Milli Takım A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sona erdi!

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sona erdi!

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’u görevden aldı.

A Milli Futbol Takımında Stefan Kuntz dönemi sona erdi

Ermenistan beraberliği sonrası eleştiri oklarını üzerinde toplayan, Japonya ile oynanan özel maçın ardından oyuncularına yönelik yaptığı eleştiriler nedeniyle bardağı iyice taşıran Alman hoca ile dün yollar ayrıldı. Başkan Mehmet Büyükekşi geçtiğimiz günlerde Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe’ye verdiği röportajda, Kuntz’un kendi ayağına ateş ettiğini belirterek bu kararın sinyallerini kamuoyuna yakmıştı.

Haberin Devamı

Büyükekşi’nin, Japonya maçı sonrası yönetim kurulu üyeleri ile tek tek telefon görüşmesi yaptığı ve sözlü onaylarını aldıktan sonra Hamit Altıntop’un Kuntz’a görevine son verildiğini ilettiği öğrenildi. Altıntop’un Almanya’da Joachim Löw ile bir görüşme yaptığı ardından İtalya’ya geçerek Adana Demirspor’un eski çalıştırıcısı Montella ile masaya oturduğu bildirildi. Löw’ün düşük bir ihtimal olduğu, yönetimde yerli olarak Abdullah Avcı’nın ağır bastığı, yabancı hocada ise Montella’nın üzerinde durulduğu bildirildi.

MAÇ BAŞINA 1.95 PUAN ORTALAMASI

A Milli Futbol Takımı’nda Şenol Güneş’in yerine getirilen Stefan Kuntz’un dönemi 19 Eylül 2021’de başladı. Ermenistan beraberliği ile hazırlık maçında Japonya karşısında alınan mağlubiyetle eleştiri oklarını iyice üzerine çeken Alman çalıştırıcı ay-yıldızlıların başında 20 karşılaşmaya çıktı. Millilerin 20. yabancı hocası olan tecrübeli teknik adam söz konusu müsabakalarda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Türkiye 20 mücadelede 39 puan toplayıp 21 puan kaybetti. Kuntz maç başına 1.95 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

Yazarlar