Fenerbahçe Advocaat: "Gitmeleri gerekiyor"

Advocaat: "Gitmeleri gerekiyor"

13.05.2017 - 21:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Advocaat: Gitmeleri gerekiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sahalarında 1-0 kaybettikleri Antalyaspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Advocaat'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Bugün ortada bir Fenerbahçe yoktu"

"Bugün ortada bir Fenerbahçe yoktu, bir takım yoktu. Antalyaspor 4 tane pozisyon buldu. Bugün 4 oyuncumuz eksikti ve bu da sorun yarattı. Neler olabileceğini de gördük. Herkesin fit olması gerekiyor ki iyi sonuçlar alalım. Sezon sonuna kadar yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İlk 4 hedefimiz ve kupa iddiamız devam ediyor. Açıkçası gelecek sezon için yapılması gereken çok şey var."

"Bu oyuncuların gitmesi gerekiyor"

"Yönetimle bazı konuları konuşma fırsatı bulduk. Yönetim gitmesi gereken oyuncuları da biliyor. Bu kulüp için oynamak istemeyenler var, bu oyuncuların gitmesi gerekiyor. Yeterince iyi olmayanların da gitmesi gerekiyor. Takımda böyle oyuncular varsa onlara güle güle demek zorundasınız. Mesele sadece aldıkları para değil. Oyuncular bu kulüp için oynamaktan gurur duymalılar."

Haberin Devamı

Advocaat'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertli takımın gelecek sezon başarılı olabilmesi için kendini ispatlayacak oyunculara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Antalyaspor'a 1-0 yenildiği maçtan sonra basın toplantısında konuşan Advocaat, "Burada fazla konuşmak istemiyorum. Konuşursam isim vermem gerekecek. Böyle bir hamle yapmayı doğru bulmuyorum. Yönetimle konuşacağım. Bu takımla ilgili düşüncelerimi onlar biliyor. Bu maçta bir kez daha gördük ki as kadroda 4 eksik futbolcu olunca, bu takım oynayamıyor. Son derece açık." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon Fenerbahçe'nin doğru oyunculara ihtiyacı olduğunu anlatan Advocaat, şöyle konuştu:

"Yönetim neyin gerektiğini biliyor. Zor bir çalışma olacak yönetim için ancak kadroyu temizleyebilmek için bunu yapmalılar. Şu anda 8-9 aydır buradayım. Artık bir şeyler söyleyebilirim. Tanıdım burayı. Fenerbahçe büyük bir kulüp ve harika bir organizasyonu var. Bu takımın doğru seviyede oyunculara ihtiyacı var. Belkilerle olmamalı. Takımın kendini ispatlayacak oyunculara ihtiyacı var. Bizim takımda şu anda çok fazla 'belki' var."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın doğru ve ünlü oyuncuları takıma getirme konusunda son derece başarılı bir iş çıkardığını ifade eden Advocaat, "Tüm saygımla söylüyorum, bazı oyuncuların Fenerbahçe gibi üst düzey bir takımda oynamak için kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Fenerbahçe çizgilerini net çizmeli. Bazı oyunculara, 'Yeterince iyi değilsin.' demeli. Acı ama gerçek bu." diye konuştu.

Hollanda'da kulüplerin altyapılara önem verdiğini vurgulayan Advocaat, "Türkiye'deki üst düzey takımlarla Hollanda'daki üst düzey takımlar arasında fark var. Hollanda'da genç yetenekleri bulmaya çalışıyorlar. Türkiye'de durum farklı. Türkiye'de scout sistemiyle çalışma yerine menajerlerle çalışmak tercih ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Kupayı alamazsak başarılı olamayız"

Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası'nı alamamaları durumunda başarısız olacaklarını aktardı.

Hollanda Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olmasıyla ilgili basında çıkan "Fenerbahçe'de başarılı oldu, milli takıma çağrıldı" haberlerine tepki gösteren Advocaat, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Türkiye'de ve Hollanda'da hiçbir medyayla konuşmadım. Başarılı olup olamayacağımı henüz söyleyemem. Normal şartlarda 3. sıra benim sıram değildir. Kupayı hala kazanabiliriz. Kupayı alamazsak başarılı olarak adlandırılamayız. Hollanda'da 3. kez çalışacağım. Oraya çağrılmam Fenerbahçe'den dolayı değil. Bunu kim söylüyorsa yalancıdır. Kupayı hala kazanamamışız ve üçüncüyüz. Nasıl başarılıyız diyebilirim?"

Advocaat, Hollanda Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olmasıyla ilgili sorulara cevap vermedi.

"Fatih Terim'e sorun"

Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel'in milli takıma çağrılmamasıyla ilgili soruları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in cevaplaması gerektiğini dile getirdi.

Advocaat, "Volkan Demirel milli takımı hak ediyor mu?" sorusunu, "Fatih Terim'in işiyle ilgili fikir belirtmek benim sorumluluğum değil. Tek bildiğim şey var, o da Volkan Demirel'in harika bir kaleci olduğu. Fatih Terim'i arayın, ona sorun. Cevabı o verebilir, ben veremem." şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

Yazarlar