Milli Takım A Milli Basketbol Takımı'nın Eurobasket 2022 şampiyonası başlıyor

A Milli Basketbol Takımı'nın Eurobasket 2022 şampiyonası başlıyor

01.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, kürsü hedefiyle başlayacağı Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki ilk maçında bugün Karadağ ile kozlarını paylaşacak.

A Milli Basketbol Takımının Eurobasket 2022 şampiyonası başlıyor

Avrupa Basketbolu’nun en büyüğünün belli olacağı Eurobasket 2022 bugün başlayacak, A Milli Basketbol Takımımız, ilk tur maçlarını Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynayacak.

24 takımın 4 grupta mücadele edeceği turnuvanın ilk turuna 4 farklı ülke ev sahipliği yapacak. Gruplarında ilk 4 içine girecek takımlar, 2. tura yükselecek ve çapraz eşleşmeden gelecek takımla çeyrek finale yükselme maçı oynamaya hak kazanacak. Şampiyonanın NTV’den yayınlanacak ilk maçında Karadağ karşısına saat 17.15’te çıkacak Ay-yıldızlı ekibimiz, son grup maçında da organizasyonun iddialı ekiplerinden İspanya ile kozlarını paylaşacak.

2. turdan itibaren tek maçlı eleme sistemine dönülecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan ekipler çapraz eşleşmeden gelecek takımlarla çeyrek finale yükselme maçı oynayacak ve ardından şampiyona tek maçlı sistem ile tamamlanacak. 2. turdan itibaren tüm maçlara Almanya’nın Berlin şehri ev sahipliği yapacak. NBA ve Euroleague’deki oyuncularını da kadrolarına katan ekiplerin mücadelesinin büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor.

Haberin Devamı