1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Makas kapanıyor

90+3 Ege'de Futbol | Makas kapanıyor

14.03.2024 - 12:06 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig'de Çorum FK ve Eyüpspor mağlubiyetlerinin ardından Bandırmaspor'la deplasmanda golsüz berabere kalan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz: ‘‘Yeşil beyazlılarda hedef Play Off. Ancak Bodrum’da puan kaybetmemek çok değerli. Artık odaklanmalılar. Özellikle gol bölgelerinde biraz daha üretken olmalılar.’’

90+3 Egede Futbol | Makas kapanıyor

Bülent Buda: İsmet hoca ile kaptan Kenan, Eyüp yıkımının mağdurları. Bandırma’da yoktular. Gökdeniz sakat. Süleyman’da öyle. Üstüne Bandırma’da Celustka’da sakatlanıyor. Neyse yerlerine oynayanlar boşluğu dolduruyor bir biçimde. Kimse kınamasın, darılmasın bana. Benim adamım Musa Muhammed...

Haberin Devamı

Nereye koyarsan orayı dolduruyor, kapsıyor, yürekten oynuyor bu adam! Bu yıl kulübeden gelen futbolcuların hepsi başarılı.

Ve de olmayanları aratmayan bir oyun sergiliyorlar. Baskı altında oynar gibi bir görüntüye karşın net gol pozisyonu üreten taraftılar.

Haqi Osman, at iki taneden birini öpeyim seni yanaklarından! İkisini de kaleciye nişanladı. Sousa yine hatasız bir günü tamamladı. Rakip Bandırma, atak sayısında, topa sahip olmada, pozisyon üretiminde göreceli üstün taraf gibi. Ama sadece öyle görünüyor. Fazlasına izin vermedi Sousa ile önündekiler.

Amaç ilk ikiden sonra ilk dördün içinde kalmak. Yani Play Off’lar. Diyeceğim o ki, bu evrede Bodrum’da puan kaybetmemek çok değerli ve de önemli. Şu ileri uçlarda yani gol bölgelerinde biraz daha üretken olabilsek iyi güzel olacak.

Haberin Devamı

Hepimiz sevineceğiz gollere.

Fatih Tanfer: - Bodrumspor, Bandırma karşısında Eyüp maçındaki oyuncu eksiklikleriyle sahada yerini aldı.

- Kenan ve Gökdeniz kart cezalısı teknik direktör İsmet Taşdemir takımın başında yoktu. Mücadele eden, takım kaybetmez diye bir söz var. Ciddi olarak mücadele ettiler.

- Kalede Sousa yine güven verdi. Stoperler Ali ve Celustka hatasız oynadılar. Defans merkezini çok iyi kapattılar. Rakiplerine pozisyon vermediler. Celustka sakatlanınca Musa Muhammed de görevini iyi yaptı.

- Bodrumspor’un bu güçlü oyununa Bandırmaspor maç boyunca çözüm bulamadı.

Ancak deplasmanda bir takım bu kadar gol pozisyonu buluyorsa bunu çok iyi değerlendirmesi gerekir. Bodrum Burak, Haqi Osman’la iki ve Omar İmeri’yle mutlak 4 gol pozisyonunu hovardaca harcadı.

- Kısaca maç boyunca inanç ve asla mağlup olmama düşüncesiyle bir puanı aldı. En önemlisi rakibiyle de iki puan farkı korudu.

- Play Off yarışı iyice zorlaşıyor. Bodrumspor gerekli tedbirleri alıp Play Off yarışı içerisinde kalmalıdır. Kalacağına da inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta galibiyete hasret kaldılar. Eyüpspor maçında alınan cezalar ve sakatlıklar Bodrum’un az da olsa hedeften sapmasına neden oldu. Lig de bitime 8 hafta kaldı ancak ligin aşağısı gibi üst sıralarında da yarış oldukça kızıştı.

Haberin Devamı

Bodrumspor’un ciddi anlamda odaklandığında yaptığı güzel işlere geçen sezonda hepimiz şahitlik ettik. Yeter ki kalan haftalarda özellikle evinde oynadığı maçlara odaklansınlar ve her maçlarını final niteliğinde oynasınlar. İsmet hoca ve öğrencilerinin bunu başaracak güçleri var.

Ligin boyu kısalırken alınan her puanın altın değerinde olduğu bilinciyle Play Off’larda en yakın rakibi olan Bandırmaspor’dan alınan 1 puanda çok değerli.

Ben genel anlamda oynadığı futbolundan keyif aldığım Bodrum FK’nın geçen sezon yarım bıraktığı hayallerindeki hikayelerini bu sezon tamamlayacaklarına inanıyorum. O yüzden son düdüğe kadar asla pes etmeden sadece saha içine odaklanarak ipi göğüslemeleri en büyük arzumdur.

Oh be nihayet!

Bülent Buda: Ölüp ölüp dirilmek buna denir. Gollerin akşamı. Hazırlanışı, final dokunuşlarıyla 5 güzel gol. Ümraniyespor’un sıralamadaki yeri aldatmasın. Nitelikli oyuncu grubuyla, taraftarsız oynuyorlar...

Haberin Devamı

llk 9 dakika baskılı oyun, gol arayışları, pozisyonlar var. Bu evrede Erhan yine üç direk önünde sağlam duruyor. 9 dakikalık bunalımlı evre sonrası ilki yüksek topta Sinan’ın kafa vuruşu, ardından Topalli’nin sıra dışı nefis dokunuşu ve ikinci gol.

2 golle geriden gelen Ümraniyespor’un vazgeçmeyen, oyundan kopmayan karakteri var. Hele ikinci yarının başlama vuruşuyla ilk devreyi anımsatan baskılı oyun karşısında Manisa’nın acemilere özgü duruşu. O savruluşta Ümraniyespor’dan gelen goller.

Manisa ekibinden nihayet oyuna akılcı hamleler. Oyuna katılır katılmaz Oğuz Gürbulak’ın izleyeni hayran bırakan golündeki eylemleri. Önce nefis pasıyla Diallo’yu hareketlendiriyor. Durmuyor dikine karşı kaleye koşuyor. Diallo’da Oğuz’un beklentisine yanıt veriyor bırakıyor topu önüne. O, ne vuruş öyle. Birinci sınıfın çok üstünde. Oğuz Gürbulak oyuna katılıyor 3 puan bizim diyor. Futbol oyunu bu, korkarak yaşarsan hayatı seyredersin.

Fatih Tanfer: n Ümraniyespor maça hızlı başladı. Onur’la 10 dakikada iki, Emre’yle 3 net gol fırsatını kaçırdı.

Haberin Devamı

- 12. dakikada Sinan, Manisa FK’yı öne geçirdi. Bu maçta formda olan Topalli usta bir vuruşla durumu 2-0 yaptı. Ümraniyespor pes etmedi. Emre Demir oyuna girdikten sonra 74. dakikada asist, 80. dakikada golünü atıp durumu 2-2 yaptı.

- 85. dakikada Diallo harika götürdü Oğuz durumu 3-2 yaptı.

- Mücadele gücü üst düzeyde olan Manisa FK hayati önen taşıyan 3 puan aldı. Düşme hattından 7 puan uzaklaştı.

-  Ancak kalan 8 maçın 5’i deplasmanda (Çorum, Bandırma, Altay, Adana ve Urfa)

- 3’ünü ise evinde oynayacak (Bodrum, Eyüp, Bolu) Her 3’ü de Play Off yarışı içerisinde bu tabloda son 2 deplasman maçı düşme hattındaki Adana ve Urfa ile. Sezon başında şampiyonluk hesabı yapan Manisa FK için tehlike bölgesinden uzaklaşmak hesabını yapmak hoş değil.

n Ancak futbol sahada oynanılarak kazanılıyor. Bekleyip, göreceğiz. En azından bundan sonrası için aman dikkat...

Mehmet Demirtaş: 4 maç sonra gelen 3 puan sevinci!

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayıp bulunduğu konumun pek keyif verdiği söylenilemez. Manisa FK, geçtiğimiz sezondan başlayarak özellikle teknik birim ve de oyuncu seçimleri anlamında bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bence en büyük problemi de bu. Bu kadar zengin kadro yapısına rağmen bugün tehlikeli bölgeden bir adımda olsa uzaklaştığına mutlu oluyorsak yanlış yapıyoruz demektir.

Her şeye rağmen alınan 3 puan güzel ancak kalan 8 haftalık fikstürün pek iç açıcı olmadığını vurgulamalıyım. Umudumuz Ümraniyespor’dan alınan galibiyetin bundan sonrası için yeni serilere dönüşmesi yönünde.

Yazarlar