Dünyadan Futbol Aboubakar'dan olay Salah açıklaması: 'Beni etkilemiyor'

Aboubakar'dan olay Salah açıklaması: 'Beni etkilemiyor'

03.02.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

Kamerun'un gol silahı Vincent Aboubakar, Mısır ile oynayacakları Afrika Uluslar Kupası yarı final maçı öncesi RFI'ye konuştu.

Aboubakardan olay Salah açıklaması: Beni etkilemiyor

Aboubakar'ın açıklamaları şu şekilde;

Haberin Devamı

"Turnuvanın gol kralı olmaktansa Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmayı tercih ederim. 4 maçta 6 gol atmak tabii ki beklentilerimin de ötesinde. Her turnuva farklıdır. 2017'deki turnuvada fazla oynama fırsatı bulamadım. Bulduğum sürede yapabileceklerimi yaptım. Kariyerimde başardığım şeylerin hiçbiri tesadüf değildi. İstikrarlı bir şekilde futbol oynadım. Takım olarak iyiysek ben de fırsatları değerlendirdim. Herkes kapasitesi ne kadarsa o kadar oynar zaten."

"BEN SORUMLULUK SAHİBİ BİRİYİM"

"Ülkem için gol atmakla, kulübüm için gol atmak arasında hislerim değişmiyor. Sahadayken tek arzum kazanmaktaır. Bence sorumluluk sahibi tüm futbolcular için durum aynı. Ben de bu turnuvada Kamerun forması giyen biri olarak en üst başarıyı hedefliyorum."

Haberin Devamı

"KAMERUN KAZANSIN İSTİYORUM"

"Karl Toko-Ekambi ile güzel bir uyum yakaladık. Ancak, en önemlisi Kamerun'un kazanması. Karl, ben ya da bir başka oyuncu gol atar ve kazanırsak en önemlisi bu. Kamerun'un bu turnuvayı kazanmasını istiyorum."

Aboubakardan olay Salah açıklaması: Beni etkilemiyor

"İYİ FUTBOLCU, İYİ FUTBOLCUDUR!"

- 2017'den sonra Porto ve Beşiktaş formaları giydin. Şu an Körfez'desin ve oldukça formdasın. Bu turnuvaya nasıl hazırlandın?

"Açıkçası hangi ülkede ya da kıtada oynadığının bir önemi yok; iyi futbolcu iyi futbolcudur. Sadece yeteneklerinize ve kalitenize güvenmeniz gerekiyor. İyi bir oyuncuysanız, kendinizi zorlamadan bile kaliteniz ortaya çıkar. Bir Körfez ülkesine transfer olma kararı benim için kolay değildi. Ancak bu turnuvada teknik direktörüm bana güveniyor. İyi performans göstermenin anahtar noktalarından biri teknik direktörün güvenidir. Ben de performansımı yükselttim ve takımımın kazanması için goller attım."

Aboubakardan olay Salah açıklaması: Beni etkilemiyor

"OYNADIĞIM HER YERDE OLUMLU ETKİ BIRAKTIM"

"Her futbolcu, oynadığı turnuvada iz bırakmak ister. Bir noktada insanların sizin hakkınızda olumlu düşünceler içinde olmasını beklersiniz. Gittiğim tüm kulüplerde, biraz karmaşık bir başlangıç yaptığım Valenciennes hariç, hakkımda sadece olumlu şeyler söylenecek. Nereye gitsem başarının kilit unsurlarından biri oldum. Takım arkadaşlarıma yol göstermeye çalıştım. Ben doğam gereği böyleyim."

Haberin Devamı

"BİR HİKAYE YAZMALIYIM"

"Ben çocukken Kamerun ve Mısır arasında bir rekabet varmış ama benim bu rekabet ile ilgili hafızamda bir şeyler yok. Bugün bir şeyler başarmanın eşiğindeyiz. Sahadayken sorumluluğumun büyük olduğunun farkındayım. Bir hikaye yazmalıyım. Tüm oyuncular bu tür bir yarı final maçı oynamak ister. Bu tür maçlarda çok fazla duygu olur. Kendimizi kontrol etmemiz ve iyi bir maç oynamamız gerekecek."

Aboubakardan olay Salah açıklaması: Beni etkilemiyor

"BAŞARILARIM TESADÜF DEĞİL

"Kariyerim boyunca birçok şey başardım. 2010 ve 2014 yıllarında Porto, Lorient, Kamerun'da iyi zamanlar geçirdim. Bir oyuncunun niteliklerinin ortaya çıktığı anlar vardır. Mısır'a karşı kazandığımız 2017 finalinde gol atacağımı söylemiştim. Bunun için çok önceden hazırlanmıştım. Tesadüf değildi. İyi çalışmıştım. Her şeye hazırlıklıydım."

"SALAH BENİ PEK ETKİLEMEDİ"

- O gün Mısırlı Muhammed Salah, iyi final bir oynadı ancak takımı kaybetti. Genel görüş, 2017'den daha güçlü bir Salah olduğu yönünde. Sen ne düşünüyorsun?

Haberin Devamı

"Daha önce onu nasıl görüyorsam öyle görüyorum. Premier Lig'de harika bir sezon geçiriyor. Ülkesinin turnuvada ilerlemesine yardımcı oldu. Ona bol şans diliyorum. En iyi kimse o kazansın. Ancak, Salah beni pek etkilemedi. Açıkça söylüyorum, çünkü ben dürüst bir insanım. Olayları farklı açıdan görürüm. Beni etkileseydi, Salah'tan etkilendim derdim. Ancak, beni pek etkilemedi. O iyi bir oyuncu, çok gol atıyor ama oyun içerisinde üretken biri değil. Tabii ki Premier Lig'de iyi işler yapıyor çünkü yıllardır çok iyi performans gösteren Liverpool'da oynuyor. İyi oyuncu ama Mbappe seviyesinde biri değil."

Aboubakardan olay Salah açıklaması: Beni etkilemiyor

Yazarlar