Futbol A Milli Takım'da Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu kadrodan çıkarıldı!

A Milli Takım'da Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu kadrodan çıkarıldı!

16.11.2023 - 15:26 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'da Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu'nun kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Cengiz'in kadrodan çıkarılma sebebi belli oldu.

A Milli Takımda Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu kadrodan çıkarıldı

Almanya ve Galler ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu'nun aday kadrodan çıkarıldıkları açıklandı.

Haberin Devamı

CENGİZ KARARI
Sakatlıktan yeni çıkan Cengiz'in milli arada tam olarak hazır hale gelmesi için bu kararın alındığı öğrenildi. Bugün milli takım kafilesiyle Berlin'e götürülmeyen Cengiz Ünder, Samandıra'ya dönerek hazırlıklarına takımıyla birlikte devam edecek.

Antalyaspor maçında yaşadığı sakatlık sonrasında bir süre sahalardan uzak kalan ve Adana Demirspor maçına sonradan dahil olan Cengiz Ünder, hem teknik direktör Montella ve teknik heyet ile birlikte çalışma ortamını görmek, hem de kaptanlardan birisi olması sebebiyle takımın yanında olması için kadroya dahil edilmişti. Ünder, son maçlar öncesinde de A Milli Takım'ın EURO 2024'e katılmayı garantilemesi nedeniyle kadrodan çıkartıldı.

Çalışmalarını Sarı-lacivertli kulüpte sürdürecek olan deneyimli futbolcunun, milli aranın ardından yüzde yüz hazır olması bekleniyor

Haberin Devamı

İŞTE TFF'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

Almanya ile 18 Kasım’da deplasmanda oynayacağı özel maç için bugün Berlin’e yolculuk edecek A Millî Takımımızın aday kadrosunda değişiklik yapıldı. Millî futbolcularımızdan Cengiz Ünder, yeni teknik heyetimizin antrenman metotlarını ve futbol felsefesini bizzat deneyimlemesi ve takım arkadaşlarıyla birlikte çalışması amacıyla, İstanbul’da dört günlük bir kamp dönemi geçiren A Millî Takımımızın Almanya ve Galler maçları aday kadrosuna davet edilmiş, daha önceden yapılan planlama kapsamında da kafilenin Berlin’e hareketinden önce kamp kadrosundan ayrılmıştır.

Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu ise, A Millî Takımımızın dün ve bugün yapmış olduğu antrenmanlarda, geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yer alamamıştır. Tıbbi durumunun yanı sıra, bebek bekleyen eşinin doğumunun çok yaklaştığı bilgisi de değerlendirilen millî oyuncumuz, teknik heyetimizin kararıyla A Millî Takımımızın aday kadrosundan çıkarılmıştır.