1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Koca bir şehrin umudusun Göztepe

90+3 Ege'de Futbol | Koca bir şehrin umudusun Göztepe

12.03.2024 - 09:05 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de en yakın rakiplerinin takılmasıyla son 8 haftaya 10 puanlık avantajla giren Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Lig bitiminde İzmir’in Süper Lig öksüzlüğünü giderecekler. Son maçta hakemin bitiş düdüğünü üflediğinde bu başarı ve sevinç tüm İzmirli futbolseverin ortak duygusu olacak’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Koca bir şehrin umudusun Göztepe

Bülent Buda: ‘‘Dans eden bir yıldız doğurmak isteyen, önce kendi içinde büyük taşkınlıklar ve kaos yaşamak zorunda.” demiş bir bilge. Hemen vurgulayalım, Süper Lig yolculuğunda çok önemli altın değerinde 3 puan... Lakin sevgili futbolcular tek golle önde olduğunuz günlerde skoru korumakta sorun yaşadığınız süreçlerdeki özveriniz her şeyin üstünde çok değerli.

Haberin Devamı

Lütfen mümkünse ikileyin hatta doyumsuzluk olacak ama üçleyin, keyfimize bakalım. Savunmada kusurlu, hatalı bulamadığım için isim saymayım diyorum ama Heliton göbekte bir anıt gibi maşallah. Yürekten yarışıyor çevresini de eşlik etmeye, coşkuya taşıyor.

Lis, Taha, Ümit, Fıratcan ve İsmail hepsi kusursuzdu. Ahmet Ildız çıkıncaya kadar orta alanın en iyisiydi.

İlk yarıda öne geçtikten sonra ardından tabelayı ikilemek daha çok olasıymış. Söz gelimi Messaoudi’nin, Rômulo Cardoso’ya yaptığı al da at servisi. Böyle günlerin ilacı ikinci gol.

Golde yine Taha’nın katkısı çok değerli. Messaoudi’nin bitirici kafa dokunuşu birinci sınıf, seyir keyfi yüksekti. Urfa’daki taraftar kalabalığı, takımın 12. gücünü simgeliyor. Çıkılan yolculuğa birlikte yürümenin seçkin örneğini sergiliyorlar. Lig bitiminde Göztepe İzmir’in Süper Lig öksüzlüğünü giderecek. Son maçın son hakemi, son bitiş düdüğünü üflediğinde bu başarı, sevinç tüm İzmirli futbolseverin ortak duygusu olacak.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe, Şanlıurfaspor karşısında aldığı 3 puan sonrası Kocaelispor’un evinde yenilmesiyle aradaki puan farkını 10’a çıkardı ve büyük bir avantaj elde etti.

Her oyuncu büyük çaba sarf etti. Ancak savunma merkezindeki Heliton’a ayrı bir parantez açmak gerekir. Savunma aksiyonları üst düzeyde, atletik ve hırslı. Taha ise Tük futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi stoperlerden.

Göztepe’de tempo ve devamlılık başarının anahtarıydı. Bir de buna enerji, hırs ve inanç eklenince bu galibiyet kaçınılmaz oldu.

Göztepe sezon başında neredeydi nerelerden buralara geldi. Büyük bir başarı öyküsü yazıyorlar. Elbette kötü gidişata dur diyen büyük mesafe alınmasının nedenlerinden biri teknik adam Stanimir Stoilov. Her rakibe saygı duyuyor, iyi analiz ediyor. Bence alkışı sonuna kadar hak ediyor.

Göztepe’nin başarısının mimarları başta güçlü yönetimi, CİO’su, teknik birim ve taraftarı. Doğru bir organizasyon örneği veriyorlar. Hepsine tebrikler. Büyük Göztepe taraftarı bunu hak ediyor.

Mehmet Demirtaş: Haftanın en büyük kazananı yine Göztepe oldu.

Haberin Devamı

Deplasmanda Şanlıurfaspor’u 1-0 mağlup ederek lider Eyüpspor ile puan farkını 6’ya düşürürken, maç fazlasıyla üçüncü Kocaelispor ile puan farkını 10’a çıkardı. Göztepe’nin en yakın rakibi Kocaeli ilk 2 için havlu attı da diyebiliriz.

Baktığımız zaman Göztepe için Süper Lig garantilendi.

Sarı kırmızılılar özellikle ligin ikinci yarısında inanılmazı başararak rüyalarımızda canlandırdığımız efsaneyi gerçeğe dönüştürüyor.

Son 14 maçta 11 galibiyet 1 yenilgi aldı ve 35 puan topladılar. Özellikle takımın başına geçen ve bir komutan edasıyla Göztepe’yi yeniden ayağa kaldıran Stanimir Stoilov’la müthiş hikayeler yazarak bugünlere gelindi. Ne kadar gurur duysak, ne kadar övünsek azdır. Artık yarınlara Süper Lig gözüyle bakıyoruz. Artık gelecek sezondan itibaren yeni hikayeler yazılacak.

Sarı kırmızılı renklere sevdalanan kentimiz, yarınlara çok daha umutla bakacak.

Yazı başka güzel, kışı bir başka güzel İzmir, zaten genlerinde var olan futbol şehri olarak Süper Lig’e çok yakışacak.

Haberin Devamı

Emeği geçen herkese minnettarız. Şampiyonluk İzmir’e, tüm İzmirlilere, şimdiden hayırlı uğurlu olsun...

Ancak rehavete kapılmadan yola devam edilmeli. Son 8 karşılaşma kaldı. Göztepe, 4’ünü evinde 4’ünü ise deplasmanda oynayacak. Ankara Keçiören maçı sonrası lig milli maç ve seçim arasına girecek. Yani yaklaşık 18 günlük bir mola verilecek. Ara sonrası ise ilk durak Kocaeli deplasmanı.

Bu süreci Göztepe kadar diğer rakipleride iyi değerlendirecektir. Göztepe sıkı bir odaklanma ve kenetlenmeyle son düdüğe kadar mücadelesini sürdürmelidir.

 

Yazarlar