Süper Lig 'Aforoz' bitti

'Aforoz' bitti

18.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

3-2 konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı sonrası 100 günden fazla etap dışı kalan hakem Ali Palabıyık ve VAR hakemi Abdulkadir Bitigen sahalara döndü.

Aforoz bitti

ATTİLA GÖKÇE

Haberin Devamı

Palabıyık sahada
3 Ekim 2021’de oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray (2-3) maçının ardından 100 günden fazla etap dışı bırakılan Ali Palabıyık ile VAR hakemi Abdulkadir Bitigen’in kamuoyunda “aforoz” olarak değerlendirilen süreci nihayet sona erdi. Palabıyık, Antalya Mardan Stadı’nda 15 Ocak’ta oynanan İzlanda-Güney Kore (1-5) karşılaşmasında “FIFA hakemi” olarak düdük çaldı. 21 Ocak’taki Moldova-Güney Kore maçında da Bitigen’in görevlendirileceği öğrenildi.

TFF görevlendirdi
FIFA’nın, hazırlık kampında bulunan ve burada karşılaşmalar yapan ulusal takımlar için görevlendirilecek FIFA hakemi inisiyatifini bulunduğu ülke federasyonlarına bıraktığı ifade edildi. Türkiye Futbol Federasyonu da bu şekilde Ali Palabıyık için “ısınma turu” başlattı. Palabıyık, gibi MHK tarafından etap dışında bırakılan ve görev almayan Bitigen de dünkü Gençlerbirliği-Adanaspor karşılaşmasıyla sahaya çıktı.

Haberin Devamı

İki hakem de seminerdeydi

Merkez Hakem Kurulu (MHK), devre arasında gerçekleştirilen 2021-2022 Futbol Sezonu MHK Hilmi Ok Kış Semineri’ne Ali Palabıyık ile Abdulkadir Bitigen’i de davet etti. MHK’nın bu iki isme yer vermesi ve onları da etap içinde tutması, üst klasman hakemler tarafından olumlu bir yaklaşım olarak karşılandı.