1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | İnananlar asla kaybetmez!

90+3 Ege'de Futbol | İnananlar asla kaybetmez!

12.04.2024 - 14:17 | Son Güncellenme:

Bitime 5 maç kala 48 puanla Play Off hattında yer alan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Son haftalar önemli ve de değerli. İsmet hoca ve öğrencileri ciddi anlamda odaklanmalı. Bu süreci iyi futbolla taçlandırarak, başarıyla tamamlamalılar’’ dedi

90+3 Egede Futbol | İnananlar asla kaybetmez

Bülent Buda: Kötü futbolu bozan bir rüzgar ve de boş tribünlere eklemlenen kötü futbol...

Haberin Devamı

‘‘Başladığı gibi biten maç...’’ Spikerim tanımı böyle. Bu tanımlamaya eklemek istediklerimiz olabilir. İlk yarı esneten, etkili girişimi olmayan pozisyonsuz bozuk para gibi harcanan sıkıcı bir oyun ile tüketilen 45 dakika. İkinci yarıda bir kıpırdanma. Çıkanlar, girenler az sayıda üretilen gol pozisyonları gole dönüşemeyen ya da Keçiören kalecisi Metin’in önledikleri. Bu da kaçmaz diyebileceğimiz net bir pozisyon üretimi yok. Alıştığımız görüntüler değil bunlar. Daha coşkulu, üretken izleyenin keyif alacağı bir oyun alışılmış bir hücum etkinliği göremeyince haliyle yakınıyoruz işte. Son haftalar önemli ve de değerli. Bu kayıplar tatsız, sıralamadaki durum öyle gösteriyor. Oyuncu grubunun bu süreci iyi futbolla taçlandırarak başarıyla tamamlayacağını düşünen ve de bekleyenlerdenim.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Kazanmanın Play Off yarışı için şart olduğu Keçiörengücü karşısında beraberlikle yetindi evinde 16. puanın kaybetti ve 48 puanda kaldı.

- Bodrum, bu maçta hücum oyuncuları Kenan ve Burak’tan verim alamadı. Gökdeniz oyuna girdikten sonra daha etkiliydi. Keçiören savunma merkezini kapattı. Orta alanda tüm oyuncularıyla savunma yaptı. Bodrumspor ise buna çözüm bulamadı.

- Kalan 5 maçta İsmet hoca Keçiören maçında takımının neden etkisiz kaldığını, yanlışlar neredeydi sorularının cevaplarını kesinlikle bulacaktır. Bodrumspor Play Off’a kesinlikle kalmalıdır. Çünkü onlar bu ligin gerçekten rengi...

Mehmet Demirtaş: Bodrumspor, son haftalarda aldığı sonuçlarla Play Off yarışında ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak, bu düşüşün takımı yıldırması yerine daha da motive etmesi gerekiyor. Zira, 1. Lig’in gerçek renklerinden biri olan Bodrum’un Play Off’a kesinlikle kalması gerekiyor. İsmet Taşdemir gibi deneyimli bir hocanın yönetiminde, takımın geldiği noktayı göz ardı etmek mümkün değil. Taşdemir, Bodrumspor’u bu seviyeye taşırken karşılaşılabilecek zorlukları da önceden görmüş olmalı ki, takımın performansında bir düşüş yaşanması halinde hemen müdahale etme potansiyeline sahiptir. Kalan 5 haftalık süre zarfında, takımın rehavete kapılmaması ve sonuca odaklanması gerekiyor. İsmet Taşdemir’in liderliğinde, Bodrumspor’un Play Off’a kalmak için yapması gerekenler bellidir. Taşdemir’in liderliğinde kalan maçlara odaklanmak ve sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorundalar. Bodrumspor taraftarı olarak, bu kritik dönemde takımın arkasında durmak ve onlara destek olmak önemlidir. Çünkü bu takım, gerçekten Süper Lig’e çıkabilecek potansiyele sahip. Ancak, bu hedefe ulaşabilmek için birlikte mücadele etmek ve sonuna kadar inanmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Manisa FK’nın zorlu serüveni

Yeni teknik direktörü Levent Devrim ile çıktığı ilk maçta, Bandırma deplasmanında bir puanı kurtaran Manisa FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Nereden nereye? Şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda, düşme potasından uzaklaşmak için son kozlarını oynuyor. Pes etmeden sonuna kadar savaşmalılar’’ dedi

Bülent Buda: Nöbetçi teknik adam sevgili Levent Devrim’le deplasmanda Play Off’a iddialı Bandırma’dan 1 puan kesinlikle hiç yoktan çok iyiydi. Bu takımı bu ligde tutmak bir ödev olmalı tüm Manisa için.

Haberin Devamı

Geride kalan maçların Manisa’da oynanacak olanlarında 19 Mayıs tribünleri dolmalı ve takımın arkasında durmalıdırlar.

Geçmişin heyecanı coşkusu yok tüm kentte. Alandaki takımın hangi kentin takımı olduğuna ilişkin kuşkuları va sanki. Bilinçsiz işler yapılıyor. Takım olma ve aidiyet duygusu yetersiz.

Futbolcuların bazılarında bitse de gitsek havası egemen. Bu görünüm Manisa bütünleşirse düzelir. Ya da sıralamada aşağıya ine ine spor tarihinin andaçlarındaki yerini alırlar. Niye bu denli kötümserlik diyenler olabilir. Geçmişi bilenler geleceği ön görmede birikimlidirler. Onlara kulak vermek gerekir.

Fatih Tanfer: - Şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonda maalesef son 5 haftaya ligde nasıl kalırım hesabını yaparak giriyorlar.

- Tam 5 hafta önce ‘‘Manisa FK aman dikkat, fikstürün çok zorlu’’ ifadesini kullandığımda Manisalı dostlarım, ‘‘Ağabey çok kötümsersin. Manisa FK korkulu rüya görmez’’ demişlerdi.

Haberin Devamı

- Bizler 90+3 ekibi olarak niyet okuyucu değiliz. Sezona hazırlık döneminden, hafta hafta bölgemizi temsil eden takımlarımızı ve onların rakiplerini yakından takip ediyoruz. Yılların bilgi birikimiyle oldukça tecrübe sahibi olduğumuza inanıyorum.

- Futbolun gerçekleri var. Onlardan birisi de ‘Futbol hatalar zincirini asla kabul etmez.’’

Bu güçlü kadroya inanın üzülüyorum. Bulunduğu konumu hak etmiyor. Bandırma deplasmanında ev sahibi ekip erken 10 kişi kalmasına rağmen Manisa bir türlü golü bulamadı.

Oğuz’un şutu direkten döndü. Yenilgiyi kabul etmeyen baskıyla oynadılar. 90+1. dakikada Mary’nin golüyle bir puanı aldılar.

- Manisa FK’nın puanı 32 ve geriye 5 maç kaldı. Bunlardan 2’si Eyüpspor ve Boluspor’la evinde oynayacak.

Deplasman maçları ise Altay, Adana ve Urfa... Aman dikkat!

Ben Manisa FK’nın çok güçlü kadrosuna güveniyorum. Umarım yanılmam.

Mehmet Demirtaş: Manisa FK’nın zorlu mücadelesi başlıyor. Düşme potasından uzaklaşmak için ise son şanslar...

Manisa FK, sezon başında büyük umutlarla başladığı Trendyol 1. Lig’de beklenmedik bir düşüş yaşayarak teknik direktör değişikliğiyle sarsıldı.

Ancak, şimdi Levent Devrim’in liderliğinde takım, düşme potasından uzaklaşmak için son şanslarını kullanmak zorunda.

Son Bandırmaspor beraberliğiyle 32 puanla 14. sıraya yerleşen Manisa FK’nın önünde zorlu bir yolculuk var.

Öncelikle evinde Süper Lig biletini cebine koyan Eyüpspor’u ağırlayacaklar. Ardından İzmir deplasmanında küme düşen Altay’a konuk olacaklar. Sonrasında ise ligin dibine demir atan Adanaspor deplasmanına çıkacaklar.

Ligin üst sıralarındaki takımların alt sıralardakilere karşı aldığı sürpriz sonuçlar gösteriyor ki, hiçbir maç kolay değil.

Manisa FK’nın da elindeki kadro zenginliğiyle bu zorlu karşılaşmalara ciddi hazırlıklı olması gerekiyor.

Şu an Play Off potasında olmamaları, takımı destekleyenleri üzse de, düşme korkusuyla karşı karşıya kalmaları ise içleri acıtıyor.

Ancak, inanan, kenetlenen ve odaklanan bir Manisa FK, bu sezonu hovardaca harcamasına rağmen 1. Lig’de kalma arzusunu gerçekleştirebilir. Bu takımın başarısı için taraftarların desteği ise büyük önem taşıyor. Son 5 maçlık periyotta, Manisa FK’nın yanında olmak ve onlara güven vermek, takımın motivasyonunu artırabilir.

Manisa FK’nın göstereceği mücadele ve azim, bu zorlu dönemde önlerine çıkan engelleri aşmalarını sağlayabilir.

Şimdi daha önce hiç olmadığı kadar takımınızın yanında olma ve onlara destek olma zamanı.

 

Yazarlar