1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Kalite, güç ve doğru sistemin adı Bodrum FK

90+3 Ege'de Futbol | Kalite, güç ve doğru sistemin adı Bodrum FK

09.02.2024 - 08:36 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de son 5 maçın 4’ünü kazanarak 38 puanla dördüncü sırada bulunan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Çok önemli ve değerli anlamlar içeren taraftar eksiğine karşın, zor bir ligde ve üst sıralarda yarışıyorlar. Tam bir takım oldular. Onları sadece kutlamak yetersiz kalıyor’’ dedi

90+3 Egede Futbol | Kalite, güç ve doğru  sistemin adı Bodrum FK

Bülent Buda: Musah Mohammed’e bayılıyorum. Maçın bütününde oyunun içinde ve de her yerde. Burak’ın açılış golü birinci sınıf dokunuş, teknik yaratıcılık. Ona eşlik eden Gökdeniz’in de hırsı ve arzusu şahaneydi. Sol ayağıyla topu patlatma isteği gözleniyordu adeta. Kaptan Kenan kulübede. Omar İmeri onun yanında. Diogo Sousa ile Ondrej Celustka kulübede de değiller. Arıyor gözlerimiz elbette. Onlara karşın özlediğimiz Ali Aytemur sol stoperde. Tribünlerde 20 kadar Bodrumsporlu. Üşenmemişler, gelmişler Ümraniye’ye. Ne güzel!

Haberin Devamı

İsmet Taşdemir ile arkadaşları salt, iyi oynayan ve kazanan değil. Birbirleriyle oluşturdukları iletişimle, nitelikli bir arkadaşlık ağı yaratılmış. Başarı yapabildiklerinle kendini ve başkalarını şaşırtmaktır. Bir takımda oyun alanını oluşturanların istekli, öz verili, yaratıcı eylemleri sanki uzun süredir bir arada olanların görünümlerine dönüştüğünde işte sözlük anlamı karşılığı olan ‘‘takım’’ budur diyebiliyorsunuz. Bodrum’da tribünler tenha. Deplasmanlarda haliyle daha da çok tenha. Çok önemli ve değerli anlamlar içeren taraftar eksiğine karşın çok sıkı, zor bir ligde ve üst sıralarda yarışıyorlar. Kutlamak yetersiz kalıyor.

Fatih Tanfer: Bodrum FK, Ümraniye deplasmanından aldığı galibiyetle puanını 38’e çıkardı ve 4. sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Maça baskılı bir oyun anlayışıyla başladı. 10. dakikada Burak’la golünü buldu. Maç boyunca iyi pozisyon alıp, sürekli pas opsiyonlarını yaratan taraftı.

Hızlı oyuncuları Gökdeniz. Burak ve Haqi Osman’a boş alanlar yarattı. Gökdeniz, ikinci goldeki presi ve attığı golle alkışı hak etti.

Yeşil beyazlılar, 2-0 sonrası alanını iyi savundu, mücadele etti. Ancak Bodrum’un devam eden problemi olan hücuma çıkarken kaptırılan toplar 90+6’da Celal’le devam etti ve durum 2-1 oldu. Bu problemin çözülmesi Bodrumspor’un çok daha iyi neticeler almasının sebebi olacaktır. Bu hafta evinde oynayacağı Sakaryaspor maçı son derece önemli...

Mehmet Demirtaş: Öncelikle oynadıkları futbolla büyük keyif veren Bodrum FK’nın tribünlerinin boş kalmasını kabullenemiyorum. İsmet hoca ve öğrencileri yaptıkları güzel işlerle bu yalnızlığı hak etmiyorlar...

Ligde son 5 maçın 4’ünü kazanmasını bilen Bodrum FK’nın, Ümraniye deplasmanından aldığı 3 puan Play Off yarışındaki yerini sağlamlaştırması açısından çok değerli.

Kazanmak adına istekliler ve golü de erken buldular. Golden sonra baskı yiyince ister istemez psikolojik olarak oyun mücadeleye dönüştü. Bu mücadeleden de Bodrum ekibi galip çıktı. Sırada yine bir zorlu rakip var. Sakaryaspor’dan alınacak 3 puan altın değerinde. Ligin boyu kısalıyor, yarış aslında şimdi başlıyor. Artık Bodrum’un içeri de dışarı da puan kaybına tahammülü olmamalı. Yarışmaya, savaşmaya devam Bodrum

Haberin Devamı

Ateşle oynamayın 

Bülent Buda: Alperen ne kadar kötüydü gollerde! Karşı kaleye maçın bütününde iki şut var etkili diyebeleceğimiz. İlki, ilk yarı Gakpa. İkincisi, ikinci yarı uzatmalarında Mohamed Ofkır. Az daha ıskalıyordum, Bir de kalecinin çıkardığı Dokanovic’in şutu var.

Tüm takım kötü oynuyor. Puan cetvelinde de uyarı zilleri çalıyor. İyi ki altta daha kötüleri var. Bu denli geniş, seçenekli futbolcu grubu üçüncü teknik adam, oynanan futbolun kalitesiyle yıkıcı bir çelişki oluşturuyorlar. Bir türlü dengeler oturtulamadı. Oyuncu sayısı, kaliteyle örtüşmüyor. Rakibi zorlayan, bunaltan futbol anlayışını uygulayamıyorlar diyeceğim ama bence beceremiyorlar. Haftalar hızla tükeniyor. Konuşup, tartışıp, düşünüp ayağa kalkma zamanı bence.

Fatih Tanfer: Geçen haftaki yazımızda bu hafta Tuzlaspor maçı aralarında 4 puan olması sebebiyle önemli demiştik. Manisa FK, düşme hattındaki Tuzlaspor karşısında kaybetti ve 23 puanda kaldı. Manisa FK adına şampiyonluk umutlarıyla başlanan sezon acaba sıkıntı yaşar mı düşüncesiyle devam ediyor. 9. dakikada 1-0 geriye düştü. 12. dakikada Dokanovic’le beraberliği yakaladı. 36. dakikada Gakpa’nın direkten dönen şutu şansızlıktı.

Haberin Devamı

Takım halinde birlikte hareket edememesinin sonucu uyum sağlayamaması istikrarsız bir görüntü çizdi. Bu da takımın ritmini olumsuz etkiledi. Fiziksel eksikliklerle birlikte bazı oyuncular hala mental olarak hazır değiller.

72. dakikada Tuzlaspor’un attığı golde çok beğendiğim kaleci Alperen’e bu gol yakışmadı. Umarım Giresun maçıyla birlikte çıkışa geçerler

Mehmet Demirtaş: Şampiyonluk parolasıyla çıkılan sezonda gelinen nokta tam bir hayal kırıklığı. Ateş hattının 3 puan üzerinde yer alıyorlar.

Kazanma alışkanlığı edinemediler. Çok pas hatası yapıyorlar. Topu ayaklarında tutamıyorlar. Hızlı gelişen ataklarda, savunmada destek ve kademe anlamında adam paylaşımında ciddi eksikler ve yanlışlar var. Şut becerileri eksik. Rakip kaleye çok az şut atıyorlar. Kale önünde yakaladıkları pozisyonlarda yeterli değiller. Son dokunuşu yapamıyorlar.

Haberin Devamı

Kısaca, Manisa FK elindeki zengin oyuncu grubuna rağmen gücünü ve kalitesini sahaya yansıtamıyor. Çıkarılacak ders çok ama zaman da daralıyor

Yazarlar