Galatasaray ACI HAYAT

ACI HAYAT

01.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derbinin berabere bitmesinden sonra zirveye yaklaşma adına eline önemli bir fırsat geçiren Aslan, Kasımpaşa deplasmanında yine hüsrana uğradı. Ev sahibi Maliki ile skor avantajını yakaladı, Burak eşitliği sağladı. İki takım da birçok net fırsatı harcadı, sonuçta kazanan olmadı

ACI HAYAT

MAÇIN?ÖYKÜSÜ - NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

O fotoğraftan başlayalım.. Hani maç öncesi “kenetlenme”yi gösteren birbirlerine sarılmış sarı-kırmızılı futbolcular... Hiç de gerçekçi durmayan sahte bir kare olduğunu maç başlar başlamaz görmeye başladık. Oyuncular arasındaki diyaloglar, iletişimsizlik sahaya negatif şekilde yansıyordu.
Eray’ın acemiliği, Eboue’nin “yalancı çoban” misali durumu (bazen haksızlığa uğruyor), Chedjou’nun laubaliliği, Sabri’nin ortaları ve yanlış krampon seçerek ayakta duramayan bir takım!
Çok değil bir gün önceki Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki futbolu gördükten sonra dünkü hâl içler acısıydı. Hadi bırakın iyi futbolu Galatasaray zirve ile arasındaki puan farkının farkında olmadan oynuyordu. İlk yarı tablo çok daha vahimdi. 5’te Eray’ın hatalı pası az kalsın gol oluyordu. 7’de kaçıran Scarione’ydi. Aynı futbolcu 11’de Malki’ye gol pasını verdi. Cim-Bom golü yerken 6-7 oyuncunun pozisyonun içine olması düşündürücüydü.
Galatasaray 18’de Eboue ile gole yaklaştı. Ancak topu ayağında tutamadı, yanındaki Burak Yılmaz ise ayakta kalamadı.

Haberin Devamı

MAÇIN?ADAMI

CASTRO
Kasımpaşalı Castro orta sahada çok çalışkan görünürken, hem hücuma hem de savunmaya destek verdi.

KIRILMA?ANI

Kaçanlar
Özellikle maç 1-1 olduktan sonra atan kazanacak gibi görünüyordu. Ancak iki takımda net fırsatları bir bir harcadı.

Drogba’dan şık asist
46’daki Bruma-Umut değişikliği ile oyunun akışı değişti. Buna bir de Riera-Emre Çolak hamlesi gelince Aslan kendine geldi. Bu sırada Sabri de sol beke kaydı. 54’te Scarione ile Kasımpaşa net pozisyona girerken 60’da Drogba sol çizgide iki kişiyi oyundan düşürdü. Boş durumdaki Burak da gelen pası tek vuruşla ağlara gönderdi.
Bu dakikadan sonra oyun iki tarafa da gidip gelebilirdi. 66’da Drogba, 78’de Babel, 80’de ise Burak, 90’da yine Drogba, 90+1’de Scarione çok net fırsatları kullanamadı. Sonuçta da maç berabere bitti. İki takımda zirve ile arasındaki puan farkını azaltma şansını kullanamadı. Ancak gidip-gelen bir maçta 1 puan iki takım için de fena sayılmazdı.

Krampon hatası
Galatasaraylı futbolcuların müsabaka sırasında sürekli yere düşmesi dikkatlerden kaçmadı. Sarı-kırmızılı takımın birçok atağı bu nedenle daha olgunlaşmadan sona erdi. İlk yarıda Burak ile Eboue, ikinci yarının başında da Umut ayağı kaydığı için net pozisyonları kullanamadı. Kasımpaşalı oyuncuların sahada daha az kayması Galatasaraylı futbolcuların hatalı krampon seçimi yaptıkları şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

Melo ile Sabri sahada kapıştı
İlk yarıda Melo ve Donk arasında tartışma yaşandı. Kaptan Sabri araya girerek Melo’yu sakinleştirmeye çalıştı ama takım arkadaşından sert karşılık aldı. Sambacı sakin olmasını isteyen Sabri ile uzun süre tartıştı. Bu arada Kasımpaşalı taraftarlar ikinci yarıdaki isabetsiz bir orta ardından Sabri’yi alkışladı.

ACI HAYAT