1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Odaklanma zamanı

90+3 Ege'de Futbol | Odaklanma zamanı

20.02.2024 - 08:40 | Son Güncellenme:

Evinde ağırladığı rakibi Manisa FK ile 1’er puanı paylaşan Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Kazanılan bir puan mı kaybedilen iki puan mı? Ligin bitiminde yanıtını alırız. Alınacak derslerin olduğu ise bir gerçek. Şimdi ciddi anlamda kenetlenmek zorundalar’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Odaklanma zamanı

Bülent Buda: Maç bitiminde ne diyor Stoilov, ‘‘Ataklarda, ileri uçlarda daha iyi olmalıyız.’’

Haberin Devamı

Bu tür sözler skor tabelası ‘0’ gösteriyorsa söylenir. Evet uçlarda kötü bir gündü. Ogün, sağ bekten karşı kaleyi forvetlerden daha etkili yokluyor. Bir yandan uçlarda sorun yaşanırken öte yandan kalesinde iyi bir gün geçiren Lis gol ya da gollerden koruyordu takımını. Oyun kötü, kazanılan bir puan mı kaybedilen iki puan mı?

Ligin bitiminde yanıtını alırız! Son haftalarda kötü oynayan Manisa, savunmada ve ataklarda iyi günündeydi. Böyle günlerde rakibin direncini kırmak için ön koşul fazla uzatmadan öne geçmek.

Kubilay Kanatsızkuş bir türlü golcü kimliğini edinemiyor. Rômulo bir önceki maçta oyuna katıldı, siftahını erken yaptı. Bu kez 90 dakika alanda ama yaprak kıpırdamadı.

Kim ne derse desin, benim gözlerim Taha ile Doğan’ı aradı. Hele Taha’nın takımı harekete geçiren karakteri... Aynı rolü üstenenlerin kendini göstermesi gerekiyor. Böylesine seçenekli bir oyuncu grubundan tribünlerinde daha fazlasını beklemesi doğal.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Göztepe evinde Manisa FK’ya çok önemli iki puan kaybetti. Ancak Kocaelispor Şanlıurfaspor’a mağlup olunca aradaki puan farkı 3’e çıktı. Kısaca Göztepe Cuma akşamı üzüldü, cumartesi ise sevindi.

- Kaleci Lis’in kurtardığı penaltı ve maç boyunca başarılı performansı 1 puan alınmasında büyük katkı verdi.

- Savunmada Taha’nın eksikliği hissedildi. Tarkan da oynamayınca Göztepe’de alıştığımız kademeli, dengeli ve derinliği olan savunma anlayışı bu maçta yoktu. John Mary’i tutmakta zorlandılar.

- Göztepe, Manisa FK karşısında hücum oyuncularından istediği verimi bir türlü alamadı. Böyle olunca baskılı, rakibe önde pres yapan oyun anlayışı sahada işlemedi. Fizik güç ve mücadele yönünden eski başarıları yoktu.

- Manisa FK’nın iki stoperi Sinan ve Ensar 1.90 boylarıyla bütün hava toplarını aldılar. Buna rağmen Göztepe, havadan oynamak için ısrar etti.

Billal Messaoudi bu takımda daha fazla süre almalı. Hızı ve rakip defansa dik gidişiyle çok etkili bir oyuncu. Ayrıca Göztepe adına hücumda final paslarındaki başarısızlık da galibiyete engel olan nedenlerden biriydi.

Haberin Devamı

- Tüm bu olumsuzlukların yanında alınan 1 puan çok önemli. Ardından gelen rakibi ile arada 3 puan fark var. Süper Lig için taraftarın daha çok desteği ve oyuncuların motivasyonu şart. Ben teknik direktör Stanimir Stoilov’a güveniyorum. Gereken dersleri çıkaracağından ve ivedi bir biçimde tedbirler alacağından ise hiç şüphe dumuyorum.

Mehmet Demirtaş: Bandırma deplasmanından alınan 3 puanın coşkusuyla Manisa FK maçının çok daha rahat geçeceği bekleniyordu. Manisa FK’da da son haftalarda işler bir türlü yolunda gitmiyordu. Böyle olunca galibiyet adına maçın favorisi kağıt üzerinde Göztepe gibi duruyordu. Ancak öyle olmadı.

Zaten bu lig her şeye gebe. Puan cetvelindeki sıralama her an değişebilir. Her takımın birbirini yenebileceği bir lig olduğu gerçeği tüm çıplaklığıyla karşımızda duruyor. Manisa FK, Göztepe sınavına çok iyi çalışmış. Uyguladığı yoğun baskı ile Göztepe’yi özellikle maçın ilk yarısında epey zorladı. Bu baskının meyvesini daha maçın başında penaltı kazanarak alacaklardı ki kalesinde devleşen Lis, John Mary’e izin vermedi. İkinci yarı daha derli toplu oynayan Göztepe, sahadan 3 puanla ayrılamasa da altın değerinde 1 puanı kaptı. Zirve yarışındaki sıkı takipçisi Kocaelispor da Urfa’ya teslim olunca Göztepe için kazançlı bir hafta oldu. Hem Göztepe’nin hem de Stoilov’un bu maçtan çıkaracağı dersin olduğu bir gerçek.

Haberin Devamı

Stoilov’la Göztepe’nin şahlandığını da göz ardı edemeyiz. Stoilov öncesi puan cetvelinde 2. olan Kocaelispor’un 6 puan gerisinde bulunan Göztepe, Stoilov ile geriden gelip 3 puan fark ile öne geçti. Sarı kırmızılılar 11 maçta 26 puan toplarken, Kocaeli ekibi ise 17 puan toplayabildi. Stoilov’un taktik, disiplin ve de oyun aklına güvenimiz tam. Ligde yarış kızışıyor. Geriye 11 zorlu 90 dakika kaldı. Artık Göztepe’nin maç maç düşünerek puan kayıplarına izin vermemesi gerekiyor. Süper Lig’in en büyük adayı olan Göztepe’de çok ciddi odaklanma ve de kenetlenme gerçekleştirilmeli.

 

Yazarlar