1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Kurtuluş altyapıda!

90+3 Ege'de Futbol | Kurtuluş altyapıda!

08.02.2024 - 08:09 | Son Güncellenme:

Tecrübeli oyuncuları yuvadan uçan ve son olarak Göztepe mağlubiyetiyle sarsılıp, düşme hattına demir atan Altay’ı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Ayağa kalkmak, yere düşerek öğrenilir. Siyah beyazlıların gelinen noktada tek çıkış yolu, gençlerine güven aşılamak ve onlara sahip çıkmak’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Kurtuluş altyapıda

Bülent Buda: Özgür Özkaya yaklaşık 5 futbol mevsimini Altay’da geçiriyor. O süreçte anımsayabileceğim 3 sol bek daha geldi ve gitti. Ya da yetişti gitti. Mohammad Naderi, Kazımcan ve Efe...

Haberin Devamı

Bu süreçte kimse Özgür’ün bir sorununu gazetelerde okumadı, duymadı. Neyse geldiler, yetiştiler, gittiler çok doğal. Acaba Özgür’ün bu gelişenlerde hiç emeği, payı yok mu? Takım Göztepe karşısında ezikti. Bir tür yenilmemek değil, az gol yemek için çıktılar sahaya. Ama başaramadılar. Karşı kaleye tek ve en niteliki vuruşu yaklaşık 25 metreden ve sol çaprazdan o becerili müthiş soluyla Özgür Özkaya gönderdi. Vuruş değil konumuz. Sportmenlikten, karakterden söz ediyoruz.

Takımın durumu ortada. Kapanırsa az, açılırsa çok yer! Gol ya da goller atması zamana ve de gençlerin gelişmesiyle ilişkili konular. Şimdi en eski, en görkemli, en özel oyun alanı rakibi Göztepe’den 4 gol yedi diye bu genç adamları eleştirmek olan bitene güncel bakanların işi.

Haberin Devamı

Ayağa kalkmak, yere düşerek öğrenilir. Zayıf olana herkes acır. Kıskanılmak ise çabayla kazanılır. Bu çocuklar bu zorlu aşamada yapabildiklerini yapacaklar. Özgür Özkaya Ceyhun Gülselam, Murat Uluç da yol göstericileri olacak. .

Fatih Tanfer: - Altay, Ceyhun ve Özgür hariç tamamen kendi gençleriyle Göztepe karşısında çok iyi bir mücadele verdi. Sahanın her yerinde topun arkasına geçerek yaptığı doğru savunma ile rakibine alan bırakmadı.

- Oyuncuların hepsi mücadele etti ve ilk yarının uzatma dakikalarına kadar kalesinde gole geçit vermedi. 45+2’de Yalçın’ın golüyle devreyi 1-0 yenik kapattı. Devrenin sonunda yenilen gol, Altay’ın direncini kırdı. Kaleci Mustafa’nın sakatlanması Altay adına büyük şansızlıktı.

- İkinci yarıda Göztepe, büyük baskı yaptı. Altay’da orta alanda pas hataları yaptı hücumda etkisizdi. Elbette iki takım arasında büyük deneyim farkı ortaya çıktı. Sonucunda ise Altay derbiyi kaybetti.

- Altay’ın yetenekli, terinin son damlasına kadar mücadele eden gençleri takımın geleceği. Altay’da devam eden transfer yasağı, ekonomik sorunlar karşısındaki çözümsüzlükten çıkış ancak bu evlatlarına sahip çıkmakla olur. Başka çıkış noktası yok. Şevkat iyileştiricidir. Altay camiası lütfen bu genç yeteneklerine gereken sevgiyi göstersin ve onlara sahip çıksın.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Sezon başından itibaren çığ gibi büyüyen sorunlarla boğuşan Altay’ın içinde bulunduğu durum kaçınılmazdı.

Tüm olumsuzluk, imkansızlıklarla, çalışma ve iştaha rağmen çok maçlar kaybedildi, çok puanlar uçtu gitti. Sancılı dönem bir türlü atlatılamadı. Bu durum haliyle futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve Altaylıları oldukça yordu.

Altay son bir kaç sezondur hiç hak etmediği bir süreç yaşıyor. Ligin dibini gördü, düşme hattının ateşinde yanıp kavruluyor bir kova su vereni yok!

Kendi küllerinden doğmaya kendisini mecbur hissediyor. Altay gemiyi terk edenlerin ardından sezon başında yapması gerekeni mecburiyetten şimdilerde yapıyor ve takımı gençlerine emanet ediyor.

Gençlerin arma ve oyun iştahından şüphem yok. Geride kalan süreçte Cüneyt Biçer, geçmiş tecrübelerine bilgi, deneyim ve ideallerini de katarak Altay’ı düzlüğe taşıyacaktır.

Cüneyt hoca, daha yeni geldi. Futbolcuların yaşadığı travmayı, haftalardır süregelen başarısız sonuçların açtığı yaraları yavaş yavaş saracaktır. Hastayı ameliyat masasından kaldırmak üzere göreve getirilmiştir. Aranan kan; dolu tribünlerdir. O coşkulu taraftarların hem kendisine hem de genç oyuncuları alkışı ve coşkusudur...

Haberin Devamı

Onların lig sonuna kadar doksan dakika devam edecek olan desteği Altay’ın ihtiyacı olan moral ve motivasyonuna iyi gelecektir.

Cüneyt hocayı zor bir sınav bekliyor. Ancak kendisi Altay’a yabancı da değil. Daha önce başardı. Uzun soluklu yolculukta yine başaracaktır. Altay’ın geleceği alt yapısında ve filizlenen gençlerinde. Bu takım bu sezon küme düşse dahi alt yapısından çıkaracağı, yeni cevherler ve mevcut gençlerinin gelişimini tamamlamasıyla küllerinden yeniden doğacak ve ayağa kalkacaktır.

Yazarlar