bundan böyle tüm beklentimiz Gürsel Aksel’den kayıpsız ayrılmak. Değerli bir spor adamı, ‘‘Kazanmak her şey değildir, tek şeydir’’ diyor ve devam ediyor. ‘‘Kimin kazanıp kimin kaybettiği önemsizse neden skor tabelası diye bir şey var.’’

Fatih Tanfer: Göztepe bir çok eksiğine rağmen güçlü rakibi Çorum FK deplasmanından 1 puanla döndü. Çorum ev sahibi olmanın avantajıyla oyuna hızlı başladı. Etkili oyuncuları başta Geraldo, Nalepa orta alanda Atakan, Ferhat ile oyuna ağırlığını koydu. Göztepe maç boyunca enejisi yüksek ve doğru pozisyon aldı.

Taha ve Heliton görevlerini başarıyla yaptılar. Kaleci Arda ise uzun süredir yedek kalmasına rağmen çok iyi oynadı. Doğa’nın erken sakatlanıp oyundan çıkması Göztepe adına dezavantaj oldu.

Haberin Devamı

Göztepe’nin yine mücadele yönü üst düzeydeydi. Tempo, dayanıklılık ve doğru oyununu sahaya yansıttı.

Lundqvist’nin şahaene golüyle öne geçti. Ancak takımın iyilerinden Ogün’ün geri pasıyla Geraldo durumu 1-1 yaptı. Sonrası Çorum FK galibiyet için Göztepe kalesine yüklendi. Puan alma amacında kararlı ve inançlı olan sarı kırmızılılar, takım halinde fedakarca mücadele etti ve çok önemli 1 puanı aldı.

Lig zorlaştı. Çorum FK’nın çok etkili oyuncuları var. Eyüpspor hariç Play Off hattındaki tüm takımlar Çorum’a deplasmana gidecek. Böyle düşününce de Göztepe’nin aldığı 1 puanın avantajı ve değerini ilerleyen haftalarda derinden hissedeceğiz.

Göztepe Stoilov göreve geldikten sonra futbolun tüm doğrularını yapmaya başladı. Rakibe ön alanda baskı yapıyor. Yüksek tempolu ve en önemlisi kaybettiği topları kısa zamanda kazanıyor. Sistem futbollarıyla öne çıkıyorlar. Ancak büyük problemi hücumda yaşıyor. Transfer ayında üretkenlik ve bitirici golcü bir santfor transferi kaçınılmaz.

Mehmet Demirtaş: Göztepe’nin Çorum deplasmanının zorlu geçeceği hepimizin malumuydu. Özellikle maçın ilk bölümünde Bulgar teknik adam Stailov’un haftalardır alışık olduğumuz oyun planını sarı kırmızılılar maalesef sahaya yansıtamadı.

Haberin Devamı

Bunda Çorum FK’nın fizik ve mücadele gücü yüksek oyuncularının etkisinin olduğu bir gerçek. Buna ilave olarak orta alanda süre aldığı zaman zarfında iyi işler çıkaran Doğan’ın talihsiz sakatlığı eklenince, Göztepe rakip kaleye şut çekmekte zorlandı.

Maçın ikinci yarısında alışık olduğumuz Göztepe’yi izledik dersek yalan olmaz. Lundqvist’in uzak mesafeli muhteşem golüyle yerlerimizden zıpladık. O harika golün verdiği cesaretle ardı ardına pozisyonlar üreten Göztepe keyif verdi. Ogün’ün haftalardır harika oyununa gölge düşüren hatasını ise maalesef Geraldo affetmedi ve takımının eşitlik golünü attı.

Haftalardır yedek kulübesini mesken tutan Arda yaptığı kurtarışlarla Göztepe’nin can simidi oluverdi. Uzun lafın kısası hatası ve de sevabıyla Göztepe zorlu Çorum deplasmanından altın değerinde 1 puan çıkardı. Bu kadar sakat ve hasta oyuncu eksikliklerine rağmen verilen mücadelede cefakar taraftarının desteğini de arkasına alan Göztepe’nin Süper Lig yürüyüşü devam ediyor. Bu hafta Altay ile karşılaşacaklar. Altay’ın gençleri hafife alınacak boyutta değil. Bir yol kazasına daha fırsat verilmemeli.

Haberin Devamı

Çare sizsiniz

Bülent Buda: Bundan böyle amaç yenmek, yenilmek değil gelişmek olmalı. Kötü sonu gelişerek karşılamak bir tür başarı olacaktır. Bundan böyle Murat Uluç kenardan Özgür ile Ceyhun alanda kalarak gençleri büyüme ve gelişme programının öncüleri olabilirler.

Başarı salt puan kazanmak, şampiyon olmak değildir. Aşınarak yok olmaya yönelmiş toplumsal değerlere yön vermek, sorunlu süreçlerde öncü olmak, insan gelişimine katkı vermek.

Karşılarında Süper Lig’e oynayan göreceli toplama bir takıma maçın bitimine değin kök söktürdüler, kaygı yaşattılar. Günümüzde elbette para yaşamak, ayakta kalmak için gerekli. Bu sıkıntılı süreç omuz omuza, imeceyle kol kola az olanı paylaşarak aşılabilir. Zaman hızla akıyor. Gelecek günlere vazgeçmedik, yarıştık ve geliştik diyebilmek için her gün biraz daha fazla çalışarak birlikte dik kalabilmek olası... Unutmayınız! Başımıza gelen olaylar değil, onların karşısında ne yaptığımız önemlidir...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay, Kocaelispor karşısında 80. dakikaya kadar büyük mücadele verdi. Kocaelispor maçında sahaya çıkan oyuncuların ilk 11’inin yaşı 22’nin altında. TFF 1. Lig’de yaş ortalamasının 30 olduğu düşünülürse harika bir potansiyeli olan bir takım. Ancak ekonomik şartlar takımın bu hale gelmesinin başlıca nedeni. Gelecek adına Altay yönetimi terinin son damlasına kadar formasını terleten gençleriyle yeni bir yol haritası çizmelidir. Kocaelispor maçında doğru alan paylaşımı yaptı ve fiziksel olarak güçlüydüler. Takım halinde oyun disiplininden taviz vermediler ve direndiler.

Güçlerinin çok üstünde mücadele ettiler ancak olmadı.

Mehmet Demirtaş: Sezon başından itibaren maddi manevi çöküş yaşayan Altay’da sular bir türlü durulamadı. Gemiyi terk eden edene. Son olarak Yusuf Şimşek pes etti ve gitti. Sevgili Yusuf Şimşek bu takımın başına geçerken Altay’ın durumu apaçık ortadaydı. Ne güzel söylemiş şair, ‘‘Yanlış zamanda gemiyi terk eden önce gemiyi batırır. Farkına varamaz ama bir müddet sonra kendi de boğulur azgın sularda!’’ Tüm yalnızlığına, terk edilmişliğine rağmen Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Kocaelispor karşısında verdikleri mücadele alkışı sonuna kadar hak ediyor. Rakip bir önceki hafta lig lideri Eyüpspor’u harika futboluyla 2-1 mağlup etmişti. İzmir’e ise banko galibiyet naralarıyla geldiler. Ancak umdukları gibi olmadı. Karşılarında var oluş ve onur mücadelesi veren 11 aslan yürekle karşılaştılar. Çok rahat kazanırız gözüyle baktıkları karşılaşmada ligin şuan en zayıf takımı gözüken Altay karşısında çok zorlandılar. Az daha puansız döneceklerdi. Altay’ın gençlerini ve gemiyi ter etmeyenlere selam olsun. Direnmeye, savaşmaya devam. Unutmayın, ‘‘Çaresizseniz Çare