Futbol Acil servis!

Acil servis!

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, üç maç aradan sonra kazanmayı başardı, tehlikeli bölgeden iyice uzaklaştı: 1-0

Acil servis

MAÇIN ÖYKÜSÜ - CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip puan kaybetmesi halinde zor duruma düşeceği kritik Mersin İdman Yurdu maçını galibiyetle tamamladı. İlk yarısı golsüz kapanan Avni Aker’deki buluşmada güç-bela zafere uzanan Karadeniz temsilcisini Marko Marin’in golü üç puana taşıdı.

Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın açılış maçında Trabzonspor evinde Mersin İdman Yurdu’nu 1-0 yendi, 3 maçlık yenilgi serisi bitti.

Ligde tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor ve teknik adamlık kariyerinin en şanssız başlangıcını yapan Hami Mandıralı, küme düşme potasında garip bir geceye çıktı.

Aytaç-Okay ideal orta ikilisi geri dönerken, Marin-Sefa-Erkan hücum üçlüsü Cardozo gibi bir usta ile birleşti. Ümit Özat yönetiminde daha ofansif bir görüntü çizen Mersin İY ise Nakoulma, Tita ve Welliton gibi yıldızların yanında Serkan ve Murat Ceylan gibi savaşçı isimlere şans verdi.

Haberin Devamı

Daha fazla ön alanda olmaya çalışan Trabzonspor olsa da ilk ciddi ataklar Mersin’den 19’da Vederson’un frikiği ve 20’de Welliton’un şutuyla geldi.

33’de ilk organize atağını yapan ev sahibi, Sefa ile ilk isabetli şutunu buldu. Bordo-mavililerin en net atağı da 44’te Marin’in uzaktan şutuyla oldu.

İlk yarıda tutuk kalan bordo-mavililer, 48’de Marin’in frikiğinde Cardozo’ya çarpıp ağlara giden topla sevindi: 1-0. Kanatlardan hücum yapmaya çalışan Karadeniz ekibi, Cardozo’yu topla buluşturamayınca sonuca gidemedi. 70’te Sefa’nın fırsatçılık çabaları etkisiz kaldı.

75-80 arası oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Trabzonspor, kanatlardan gelen rakibine karşı dönen topları da alamayınca zor anlar yaşadı. 90 dakikada tam 9 müdahale yapan Akakpo’nun takımının en iyisi olması maçı özetledi.

Acil servis