1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Stoilov’un ordusu Süper Lig’e doğru

90+3 Ege'de Futbol | Stoilov’un ordusu Süper Lig’e doğru

13.02.2024 - 09:01 | Son Güncellenme:

Bandırmaspor engelini 2-0’lık skorla geçen ve yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Hayranlık duyulana lider, korkulana da patron denir. Göztepe, hem keyif veren futboluyla hem de muhteşem taraftarıyla ligin patronu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sonu şampiyonluk olsun’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Stoilov’un ordusu Süper Lig’e doğru

Bülent Buda: Bandırma’nın rüzgarı oyunu bozuyor. Ama Göztepe’yi bozamıyor. Göztepe’nin her olasılığa karşı seçenekli bir yapısı var. Taraftarda takımını yalnız bırakmıyor.

Haberin Devamı

Yürekleri hoplatan ilk sol vole Yalçın’dan geliyor. O da direkte patlıyor. Ardından bir etkili solu daha direk sıyırıyor. Rüzgara, baskıya karşın savunma Lis’in önderliğinde açık vermiyor. Oyuna hamleler ile goller gelmeye başlıyor. Rômulo Cardoso 63. dakikada oyuna katılıyor. 64. dakikada servisini yapıyor Yalçın’a. Yalçın topu ağlarla kucaklaştırıyor ve taraftara dönüyor, formasını öpüyor. Şu futbol ne gizemli oyun. Sol ayaklı yetenek formasını öperken yuhaladığınız günleri de unutmadım der gibiydi... Soluklanma golü uzatmalara kadar uzadı. Rômulo Cardoso bir kez daha bağlıyor oyunun skorunu. Göztepe Süper Lig’e sağlam adımlarla koşuyor. ‘‘Hayranlık duyulana lider, korkulana da patron denir.’’ Göztepe’de ligin patronu olma yolunda...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Göztepe, Bandırmaspor’dan çok önemli 3 puan aldı. Kocaelispor’un berabere kalmasıyla rakibinin 2 puan önüne geçti.

- Göztepe futbolun doğrularını yaptı. Taviz vermeyen taktik disiplini, kaptırılan toplardaki karşı pres anlayışında çok başarılıydı. Takım aidiyeti üst düzeydeydi ve bu da sonucunda başarıyı getiriyor.

- Kaleci Lis büyük güvence. Stoper üçlüsünde Heliton, fiziği enerjisi ve pozisyon bilgisiyle bence harika oynadı. Taha da ona eşlik etti. Ümit görevini yerine getirdi. İki bek Ogün ve İsmail iki yönlü oyunda çok iyidiler.

- Stoilov, 60. dakikada Billal Messaoudi ve Cordoso’yu oyuna aldı. Hücuma hız katmayı hedefledi ve başardı. Oyuna girer girmez Cordoso’nun asistinde Yalçın durumu 1-0 yaptı. Billal Messaoudi’de harika çalımlarla getirdiği topta Cordosa’ya al da at dedi ve durum 2-0 oldu.

- Yalçın her geçen gün daha iyi oynuyor. Hücum aksiyonlarına katkısı büyük. Bunun sebebi zaman zaman hata yapsa da genç Dennis’in defansif özelliklerinin çok iyi olması. Takıma büyük katkıda bulunuyor.

- Stoilov, Göztepe için büyük şans. Taktiksel oyun anlayışı, oyun planlarındaki agresif yapısı, asla disiplinden taviz vermemesi ve risk almayı seven özelliğiyle takımını çok iyi yönetiyor ve adım adım hedefe götürüyor.

Mehmet Demirtaş: Son 5 maçından 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan sarı kırmızılılar, Bandırma deplasmanında galibiyet serisini sürdürdü. Göztepe Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’la tarih yazmaya başladı dersek yanılmış olmayız. Geldiği günden itibaren ileride basan, mücadele ve kazanma arzusu yüksek, göze hoş gelen futbol oynatan ve herkesi oyunun içine dahil eden Stoilov, Göztepe adına büyük şans. Takımını bir komutan edasıyla yönetiyor. Yalnızca takımını mı maç sonu yaptığı açıklamalardan anlaşılacağı gibi muhteşem cefakar taraftarına da uyarılarda bulunuyor. Ben Stoilov’un tarzına hayran kaldım. Bandırma’da hem rüzgara, hem rakibine hem de hakeme karşı mücadele eden Göztepe, perdeyi son haftaların yükselen grafiği Yalçın’la açtı perdeyi ise çiçeği burnunda yeni golcüsü Rômulo Cardoso’yla yaptı. Brezilyalı golcü Rômulo Cardoso ilk maçında 1 gol 1 asistle gelecek adına büyük umut verdi. Güzel bir mücadele, harika 3 puan. Süpersin Göztepe..

Haberin Devamı

Artık Göztepe’nin önü açık. Takımın coşkusu taraftarı, taraftarın coşkusu da takımı yükseltiyor.

 

Yazarlar