Trabzonspor Abdullah Avcı: Kazanabilseydik büyük bir avantaj yakalayacaktık!

Abdullah Avcı: Kazanabilseydik büyük bir avantaj yakalayacaktık!

12.04.2024 - 23:33 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Sivasspor maçının ardından konuştu.

Abdullah Avcı: Kazanabilseydik büyük bir avantaj yakalayacaktık

Trendyol Süper Lig'in 32'nci haftasında Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sözlerine herkesin bayramı kutlayarak başlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "17 Mart’tan sonra yani 25 günlük aranın ardından ikinci maçımızı oynadık. Ocak ayında ise 9 maç oynamıştık. Bu durum iniş ve çıkışlara sebep oluyor. Takımlar için iyi olmuyor. Biz de bugün böyle bir formasyon bekliyorduk ve ona göre hem savunma hem de hücum yönüne çalıştık. Hafta da çok iyi geçti. Oyun da istediğimiz gibi başladı. Böyle bir rakibe karşı beşli oynadığı için topa sahip olacaktık burada önemli olan pasın şiddeti ve kalitesini daha hızlı yapmamız gerekirdi. Gerekli pozisyonlara ilk yarıda girdik. Böyle bir maçta öne geçersen başka geçemezsen başka bir şey oluyor. İkinci yarıda oyun benim istediğim gibi değildi. Yediğimiz gol. Yumuşak takımız. 4 kişinin arasında oyuncu çıkıyor ve pas atıyor. Sıcak temas yapmıyoruz. Zayıf noktalarımızdan bir tanesi. Özellikle böyle takıma karşı arkaya koşular, kenar ve ters ayakların kullanılması lazımdı ama gerçekleşmedi" dedi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda çok şut attıklarını kaydeden Abdullah Avcı, "14 korner attık. Kaleci yüzde 100 kurtarışlar yaptı. Topa çok sahip olduk ama bunların hiçbiri sonuç almak için yeterli değil. Bunu daha şiddetli yapmamız gerekiyor. Biz geri düştüğümüzde bir takım sorunlar yaşayabiliyoruz. Üçüncülük şansımız ve kupa hedefimiz için devam ediyoruz. Bugün aslında bir avantaj yakalayıp üçüncülük için eşik atlayacaktık ama gerçekleşmedi. Buradan kafamızı kaldırıp önümüzdeki haftaki maça ve kupaya en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"TREZEGUET'İN SAKATLIK RİSKİ VARDI"

Avcı, Trezeguet’nin oyundan çıkması ve Benkovic'in kadroda yer almamasına ilişkin soruya da, şu yanıtı verdi:

"Trezeguet'in sakatlık riski vardı, doktordan gelen rapor arka adalesinde bir batmadan dolayı bu riski almadık. Onun için sakatlıktan dolayı tercih ettik değişikliği, orada da Edin’i sol tarafa çıkardık, Pepe’yi sağ tarafa koyduk. Daha bir santrafor oyuncu tercih ettik hatta sonra da 4-4-2’ye döndük, iki santrforlu daha kenar ortası yapmamız gereken yerde bunu daha az yaptık. Benkovic tercihi; bugün Mendy oynuyor, Denswil oynuyor. Fernandez var içeride. Kadro dağılımına baktığında bir fazla ile Benkovic o da geçen hafta 10 gündür bizimle doğru çalışıyor, ondan evvel sakatlığı vardı. Tercih, benim tercihim."