Trabzonspor Abdullah Avcı'dan kupa yarı finali açıklaması!

Abdullah Avcı'dan kupa yarı finali açıklaması!

06.05.2022 - 23:52 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 36’ncı haftasında Atakaş Hatayspor sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Abdullah Avcıdan kupa yarı finali açıklaması

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 36’ncı haftasında Atakaş Hatayspor sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

“ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLEDİKTEN SONRAKİ MAÇLAR ZORDUR”      

Oyunun başında doğru işler yaptıklarını söyleyen Trabzonspor Teknik Direktör Abdullah Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şampiyonluğu garantiledikten sonraki müsabakalar her zaman zordur. Bir yandan da ligi hem tamamlayacağız, hem kazanmak isteyeceğiz, hem oyun kazanmak isteyeceğiz, hem oyuncu kazanmak isteyeceğiz. Oyunun başı, başlangıcı doğru gitti. Penaltı kaçırdık. Pozisyona girdik. Oyun doğru giderken rakip kenar ortalardan tehlikeli olmaya başladı. Aslında oyun bize iyi bir fırsat olduğunu gösteriyordu sahanın içinde. Biz de devre arasında hem de oyunculara belli bir süre vermek için 3 değişiklik yaptık. Bu cevabı da oyunun içinde aldık. Hem öne geçtik hem de oyun çok genişledi. Fırsatlar vardı, doğru karşılamalar var. Atakları bazen sonuçlandırdık, bazen sonuçlandıramadık. Aslında fişi çekecek pozisyon ve geçişler yakaladık. Ama bunu sonuçlandıramadık. Rakip de ligin hedefi olmayan, ama sayısal olarak risk alarak önde bazen top bir dönüyor, bir bakıyorsun 5 oyuncu kalmış önde. Bu riskleri alarak kenar ortalar yaptılar. Bu kenar ortalardan bazılarını çok iyi karşıladık. Bazılarını da onlar kötü yaptı. Aslında çok bir tehlike yaşamadık gibiydi ama riskli bir durum oluşuyordu devamlı. Rakip çünkü riskleri almıştı. Futbol oyunu her zaman her an doğruyu yapman gerektiren bir oyundur. Savunma 10 saniye de kalsa, 5 saniye de kalsa rakibi karşılarken doğru yapacaksın. Ve son saniyede, son 10 saniyede yediğimiz gol ve maç berabere bitti. Bardağın dolu tarafı şu, bugün bazı bölümlerde oyun olarak kazandık. Bazı bölümünde oyuncu kazandık. Son dakikanın olması Salı günü öncesi aslında oyun 0-0 başladığında hiçbir avantajının olmadığının mesajıdır. Hatayspor'un da iyi bir ekibi var. 2 senedir lige çok önemli katkı ve renk katıyorlar. Onlara da bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum”

Salı günü oynayacakları Kayserispor maçına da değinen Avcı, “Salı günü diğer hedeflerimizden bir tanesi yarı finalin ikinci ayağı var. Bugün sakatlanma riski olanlar, tedavide olanlar dolayısıyla geride kalanlarla bir kadro planlaması yaptık. Tedavide olan oyuncular ve mevcuttan buradan çıkanlar ile toparlanma ve diğer hedefe emin adımlarla gidebilmek için Salı günü ligin iyi takımlarından bir tanesiyle yarı finalin ikinci ayağını oynayacağız” dedi.

Haberin Devamı