1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yarışında zor virajlar

90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yarışında zor virajlar

01.03.2024 - 11:10 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig'de 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle Süper Lig yarışına ortak olduktan sonra Çorum FK'ya 2 penaltı golüyle 2-1 kaybeden Bodrumspor'u değerlendiren usta kalemlerimiz, "Maçların sonucunu futbolcular belirlemeli. Çorum deplasmanında Bodrum FK'nın kaderini ise maalesef verdiği kararlarla maçın hakemi belirledi. Artık hakmem hataları son bulmalı" dedi.

90+3 Egede Futbol | Süper Lig yarışında zor virajlar

Bülent Buda: Oyun düşük tempo can sıkıcı. üstüne yetmezmiş gibi iki penaltı düdüğüyle gelen goller...

Haberin Devamı

Uçlarda pozisyon üretiminde yaşanan kısırlık. Pas akışında, final vuruşlarındaki beceri eksikliği. Oysa rakip Çorum FK öyle ahım şahım bir oyun biçimi olmayan çoğunluğu toplama bir takım.

Geriye düştükten sonra oyunu hareketlendirme, baskı, karşı kaleye ulaşma isteği skor tabelası değişmeden ve de geriye düşmeden başlatılamaz mıydı? Gol yemeyi mi bekliyorsunuz?

Niye bu ölçüde bir eleştiri?

Çünkü rakiplerinden daha iyiler. Ama o iyi yanlarını açığa çıkarmakta, sergilemekte geç kalıyorlar. O nedenle hiç de hak etmedikleri bir yenilgiyle terk ediyorlar alanı.

Biraz fazla mı oldu? Olsun sevdiğimizden ötürüdür. Fazla ileriye gittiysek affola...

Fatih Tanfer: - Defalarca yazdım. Maçların sonucunu sahada oynayan oyuncular belirlemelidir diye. Maalesef Çorum deplasmanında Bodrum FK’nın kaderini verdiği hatalı kararlarla maçın hakemi belirledi.

Haberin Devamı

- Hakemin Çorum FK lehine verdiği, Bodrum FK’nın ise lehine vermediği penaltı haricinde 2. kuralda yani faul ve fena hareketlerde büyük hatalar yaptı.

- 26. dakikada Ozan’ın Üzeyir’e yaptığı, 36. dakikada Kenan’a yapılan faullerin es geçilmesi yanlış kararlardı. Bu anlayış Çorum’un sertliğini artırdı.

- Çorum oyuna çok hızlı başladı ve sonrasında da penaltıdan attığı golle öne geçti. Bodrum, daha sonra oyununu olumsuz etkileyen panik havasından çıktı ve istediği oyununu oynamaya başladı. 40. dakikada Musah Mohammed’le durum 1-1 oldu. Bodrum FK takım boyunu kısaltıp yaptığı presle rakibinin oyununu bozdu. Oyunun mutlak hakimi oldu. Ancak 3 hızlı hücum oyuncusu Kenan, Gökdeniz ve Burak’ın bireysel yeteneklerini daha iyi sergilemeleri takım adına şart olduğunu düşünüyorum.

Mehmet Demirtaş: Sezon başından itibaren her hafta hakem hatalarını tartışıyoruz. Oysa Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için çabalanıyor. Maalesef marka değeri bu kadar inanılmaz hakem hatalarının baş gösterdiği, hakemlere olan güvenin sarsıldığı ortamda yükselmez. Üstelik VAR sistemi varken bu hatalar yapılıyor. Gerekli önlemlerin alınması kaçınılmaz. Bodrum FK’ya dönecek olursak son 4 maçından 3 galibiyet elde ederek gitti Çorum deplasmanına ancak hem rakibini hem de hakemi yenemeyince eli boş döndü. Elbette oyun anlamında da alınacak dersler var. Özellikle bazı oyuncu grubunun bireysel becerilerini artırmaları gerekli. Bu hafta rakip Eyüpspor.

Haberin Devamı

İsmet hoca ve öğrencileri zoru sever. Ben lider karşısında kendilerinden bir süpriz bekliyorum.

YAZIK OLDU İKİ PUANA!

Bülent Buda: Tahlihsizlik mi? Beceri eksiği mi? Sorumsuzluk mu? Öndesin, oyuna katılıyorsun arkadaşından al da at türünden kusursuz bir gol servisi geliyor. Atsan farkı açacak, maçı bitireceksin ve kazanacaksın.

Hadi golü atamıyorsun fırsatı bozuk para gibi harcıyorsun. O kırmızı kartı gördüğün anı antrenmanlarda çok mu çalıştın?

Oyuncu suçlamayı pek sevmem ama Sandro Lima resmen takımını yaktı. İki puandan da etti. Konuk takım futbolcusu almış topu orta alandan geliyor önü açık. Biriniz akıl etmiyor üzerine basmayı.

Ne o korkaklara özgü geriye çekilme. O da çakıyor topa hayatının golünü atıyor.

Profesyonel sorumluluğu olmayan izlediğimiz futbolcu eylemleri. Savunmada, kalede Erhan’ın önünde özellikle Sinan’ın canı çıktı. Topu kendi alanlarından uzak tutma çabaları, eylemleri. Sanki akıl tutulması, kas spazmı yaşayanlar vardı. Ağabey çok ileriye gittin o kadar da değil diyenler olabilir mi? Hayır olmamalı. Her şey ortada, gözler önünde sergilendi. Alandaki bazılarının zihinsel ve de fiziksel yıkımı. Çok önemli ve de değerliydi yitirilen 2 puan. Umarım ligin ilerleyen haftalarında yitirilen o 2 puana ağıt yakma gereksinimi duymazlar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK, sezon başından itibaren en çok mücadele ettiği maçını oynadı. Konsantrasyonu üst düzeydeydi.

İki stoperi Sinan ve Bartu çok iyiydiler. 53. dakikada Oğuz’un attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

75. dakikada Sertan atılınca 10 kişi kaldı. Ardından Lima, boş pozisyonda golü kaçırdı. Ancak 87. dakikada rakibine yaptığı sert hareket sonrası oyundan atıldı. Manisa FK 9 kişi kaldı. 7 dakikalık uzatmada pas oyununu yapan, doğru oynayan Manisa FK’ydı. Futbol böyle bir şey doğruları yaparsın eksik kalmana rağmen yüzde yüz pozisyonu kaçırırsın ve kaptırılan top Ensar’ın 90+7. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-1 beraberliğe razı olursun. Manisa FK, 2 puanı kaybetti. Bu güçlü kadrosuyla çok daha üst sıralarda olmalıydı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Ne yazık ki Manisa FK inişli çıkışlı grafiğiyle bu sezon keyif vermiyor. Oysa sezon başlamadan önce transferleri bitiren ve lige hazır olan takımların başında geliyordu.

Özellikle zengin ve de seçenekli kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adaylarındandı. Evinde çok önemli puanları yitirdi. Deplasmanda ise sürpriz puanlar aldı. Manisa FK’nın en büyük talihsizliği sahada direnen, yardımlaşan ve terinin son damlasına kadar savaşan bir oyuncu grubuna sahip değil. Buna en kötü örnek Lima’nın sorumsuzca oyundan atılmasını gösterebiliriz.

Ligin boyu kısalıyor. En önemlisi çok daha zorlu maçlara çıkacaklar. Manisa FK’nın ilk önceliği oyun disiplininden taviz vermemek ve kendilerinden çok şey beklenen oyuncu grubunun bireysel yeteneklerini sahaya yansıtmaları olmalı. Yoksa bir anda ateş hattına girebilirler.

 

Yazarlar