Milli Takım A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan 'İtalyan stili'!

A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan 'İtalyan stili'!

14.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız’ın üzerindeki ölü toprağını atan ve Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 yenmemizi sağlayan Teknik Direktör Vincenzo Montella, dönüş yolculuğunda kutlamaya ara verdi, Letonya ile yarın oynanacak maçın analizini yapmak için bilgisayar başına geçti.

A Milli Futbol Takımında Vincenzo Montelladan İtalyan stili

Kadro seçimi, taktik düzeni ve güçlü rakibi karşısındaki motivasyonuyla dikkat çeken Montella, 2024 Avrupa Şampiyonası’nı garantileme adına çalışmalara hemen başladı.

Haberin Devamı

Osijek dönüşünde futbolcular uçak içinde eğlenirken, İtalyan teknik adam ise ilk olarak Letonya’nın Ermenistan’ı 2-0 yendiği maçı izledi. Türkiye ile oynanan ilk karşılaşmayı daha önce analiz eden başarılı çalıştırıcı, yarınki rakibin son durumunu değerlendirdi.

Kılı kırk yaran Vincenzo Montella, Konya’daki Letonya maçında da kötü bir sürpriz yaşamamak için hemen harekete geçti. Rakibi izledikten sonra, futbolcularının Hırvatistan karşısındaki oyunlarını değerlendirecek olan İtalyan çalıştırıcı, öğrencileri için tek tek videolar hazırlatacak.

A Milli Takımı Teknik Direktörü, kafasındaki muhtemel 11’e göre oyuncularına talimatlarını verecek ve isteklerini tek tek sıralayacak.

LETONYA'YI YEN, İŞİ BİTİR

Haberin Devamı

Almanya’da yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmeye çok yaklaşan Millilerimiz, Hırvatistan deplasmanından galibiyetle dönerek 13 puana ulaştı.D Grubu’nda maç fazlasıyla lider olan ay-yıldızlı ekibimiz, Letonya’nın Ermenistan’ı 2-0 mağlup etmesiyle daha da rahatladı.

Ermenistan’ın 7 puanda kalmasıyla ilk iki için gözler, Türkiye, Hırvatistan ve Galler’e çevrildi. Ermenistan yarını BAY geçerek, maç fazlasını bitirecek.

Millilerimiz, her ne kadar bir maç fazlasıyla olsa da, yarınki Letonya maçından çıkaracağı bir galibiyet, Almanya’ya gitmeyi garantilemek demek... Ay-yıldızlı ekibin bu karşılaşmadan alacağı olası bir kötü sonuç sonrasında bile, Galler-Hırvatistan maçının sonucu da belirleyici olabilecek. Yine kesinlik kazanmazsa, A Milli Takımımız, son maçında Galler’den beraberlik bile alsa, bu da ilk iki sırada olmamız için yeterli olacak.

LIVAKOVIC'E YOĞUN ELEŞTİRİ

Fenerbahçe’nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic’in golde yaptığı hata, ülkesindeki Hırvatistan-Türkiye maçı haberlerine damga vurdu. Index internet sitesinde gol pozisyonunun görseline yer verilen haber, “İnanılmaz hatasına bakın” başlığıyla yayınlandı. Vinkulja sitesindeki haberde de, “Hırvatistan Türkiye’ye yenildi! Livakovic beceriksizce davrandı’ başlığı kullanıldı. 24Sata internet sitesinde de, “Livakovic’in dikkatsizliği Türkiye’ye karşı pahalıya mal oldu” diye yazıldı. Jutarnji’deki haberde ise, “Livakovic başlarda iyiydi, iyi kurtarışlar yaptı ancak ardından Barış Alper Yılmaz’a galibiyet golünü hediye etti” yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

GENÇLER ADINA GURUR GECESİ

A Milli Takımımız’ın Hırvatistan karşısındaki galibiyetinin yanında, Teknik Direktör Vincenzo Montella adına gurur verici olan da gençler oldu. Kenan Yıldız’a ilk kez forma veren, Bertuğ Yıldırım’ı en kritik anlarda sahaya süren ve sonradan oyuna giren Yunus Akgün’e dikkat çeken İtalyan teknik adam, “Şunun altını çizmek istiyorum, maçı bitirdiğimiz ofansif hatta baktığınızda bir 2005’li, bir 2002’li, bir de 2000’li futbolcu vardı. Geleceğimiz için de çok güzel bir görüntü oldu” yorumunu yaptı.