Fenerbahçe Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'den bir transferi daha bitirdi! Sözleşmeye özel madde

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'den bir transferi daha bitirdi! Sözleşmeye özel madde

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Premier Lig'e çıkma hedefi bulunan ve Championship'e iyi başlayan Hull City, Fenerbahçe'den üçüncü transferi için anlaşma sağladı. Sarı-lacivertli yıldızın sözleşmesine özel madde konuldu.

Acun Ilıcalı, Fenerbahçeden bir transferi daha bitirdi Sözleşmeye özel madde

Geçtiğimiz sezon yine Fenerbahçe'den Allahyar Sayyedmanesh'i kiralayan, bu sezon başında ise bonservisini alan Hull City, Ozan Tufan sonrası sarı lacivertlilerden üçüncü transferini yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SON OLARAK TİSSERAND İLE YOLLAR AYRILDI
Sarı-lacivertli ekipte sözleşmesi sona eren Berke Özer, Murat Sağlam ve Jose Sosa'yla yeni anlaşma sağlanmadı. Mbawana Samatta satın alma opsiyonuyla birlikte Genk'e kiralandı. Luiz Gustavo ve Mesut Özil'in sözleşmeleri feshedildi. Ozan Tufan ile Allahyar Sayyadmanesh, Hull City'e transfer oldu. Kim Min Jae'nin sözleşmesinde yer alan serbest kalma bedeli Napoli tarafından ödendi. Adana Demirspor, Arda Okan Kurtulan'ı kadrosuna kattı. Fenerbahçe son olarak Marcel Tisserand’ın transferi için Suudi Arabistan Ligi’nin Ettifaq FC Kulübü ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

KADROYA YILDIZ İSİMLER TAKVİYE EDİLDİ
Fenerbahçe yönetimi birçok ismi renklerine bağlayıp kadrosunu güçlendirdi. Marsilya'dan Luan Peres, Flamengo'dan Gustavo Henrique, Cagliari'den Joao Pedro, Flamengo'dan Willian Arao, Fatih Karagümrük'ten Emre Mor, Göztepe'den İrfan Can Eğribayat, Watford'dan Tiago Çukur ve Joshua King, Al Ahli'den Ezgjan Alioski ile PSV Eindhoven'dan Bruma'yı transfer etti.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı, Fenerbahçeden bir transferi daha bitirdi Sözleşmeye özel madde

HULL CİTY'E SÜPER LİG'DEN 6 TRANSFER
Hull City, transferde Süper Lig'de forma giyen tam 5 oyuncuyu bünyesine kattı. İngiliz ekibi, Fenerbahçe'den Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan, Antalyaspor'dan Doğukan Sinik, bir dönem Galatasaray forması giyen Michael Seri ve son olarak da Yeni Malatyaspor'dan Benjamin Tetteh'le sözleşme imzaladı. Denizlispor’un bonservisini alamadığı Estupinan, son 2 sezonu Guimares’te geçirdikten sonra bu sezon başında Hull City'nin yolunu tuttu.

OZAN MÜTHİŞ BAŞLADI AMA SAKATLANDI
Milli futbolcu Ozan Tufan bu sezon Hull City ile Championship'te çıktığı 5 maçta 2 gol kaydetti. Lig Kupası'nda 2-1 kaybettikleri Bradford mücadelesinde de Ozan Tufan ceza sahası çizgisinden sert bir şut göndermiş, kalecinin sırtına çarpan top ağlarla buluşmuştu. Ancak bu gol Ozan Tufan'a yazılmamıştı.

Hull City'nin deplasmanda West Bromwich Albion ile karşı karşıya gediği mücadelede Ozan, maçın 20. dakikasında sakatlandı.

Acun Ilıcalı, Fenerbahçeden bir transferi daha bitirdi Sözleşmeye özel madde

HULL, PELKAS İLE ANLAŞTI
Fenerbahçe'de, Dimitrios Pelkas Hull City yolcusu. Sarı-lacivertliler, Yunan futbolcunun kiralık transferi için İngiliz ekibiyle anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre; 28 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe'yle +1 yıl opsiyonu olduğu için, bu hak kullanılıp oyuncu Acun Ilıcalı'nın takımına kiralanacak. Sezon sonu Pelkas'ı satın alma önceliği de Hull City'de olacak.

Fenerbahçe'ye 2020-2021 sezonunda transfer edilen Dimitrios Pelkas, sarı-lacivertli forma altında 67 maçta sahaya çıktı.

3. TRANSFER OLACAK
Pelkas, transferin resmiyet kazanması durumunda bu yaz Fenerbahçe'den Hull City'ye giden 3. isim olacak. İngiliz ekibi daha önce sarı-lacivertlilerden Ozan Tufan ve Allahyar Sayyadmanesh'i renklerine bağlamıştı.

Acun Ilıcalı, Fenerbahçeden bir transferi daha bitirdi Sözleşmeye özel madde

13 GOL 8 ASİST
Fenerbahçe'nin 2020'nin yazında PAOK'tan 2.2 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertli formayla ilk iki sezonunda başarılı performansıyla büyük beğeni toplayan Pelkas, geçtiğimiz sezon ise Vitor Pereira yönetiminde fazla şans bulamadı. Fenerbahçe formasıyla 3 sezonda toplam 67 resmi maça çıkan 29 yaşındaki Yunan orta saha oyuncusu, 13 gol ve 8 asistle skora katkıda bulundu.

Haberin Devamı

ŞOTA'DAN PELKAS AÇIKLAMASI
Norwich City'yi sahalarında 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından konuşan Hull City Teknik Direktörü Sota Arveladze, "Sadece, Pelkas'ın çok iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'de kalitesini gösterdi. Bildiğiniz gibi ayrıca o bir Milli takım oyuncusu. Transferin ne kadar çabuk bitip bitmeyeceğini bilmiyorum ancak, yaratıcılığı ve top dağıtma yeteneğiyle bize hücumda çok yardımcı olacak. Rahatça çalım atabilen bir oyuncu. Bu transfer bizim için çok iyi olacak" dedi.

Yazarlar