Göztepe 95 yıllık özlem zaferle bitti: Göztepe tarihi baştan yazıldı

95 yıllık özlem zaferle bitti: Göztepe tarihi baştan yazıldı

27.01.2020 - 13:13 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde ki açılış maçında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Göztepe, sevenlerine bayram yaşattı. Sarı kırmızılı futbolcular karşılaşma sonrası sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla, tarihi galibiyetin heyecanını paylaştı. Teknik Direktör İlhan Palut ise, "Camiamızın yıllar süren stat özlemini, galibiyet ile taçlandırdık" dedi

95 yıllık özlem zaferle bitti: Göztepe tarihi baştan yazıldı

 SAMET ADİLAK - Milliyet

Haberin Devamı

Süper Lig'in İzmir temsilcisi Göztepe, yeni evi Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılış karşılaşmasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, 95 yıllık stat özlemine galibiyetle son verdi. Stat açılışını 20 binin üzerinde seyircisi ile kapalı gişe yapan sarı kırmızılılarda açılış golünü ise 25. dakikada Halil Akbunar yaptı. Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz'ın 38. dakikadaki penaltısına engel olamayan Göztepe, 45. dakikada Celso Borges'in golü ile durumu 2-1'e getirdi ve karşılaşmayı bu skorla tamamlayarak. Göztepe bu galibiyetle tarihi karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Tarihi galibiyet sonrası Göztepeli taraftarlar, futbolcularını tribüne çağırarak hep birlikte 'İsyan Marşı' söyledi. Teknik Direktör İlhan Palut, "Taraftarımızın aylardır hatta yıllardır heyecanla beklediği bir karşılaşmaydı. 95 yıllık stat özlemimizi Beşiktaş galiyeti ile taçlandırdık. Normalin üstünde pas hataları yapmamızı da taraftarımızın muhteşem atmosferine bağlıyorum" dedi.

Haberin Devamı

'Büyük zaferler kazanacağız'

Göztepeli futbolcular ise sosyal medya paylaşımları ile büyük sevince ortak oldu. Andre Castro, "Bugün hayatım boyunca unutmayacağım bir gündü. Sadece stadda olanlar hissettiğimiz şeyin ne olduğunu bilebilir. Sizler gerçekten böyle bir stadı ve böyle bir galayı hak ettiniz. Unutulmaz! Teşekkürler!" dedi. Beto Pimparel ise, "Kulübümüz için yeni stadında tarihi bir gün. Bu önemli galibiyet adına arkadaşlarımı kutluyorum. Göztepe'nin bu yeni döneminde ve stadında oynayan ilk kaptan olmaktan da mutluluk duyuyorum" dedi. Berkan Emir ise Göztepe tribünlerinin sevilen marşlarından olan, "Sana yemin sana söz, kör olayım yalansa. Değmedi değmez, gözüme başka renkte iki Göz Göz" ifadelerini kullandı. Alpaslan Öztürk ise, "Bu tarihi ana tanıklık etmek, 95 yıllık özlemin sona erdiği maçta sahada olmak tarifsiz bir duyguydu. Muhteşem taraftarımızla yeni mabedimizde çok büyük zaferler kazanacağız. Beşiktaş karşısındaki galibiyet camiamıza armağan olsun" mesajında bulundu.

Ebedi dostlar
açılışta buluştu

Haberin Devamı

İzmir'in köklü kulüplerinden olan Altay, Altınordu, Karşıyaka ve Bucaspor'un kulüp başkanları da Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılışında ezeli rakipleri ve aynı zamanda ebedi dostları olan Göztepe'nin yanında oldu. Açlışışa katılan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten başta olmak üzere Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Karşıyaka Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Ci Group Buca Kulüp Başkanı Cihan Aktaş, Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil ile bir araya geldi. Sarı kırmızılı camianın tarihine hep birlikte tanıklık ederek birliktelik mesajı verdi.

 

 

Yazarlar