Tenis Acı kurabiye geri döndü!

Acı kurabiye geri döndü!

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıldız raketler karşısındaki sürpriz galibiyetleriyle öne çıkan Mirjana Lucic, tenise verdiği aranın ardından Melbourne'de çeyrek final gördü.

Acı kurabiye geri döndü

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Ailevi sorunlar nedeniyle tenisten 10 yıl uzak kalan Hırvat raket kortlara geri dönse de, eski başarılarına ulaşmak için bir 10 yıl da burada tüketti. Lakabının hakkını sonunda veren Lucic, Radwanska’ya turnuvayı zehir etmesinin ardından, Brady’yi de saf dışı bıraktı.

Geri dönüşler, hep ilgi çekici hikayelerdir. Bilgi-beceri gerektiren sektörlerde işleri tekrar yoluna koyma, alkışlanacak bir harekettir. Söz konusu spor olduğundaysa daha çok takdir toplar. Çünkü sporda, ‘tekrar dirilmek’ için gereken azmin yanı sıra, fiziksel durum da önem taşır. Yaş ilerledikçe işler zorlaştığından, dönüşün kıymeti artar.

15 yaşında şampiyon

Avustralya Açık’ta raket sallayan 35 yaşındaki Mirjana Lucic’in bugünlerde yaptıkları, bu kategoriye giren en canlı örnek olsa gerek... Sezonun ilk grand slam turnuvasında rakiplerini bir bir deviren Hırvat tenisçi, dün dördüncü tur maçında karşı karşıya geldiği ABDli Jennifer Brady’yi 6-4 ve 6-2’lik setlerle yenerek bu turu da geride bıraktı.

Haberin Devamı

Dev organizasyonda geçen hafta en önemli isimlerden birini saf dışı bırakarak dikkatleri üzerine çekmişti Lucic... 3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska’yı, ikinci tur mücadelesinde set vermeden turnuva dışına ittiğinde, tenisseverleri aynı zamanda kendisinin hikayesini merak etmeye yöneltti.

Mirjana Lucic-Baroni, 90’lı yıllarda ‘En genç...’ ile başlayan bir çok unvanın sahibiydi. 15 yaşındayken elde ettiği Avustralya Açık çiftler şampiyonluğu, bunlardan biriydi. Bir çok yıldızı şok mağlubiyetlere uğratması nedeniyle kendisine ‘acı kurabiye’ deniyordu. Ne var ki 99’da kariyerini noktaladı. Finansal sıkıntılar, kendisine kötü davranan babasının da içinde olduğu bireysel sorunlar yüzünden bıraktı. 10 yıla yaklaşan bir ayrılığın ardından 2007’de kortlara geri dönse de umduğu başarılar uzakta kaldı. Aradan yeni bir 10 yıl daha geçti. Lucic, 25 yaşında tekrar yapmayı umduğu geri dönüşü 35 yaşında gerçekleştirdi.

Yeni rakip Pliskova

Mirjana Lucic-Baroni’nin çeyrek finaldeki rakibi belli oldu. Tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı olan Karolina Pliskova, 22 numaralı seribaşı Avustralyalı Daria Gavrilova’yı 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup etti. Çek raket bu sonuçla çeyrek finalde Hırvat raket Lucic’in rakibi oldu. 2 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams da, Çek Barbora Strycova’yı 2-0 yenerek, çeyrek finale çıkan bir diğer isimdi. Britanyalı Johanna Konta ise Ekaterina Makarova’yı 2-0 yenerek turladı.

Haberin Devamı

Milos Raonic takılmadı

Tek erkeklerde Milos Raonic çeyrek finale adını yazdırdı. Avustralya’nın Melbourne kentindeki dördüncü tur mücadelelerinde Dünya 3 numarası Raonic ile 13 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Agut karşı karşıya geldi. Karşılaşmada rakibini 7-6, 3-6, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 3-1 yenen Kanadalı sporcu, turu geçti. 11 numara David Goffin de Dominic Thiem’i aynı skorla yenerek yoluna devam etti.

3 WTA, 4 ITF kupası bulunan Lucic’in turnuvadaki azmi sempati kazanmasına neden olurken, Melbourne’deki tribünleri de deneyimli raketin taraftarları haline getirdi.