Trabzonspor Abdullah Avcı: Hayatımızın en zor maçı

Abdullah Avcı: Hayatımızın en zor maçı

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, bugünkü Basel maçını değerlendirdi, böyle bir depremin ardından sahaya çıkmanın kolay olmadığını söyleyerek, “Gerçekten canımız çok yanıyor. Hayatımızın en zor maçına hazırlanıyoruz. Umarım ülkemize güzel bir dokunuş yapabiliriz” dedi.

Abdullah Avcı: Hayatımızın en zor maçı

UEFA Konferans Play-off'unda bugün İsviçre'nin Basel takımını konuk edecek olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, çok zor şartlarda karşılaşmaya hazırlandıklarını dile getirdi.Avcı'nın dünkü basın toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

Haberin Devamı

- Milletimizin başı sağ olsun. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Gerçekten canımız çok yanıyor.
- Hayatımızın en zor maçına hazırlanıyoruz. Böyle maçlara hazırlanmak kolay olmuyor.
- Futbolun iyileştirici ve birleştirici gücünden faydalanmak istiyoruz. Bu oyunun iyileştirici ve birleştirici gücüne son derece inanan biriyim. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.
- Herkesin tek yürek olduğu bir yerde, umarım bu oyunda rekabet ve saygı devam eder. Bütün arzumuz ve istediğimiz bu.
- Basel formasyon olarak 4-3-3, 4-2-3-1 oynuyor. Geçen hafta sportif direktörleri, teknik direktör oldu.
- Avrupa kupalarına istikrarlı katılan bir takım. 8 kez Şampiyonlar Ligi elemesi oynayan bir takım. Avrupa'dan aldıkları kiralık genç oyuncuları kullanıyorlar, böyle bir dönem yaşıyorlar.
- Bütün enerjimiz ve duygumuzla, şu anda yaşadığımız süreçte ülkemizin biraz yüzünü güldürebilirsek, bu bizi mutlu eder. Bütün ülkenin bize destek olacağını biliyorum. Pozitif enerjileri için herkese teşekkür ederim.

Haberin Devamı

‘UEFA karar vermiş’

- Kendi coğrafyasında bunu (depremi) yaşamamış futbolcular var, tedirginlikleri var. Olanları anlattık, şaşkınlıkları azalttık. Oyunculara da anlattım, iyileştirme gücü var bu oyunun.
- UEFA bu oyunun oynanmasına ve bölgenin güvenli olduğuna karar vermiş. Adım adım işin içine girmeye çalıştık. Dün (önceki gün) enerjimiz daha iyi görünüyordu. Umarım ülkemize güzel bir dokunuş yapabiliriz.
- Umarım bu spor ortamındaki kardeşlik ortamı devam eder. Rekabet olacak ama yarın hayat devam edecek. Kaybetmek dünyanın sonu değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor olmadan, bu güzel rekabet olmaz.
- Umarım son 16 turuna kalırız. Bu bir rekorsa çok güzel, bunun devamını sağlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi... Bir senede üç turnuvada oynamak çok önemli. İnşallah daha iyi şeyler gerçekleştiririz.

‘Kaldığım sokak şimdi yok’

Daha önce futbolcu olarak Kahramanmaraş’ta yaşayan Teknik Direktör Abdullah Avcı, bunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta kaldığım sokak şimdi yok. Dostlarımızla bağlantı kurmaya çalıştık. Bağlantı kurduğum insanlarda problem yok ama ikinci ve üçüncü derece akrabalarını kaybetmişler.”

Haberin Devamı

'Markovic iyi futbolcu'

Gaziantep FK'dan kiralanan Lazar Markovic'in transferi hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Böyle bir durumda transfer fırsatı çıksın istemezdim. Fırsat çıktı ama bu fırsat, bölgedeki oyuncuların oynamasına yönelik. Lazar Markovic'in bölgesinde bizim sıkıntımız vardı. Kendisiyle alakalı çok iyi bilgiler aldı. O da çok doğru bir adım attı, görüntülü konuştuk. Umarım bize önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Siopis: Türkiye ile birlikte oynayacağız

Trabzonsporlu Manolis Siopis, deprem nedeniyle söyleyecek çok şeyleri bulunmadığını ifade etti, "Bu maçı Türkiye olarak hep birlikte oynayacağız. Türkiye bir bütün olduğunu gösterecek. Taraftarlardan bilet almalarını ve bizimle olmalarını rica ediyorum. Bu bilet geliri depremzedelere gidecek. Bütün dualarım depremden etkilenen ailelerin daha güçlü olması" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtarma çalışmalarında Yunan ekipleriyle yaşanan duygu dolu görüntüleri de yorumlayan Yunan oyuncu, "Hepimiz insanız, hepimiz eşitiz. İki farklı ülke olabiliriz ama bence aynıyız. Birbirimize çok yakınız, kültürlerimiz çok benzer. Yunan halkı, Türkiye'ye her zaman yardıma gelmeye hazır olacaktır" yorumunu yaptı.

85 milyon tek yürek

Trabzonspor’un bugünkü Avrupa mücadelesi, normal bir maçtan çok daha farklı olacak. Kahramanmaraş depreminin ardından tek yürek olan Türkiye, bordo-mavilileri bu karşılaşmada yalnız bırakmayacak.

Trabzonspor'un ezeli rakiplerinin de bugünkü karşılaşmaya gelerek, Karadeniz ekibine destek vereceği ifade edildi. Bunun yanında, kentte bulunan depremzedelerden karşılaşmayı izlemek isteyenler, kulüp tarafından localarda misafir edilecek. Kombinelerin geçerli olmadığı bu karşılaşmadaki gelir, depremzedelere bağışlanacak.

Trabzonsporlu oyuncular, karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler ve plaka kodunun olduğu siyah tişört, maça da siyah formayla çıkacak. Bordo-mavililer de karşılaşma öncesinde depremzede çocuklar için oyuncak organizasyonu düzenledi. Toplanacak oyuncaklar, depremzede çocuklara gönderilecek.

Haberin Devamı

Protokol tribününe gelenler de karşılaşmayı ücretli olarak izleyecek. AFAD'a yapılacak 1500 lira tutarındaki bağış dekontu ile protokol tribününe geleceklere bilet tanımlanacak. Basın mensupları da en az 100 lira ödeme karşılığında karşılaşmayı takip edecek.

Besteli tezahürat yapılmayacak

Trabzonspor, bugünkü maç özelinde tribündeki taraftar için bir çizelge hazırladı.

Buna göre 1. dakikada Adana burada, 2. dakikada Adıyaman burada, 21. dakikada Diyarbakır burada, 27. dakikada Gaziantep burada, 44. dakikada Malatya burada, 46. dakikada Kahramanmaraş burada, 63. dakikada Şanlıurfa burada, 79. dakikada Kilis burada, 80. dakikada da Osmaniye burada diye skorboarda yazılacak ve tüm tribünler bunu haykıracak.

4. dakika 17. saniyede de “Türkiye üşüme, Trabzon seninle” tezahüratı kullanılacak. Ayrıca bu dakikalarda başka tezahürat yapılmaması istendi.

Tribünler, maç boyunca da beste içeren hiçbir tezahürat yapmayacak.

Afşinli çocuğa futbol topu

Kahramanmaraş depremini Afşin'de yaşayan bir tablo, Trabzonsporluları oldukça etkiledi. Üzerine “Türkiye” yazılı topu gördüğünde, tekme atarak oynamak yerine, topu eline alan çocuğun sosyal medyada yer alan görüntüsü, bordo-mavilileri harekete geçirdi. Trabzonspor’un efsane futbolcularından Ali Kemal Denizci ile Necati Özçağlayan, Trabzon BŞB Afet Koordinasyon Merkezi’nde görevli Aslan Kar’a top ve formaları teslim etti, Afşin'deki çocuğa ulaşmasını sağladı.

Turu geçerse üç takımlayız

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında avantaj sağlamak isteyen Trabzonspor, turu geçmesi durumunda adını son 16 turuna yazdıracak. Konferans Ligi’nde şu anda Türkiye’den Sivasspor ve Başakşehir takımları bulunuyor. Trabzonspor’un da turu geçmesi halinde bu kulvarda 3 takımımız yer alacak ve 24 Şubat’ta kuralar çekilecek. Bu turda aynı ülkenin takımları birbiriyle eşleşemeyecek.

TFF’den jest

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda değişikliğe gitti. Buna göre, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa başlatılan 1.000 Konteyner Bağış kampanyası kapsamında, Süper Lig Kulüplerinin naklen yayın havuzundan kesilen tutarlarının kulüplerin bu sezonki harcama limitlerine eklenmesine karar verildi.

Yazarlar