EURO 2024 A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakiplerini korku sardı! 'Volkspark bariz Türklerin elinde'

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakiplerini korku sardı! 'Volkspark bariz Türklerin elinde'

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2024 Avrupa Şampiyonası'nda kura çekimi heyecanı geride kaldı. A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz ve Çekya'nın yanı sıra Play-Off C Yolu'nun kazananı ile eşleşti. Milli Takım'la eşleşen ülkelerde dikkat çeken başlıklar atıldı.

A Milli Futbol Takımının EURO 2024teki rakiplerini korku sardı Volkspark bariz Türklerin elinde

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te grup aşamasındaki rakipleri netlik kazandı. Bizim Çocuklar, Almanya'da gerçekleştirilen kura çekiminde Portekiz, Çekya ve Play-Off C Yolu'nun kazananı ile aynı gruba düştü.

Haberin Devamı

İlk 2 takımın doğrudan tur atlayacağı grup aşamasındaki eşleşmeler dikkat çekti. A Milli Futbol Takımı'nın rakipleri Portekiz, Çekya ve muhtemel eşleşme adaylarında dikkat çeken haberler yayımlandı.

"KAÇINILMASI GEREKEN BİR TAKIM"

Portekiz'in Record gazetesinde Türkiye A Milli Takımı'nın tanıtımı yapıldı. 'Yetenekli ve iki kutuplu' başlığıyla yayınlanan makalede ay-yıldızlıların, Portekiz'in gruptaki en zorlu rakibi olacağı belirtilerek "Türkiye ikinci torbadaki takımlar arasında en güçlü rakiplerden biriydi. Bu nedenle kaçınılması gereken bir takım olduğu konusunda hemfikir olunabilir" ifadeleri kullanıldı.

Çekya Milli takımı oyuncularından Michal Sadilek, grubu değerlendirdi. Hollanda'nın Twente takımında top koşturan orta saha oyuncusu "Portekiz açıkçası favori. Türkiye son yıllarda zirvede değil, büyük turnuvalara çıkamadı ama yükselişte, yeteneklerle dolu genç bir kadroları var. Onlarla çok zor olacak. Türkiye ile oynayacağımız maçta fırtınalı bir atmosfer olacak. Twente ile Fenerbahçe'de oynadığımızda yeni bir deneyimim oldu. Türkler futbola deli oluyor, harika bir atmosfer oluşturdular" dedi.

Haberin Devamı

"ÇOK ZOR BİR RAKİP OLACAK"

Çekya Milli Takımı kaptanı Tomas Soucek Türkiye ile eşleşmelerini değerlendirdi. Futbol hayatını İngiltere'nin West Ham United ekibinde sürdüren yirmi sekiz yaşındaki orta saha oyuncusu "Türkiye son dönemde yükselişte. Genç oyuncularla dolu iyi bir dönem geçiriyorlar, bir yıl önce onlara karşı oynamıştık. Kesinlikle çok zor bir rakip olacak, ancak onlara karşı başarılı olma şansımız olduğuna inanıyorum" dedi.

EURO 2024 kura çekimine ev sahipliği yapan Hamburg şehrinin yerel basınında, Türkiye ile ilgili bir değerlendirme yer aldı. Hamburger Morgenpost'taki 'Volkspark bariz Türklerin elinde' başlığıyla yayınlanan yazıda, turnuvaya ev sahipliği yapacak statlardan birisi olan 52 bin kapasiteli stadının Türkiye-Çekya maçına ev sahipliği yapacağı belirtilerek "Türkler geçtiğimiz günlerde Berlin'deki Almanya maçında atmosfer açısından Avrupa şampiyonu olduklarını kanıtladılar. Şurası kesin ki, 26 Haziran'da Hamburg şehri Türklerin eline geçecek" denildi.

Haberin Devamı

"MONTELLA İLE DÖNÜŞTÜ"

Türkiye'nin F Grubu'ndaki üçüncü rakibi mart ayında belli olacak. Play-off C yolundan gelecek takım grubun son ekibi olacak. Play off C yolunda Gürcistan, Yunanistan, Lüksemburg ve Kazakistan mücadele edecek. Türkiye ile rakip olma ihtimali olan Yunanistan'da da kura çekimi yankı uyandırdı. Gazzetta internet sitesinde "Türkiye Montella ile dönüştü. Real Madrid'in Arda Güler'i, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu gibi futbolcuların bulunduğu takım çok güçlü" satırlarına yer verildi.

İtalya'da Tuttomercato'da EURO 2024'e doğru takım tanıtımlarına yer verildi. Türkiye Milli Takımı için "Yetenekle gençliğin birleşimi. Hırvatistan'ın bulunduğu eleme grubunu ilk sırada tamamladılar. Türkiye'nin yaptığı neredeyse inanılmaz. Galler ve Hırvatistan'ın varlığı nedeniyle en zorlu gruplardan birinde birinci bitirmeyi başardı. Montella'nın takımın başına gelmesi mükemmel sonuç verdi" yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

Yazarlar