Basketbol Abdi İpekçi’de geri sayım

Abdi İpekçi’de geri sayım

14.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapımı düşünülen dev tesis için tüm hazırlıklar tamamlandı. Tam bir basketbol merkezi olacak yeni yapı için projeler bitti ve onaylatıldı.

Abdi İpekçi’de geri sayım

Basketbol dünyasının merakla beklediği ve Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun en önemli projemiz dediği Basketbol Merkezi için artık gün sayılıyor.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkımı sonrası, aynı arazi üzerine yapılması planlanan, içinde bir büyük spor salonu dışında, antrenman salonları, milli takımlar için kamp merkezi ve otel, sağlık merkezi, basketbol müzesi bulunan dev tesisin projesinin tamamlandığı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Spordan Sorumlu Başdanışman olarak da görevi devam eden TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu tarafından kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir sunum yapıldığı öğrenildi.

Her türlü ayrıntının düşünüldüğü projenin onayının alındığı ve artık inşaatının başlayabileceği, bunun için de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düğmeye basmasının beklendiği ifade edildi. Dev tesisin yapımına başlanmasının ardından 2-3 yıl içinde tamamlanması ve basketbolun çok uzun yıllar faydalanabileceği mükemmel bir tesise kavuşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın harekete geçmesinin ardından planlanan tesisin tüm ayrıntılarını kamuoyuna paylaşmak için dev bir lansman organizasyonuna hazırlanan Türkiye Basketbol Federasyonu’nun start için gün saydığı ve özellikle TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun büyük heyecan yaşadığı belirtiliyor.

Yazarlar