Adana Demirspor Adana Demirspor'dan 18 Temmuz tarihine tepki!

Adana Demirspor'dan 18 Temmuz tarihine tepki!

08.04.2024 - 01:08 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek TFF genel kurulunda seçim kararı alınmasına tepki gösterdi.

Adana Demirspordan 18 Temmuz tarihine tepki

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'daki genel kurulda seçim kararı alındığını duyurmuştu. Adana Demirspor, seçim kararı alınan tarihe tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Adana Demirspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

TFF Yönetim Kurulu'nun, bugün açıklamış olduğu 18 Temmuz 2024 tarihli genel kurulunda gerçekleşecek seçim kararının, mevcut Türk futbolunun yaşamış olduğu kaos durumu içerisinde geç bir tarih olacağı kanısındayız. Konuya ilişkin olarak, hiçbir öneri almadan, hiçbir demokratik sürece ihtiyaç duymadan belirlenen bu tarihin ivedilikle 2023-2024 sezonunun hemen bitiminde yapılmasına ihtiyaç olduğu görüşümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yeni sezonda her şeyden önce, Türk futbolunun bu sezon yaşamış olduğu tüm olumsuzlukları değerlendirerek, bir daha yaşanmaması adına atılacak tüm adımlar ve kararlar önceliğimiz olmalıdır. 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 Trendyol Süper Ligi'nin sağlıklı ve profesyonel bir şekilde ilerleyebilmesi için; tüm kurulları ile yenilenmiş ve doğru organize edilmiş bir Futbol Federasyonu'na ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aynı anlayış ve aynı tutumla 18 Temmuz 2024 gibi bir tarihe kadar daha yönetilmesi Türk futboluna sadece zarar verecektir.

Haberin Devamı

18 Temmuz tarihinin bir an önce öne çekilmesi hususunun değerlendirilerek, doğru zamanlama ile önümüzdeki sezon futbolumuzu yeniden hak ettiği konuma taşımak gayesi ve inancı şu an Türk futbolunun tüm dinamiklerinin önceliği olmalıdır."