Milli Takım A Milli Erkek Basketbol takımı, Büyük Britanya'yı mağlup etti

A Milli Erkek Basketbol takımı, Büyük Britanya'yı mağlup etti

03.07.2022 - 19:48 | Son Güncellenme:

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, B Grubu’ndaki son maçında deplasmanda Büyük Britanya’yı 85-71 mağlup etti. İkinci turda I Grubu’nda maçlarını oynayacak olan ay-yıldızlılar, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Erkek Basketbol takımı, Büyük Britanyayı mağlup etti

A Milli Takım, Vertu Motors Arena’da oynanan müsabakaya müsabakaya Shane Larkin, Buğrahan Tuncer, Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı ve Sadık Emir Kabaca ilk beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını milliler 42-31 önde tamamladı.

Haberin Devamı

A Milli Takım'da Shane Larkin 22, Şehmus Hazer 11, Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Büyük Britanya’da ise Myles Hesson 18 sayıyla oynadı.

Müsabakayı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

B. BRİTANYA - TÜRKİYE: 71-85 (MAÇ SONUCU)

1. ÇEYREK SONUCU: 18-20
2. ÇEYREK SONUCU: 31-42
3. ÇEYREK SONUCU: 51-62

MİLLİLER GARANTİLEDİ

FIBA'nın kararı sonrası Belarus'un ihraç edildiği grupta milliler, üst tura çıkmayı garantiledi. 12 Dev Adam, daha önce grupta oynadığı maçlarda Büyük Britanya'yı 84-67 mağlup etti. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'a karşı oynadığı iki müsabakada ise rakibine 72-71 ve 76-67'lik skorlarla mağlup oldu.

Haberin Devamı

ATAMAN'LA İLK MAÇ

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda Orhun Ene'yle yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Ergin Ataman, Büyük Britanya müsabakasıyla birlikte ilk kez takımın başında yer aldı.

Haberin Devamı