Fenerbahçe 90’lara geri dönüş

90’lara geri dönüş

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de kâbus gibi başlayan 2017 yılı ortaya ağır bir fatura koydu. Tıpkı 90’lı yıllardaki karamsar günlerine dönen Fenerbahçe’de büyük hayal kırıklığı yaşanıyor.

90’lara geri dönüş

Sarı-lacivertlilerde sezonun ikinci yarısında yaşanan sıkıntılar ve sportif anlamdaki başarısızlık karamsar bir tablo sundu. Adeta 90’lı yıllardaki günleri hatırlatan bu tablo moralleri bozdu. Sezon sonunda yoğun bir süreç bekleyen Fenerbahçe’yi, birçok konuda olumsuz durumlar bekliyor.

Haberin Devamı

İlk olarak maddi açıdan sarı-lacivertli kulübün eli güçlü değil. UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları nedeniyle eskisi gibi rahat davranılamıyor.İkincisi taraftarlarla yaşanan bu süreç moralleri bozuyor. Yönetime ve takıma tepki gösterilmesiyle nedeniyle hem bilet gelirleri hem de en çok güvenilen Fenerium gelirleri düştü. Ayrıca taraftarın gelecek sezon kombinelere de ne kadar ilgi göstereceği bilinmiyor. Uzun zaman sonra da ilk kez havalimanında böylesine bir tepki oldu.

Üçüncüsü takımın son durumu ve teknik heyet belirsizliği. Fenerbahçe’de Dirk Advocaat’ın gitmesine kesin gözüyle bakılırken, yerine hangi antrenörün geleceği ve maliyeti sıkıntı oluşturuyor. Kadroda da üst üste 3. sezonda bir kez daha yapılanma ve ciddi bir masrafın olma ihtimali öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Son olarak sportif başarı konusu da gündemde. Sarı-lacivertli takım, arka arkaya üçüncü sezonu şampiyonluktan uzak kapatacak. Halen taraftarı heyecanlandıracak 4. yıldız takılmadı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne katılamama serisi de 9 yıla çıkacak. İstikrarsızlık da bir diğer konu oldu. 2013-14 sezonundaki şampiyonluktan sonra 4. teknik direktör ile yollar ayrılmak üzere. Yeni sezonda 5. hocanın gelmesi beklenirken, sadece 3 yılda bu kötü tablo elde edildi.

Yabancı belirsizliği

Fenerbahçe’de kadrodaki sıkıntılar devam ediyor. Özellikle gelecek sezon planlaması için yabancı oyuncuların geleceği belirleyici olacak.
Şu anda mevcut kadrodaki birçok ismin durumu hoşnutsuzluk yaratıyor. Miroslav Stoch, Aatif, Jose Fernandao, Fabiano gibi isimlerin durumu tartışılıyor.Ayrıca kadro dışı kalıp affedilen Van der Wiel ve Emmanuel Emenike’nin de bir an önce geleceklerinin netleşmesi amaçlanıyor. Özellikle iki ismin durumu kafa karıştırıyor. Kiralık olarak oynayan Jeremain Lens ve Moussa Sow’un transferinde zorluklar göze çarpıyor. Sunderland’in yüksek bonservis istediği Lens’in Advocaat’sız kalıp kalmayacağı bilinmiyor. Yine Sow konusunda da Al Ain’den bonservisi konusunda zorlu bir çözüm süreci bekliyor.
Gece yarısı protesto
Sarı-lacivertli takım, Gaziantepspor ile yaptığı karşılaşmanın hemen ardından İstanbul’a döndü. Taraftarlar, takımlarının son dönemde aldığı kötü sonuçları 22. haftada da sürdürmesinin ardından sosyal medyada organize olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir araya geldi. Burada takım uçağını bekleyen sarı-lacivertli taraftarlar, yönetim ve oyuncular aleyhine tezahüratlarda bulundu.
Emniyet güçleri, olay çıkmaması için havalimanı çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Fenerbahçeli futbolcuların havalimanından çıkmak için hazırlık yaptığı sırada 150 kadar taraftar, oyuncular aleyhine tezahürat yapmaya başladı. Bu nedenle futbolcuların havalimanından çıkışı bir süre bekletildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından çıkan sarı-lacivertli kafile, otobüse bindirildi. Bu sırada taraftarlar meşale yakarak “Aziz Yıldırım istifa”, “Yönetim istifa”, “Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon” şeklinde sloganlar attı.

Yazarlar