Basaksehir A planı çöktü!

A planı çöktü!

11.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 2 sezonun şampiyonluk adayı Medipol Başakşehir, sezonun ikinci yarısında adeta çözüldü. Bilhassa Fenerbahçe ve Aytemiz Alanya maçlarında Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın A planı çöktü.

A planı çöktü

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de son 2 sezonda şampiyonluk adayı olarak alkış toplayan Medipol Başakşehir, ligde son 6 maçın 4’ünde kazanamadı ve sadece 2 galibiyet alabildi.

Bu sürede Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor’a karşı 2 yenilgi alan turuncu-lacivertlilerin oyun planı ise adeta çöktü. Özellikle bu sezonun ilk yarısında pasa dayalı ve 4-2-3-1 sistemiyle takdir alan Abdullah Avcı’nın takımı, bu yenilgilerde neredeyse hiçbir varlık gösteremedi.

Defans sorunu

Her iki maçta da teknik direktör Avcı’nın A planı çökme noktasına geldi. Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor mağlubiyetlerinde 6 gol yiyen ve sadece 1 gol atabilen İstanbul ekibi, oyun sistemini işletemedi. Her iki rakibin de ön alanda presi, alan savunması ve takım halinde topun arkasına geçip kapanması taktik planı durdurdu. Her iki karşılaşmada da savunma oyuncuları hatalarıyla yaktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe önünde Aurelien Chedjou bireysel hatalarıyla gollere neden olurken, Alanya deplasmanında da Attamah-Epureanu ikilisi sıkıntı yaşadı.

Hatta kırmızı kart gören Epureanu, takımının yaklaşık 20 dakika 10 kişi oynamasına neden oldu. A planı bozulan ve oyuncu değişikliklerinde de etkisiz kalan Abdullah Avcı’nın takımı, b planı üretmekte zorlandı.

Emre Belözoğlu şanssızlığı
Zirve yarışı veren Medipol Başakşehir’de Emre Belözoğlu üzüntüsü yaşanıyor. Aytemiz Alanyaspor deplasmanında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Emre, Beşiktaş deplasmanında olmayacak.
Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş’a konuk olacak Başakşehir, hem kaptanı hem de orta sahanın en önemli ismini kaybetti. Öte yandan, Emre, Fenerbahçe maçında da forma giyememişti.
20. haftada Atiker Konyaspor deplasmanında kırmızı kart gören tecrübeli yıldız, bir hafta sonraki Fenerbahçe mücadelesini de dışarıdan izlemişti.