Trabzonspor Acıların takımı

Acıların takımı

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon yerel basını, Napoli karşısında turu kaybeden takımı yerden yere vurdu. İtalyan gazeteleri ise takımlarının idman maçına çıktığını söyleyerek, karşılaşmanın formaliteden öteye geçmediğini yazdı.

Acıların takımı

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne iki mağlubiyetle veda etmesi, yerel basın ve İngilizler tarafından farklı yorumlandı. İki cephedeki tek ortak yan, bordo-mavililerin maçtaki kötü durumu oldu.

Haberin Devamı

Yerel gazetelerden Kuzey Ekspres, “Tarihin en iyi kadrosundan bir veda daha!”, Karadeniz’in Sesi, “Bizi yanıltmadınız’, Taka, “Üzülmeyi bırak, ders çıkarmaya bak’, Son Nokta, ”Bir zamanlar Fırtınaydı... Şimdi yerinde yeller esiyor”, Karadeniz, “Kumaş farkı”, Günebakış, “Acıların takımı” başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

Formalite icabı

İtalyan gazetelerinden La Gazetta dello Sport, “Trabzonspor formalite icabı oynadı” diye yazdı. Tuttosport, “Maç Napoli için bir antrenmandan halliceydi. İlk dakikalarda, deplasmandakine nazaran bazı zorluklar içindeydiler, ancak De Guzman’ın golünden sonra, Benitez’in mavilileri için yol daha az dikenli hale geldi” dedi. La Repubblica ise olaylara değindi, “Karşılaşma öncesi bazı Trabzonspor taraftarlarına yapılan medeniyetsiz saldırılar oldu, ama şans eseri ağır yaralanmadılar” ifadesini kullandı. Corriere della Sera ise “Trabzonspor nakavt” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Ha bir eksik ha bir fazla!

Napoli maçı için İtalya’da sahaya çıkan Trabzonspor, başlama vuruşu öncesinde, basın mensuplarının isteği üzerine takım fotoğrafı çektirdi. Kaptan Bosingwa öncülüğünde toplanan oyuncular, fotoğraf çektirmek için poz verdiği sırada foto muhabirlerinin uyarısı üzerine takımın 10 kişi olduğu farkedildi. Bu sırada Salih Dursun koşarak takımın yanına gelmeye çalıştı. Ancak hakem Ivan Bebek’in düdük çalarak takımları santraya çağırması üzerine fotoğrafa giremedi. Salih böylece San Paolo Stadyumu’nda ilk 11’de sahaya çıktı, ancak takım fotoğrafına giremedi.

Trabzon aklandı

UEFA’nın son dönemde oldukça sıkılaştırdığı Finansal Fair Play kurallarında Trabzonspor rahat bir nefes aldı. İnceleme kapsamında olan kulübün, Finansal Fair Play koşullarını yerine getirdiği, konuyla ilgili yazının UEFA tarafından kulübe gönderildiği açıklandı. Açıklamada, “Mayıs 2014 Döneminde UEFA Mali Fair Play Komitesi ile kulübümüz arasında akdedilen sözleşmeyle UEFA’ya karşı tüm taahhütlerimizi yerine getirdiğimiz, bu sebeple sözleşmenin tamamlandığı bilgisi, UEFA tarafından tarafımıza bildirilmiştir. Kulübümüz, gerek geçtiğimiz sezon ve gerekse de bulundğumuz dönem itibari ile koşulları yerine getirmiştir” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

1 Türk’e gözaltı

Trabzonspor’u desteklemek üzere Napoli’ye gelen Türkler ile Napoli taraftarları arasında kentin bazı yerlerinde tartışmalar yaşandı. Bu sırada Napoli taraftarlarınca darp edilen 8 Türk taraftarın hafif şekilde yaralandığı açıklandı. Öte yandan koltuğu söken ve üzerinde bıçak bulunan Türk taraftar ile bir Napoli taraftarının gözaltına alındığı kaydedildi. Tribünde meşale atan 7 Türk taraftar hakkında ise işlem yapıldığı kaydedildi.

Acıların takımı

Yazarlar