Trabzonspor Ahmetcan Kaplan, Ajax'a transfer oluyor

Ahmetcan Kaplan, Ajax'a transfer oluyor

11.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan, G.Saray’dan Bertuğ Elmaz, Kayserispor’dan Emre Demir’in gitmesinden sonra bir genç daha Avrupa’nın yolunu tutuyor. Trabzonspor, altyapıdan yetişen stoperini, Hollanda devine gönderiyor.

Ahmetcan Kaplan, Ajaxa transfer oluyor

Futbolda yerli-yabancı tartışması sürerken, Türkiye’de yetişen genç futbolcular birer birer Avrupa’nın yolunu tutuyor. Son olarak Trabzonspor’un altyapısında yetişen ve A takıma yükselen Ahmetcan Kaplan, Hollanda devi Ajax’a transfer oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz’ın Glasgow Rangers, Emirhan İlkhan’ın Torino, Galatasaray’dan Bertuğ Elmaz’ın Marsilya, Kayserispor’dan Emre Demir’in Barcelona’ya gitmesinin ardından, Ahmetcan da kulübüne para kazandırarak ayrılacak.

Bordo-mavili takımla 1 lig, 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan genç stoper için Ajax, 10 milyon euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan da yüzde 15 pay ödeyecek. Kaplan, Hollanda’ya giderek sağlık kontrollerinden geçirilecek ve Amsterdam ekibiyle 5 yılık sözleşme imzalayacak.

Doğru yatırım

Barcelona’nın başarılı ismi Gerard Pique, ocak ayının başlarında NFT’de Ahmetcan Kaplan için 194 euroluk yatırım yapmıştı. Pique’nin, Ahmetcan Kaplan’ın NFT’sini satın alması çok konuşulmuş ve genç stoper bir anda kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Haberin Devamı

Parken biletleri kulüpten satışta

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un 16 Ağustos’taki deplasman biletleri satışa çıktı. Kulüp tarafından satışa çıkarılan biletlerin satışının 14 Ağustos Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edeceği bildirildi.

500 TL (25 euro - 27 dolar) olarak belirlenen bin 900 adet bilet kısa sürede kapışılırken, çok sayıda gurbetçi, eli boş döndü. Parken Stadı’ndaki maçı izlemek için adeta birbirleriyle yarışan Trabzonsporlu gurbetçiler, kendilerine ayrılan yüzde 5’lik seyirci kapasitesinin artırılması için Kopenhag Kulübü’ne sosyal medya üzerinden çağrı yaptı.

UEFA’ya liste bugün verilecek

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off’ta yer alacak futbolcuların listesini bugün UEFA’ya bildirecek. Avrupa saatiyle 24.00’e kadar süresi bulunan bordo-mavililerin, ilk maçın oynanacağı 16 Ağustos’tan 24 saat öncesine kadar iki yeni futbolcu değiştirme hakkı bulunuyor. Bu nedenle yeni bir transfer olursa o da dahil edilebilecek.

Korkulu rüya görmek istemiyor

İstanbulspor karşısında alınan galibiyetle lige iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, yarınki rakibi Atakaş Hatayspor karşısında kötü bir sürpriz yaşamak istemiyor.

Ligin ilk haftasını bay olarak geçen rakibine karşı hazırlanan bordo-mavililer, dün taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Teknik Direktör Abdullah Avcı, öğrencilerinden istediklerini tek tek anlattı, bunları idmanda uygulattı.

Haberin Devamı

Berat’tan jest

Suudi Arabistan takımlarından El İttifak’a transfer olan berat Özdemir, önceki gün son kez geldiği Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde takım arkadaşları, teknik ekip ve çalışanlarla vedalaştı. Ancak Berat, burada bulunan çalışanlara farklı bir jest yaptı. Başarılı orta sahanın, personele birer saat hediye ettiği, “Buna baktıkça beni hatırlarsınız. Hakkınızı helal edin” dediği öğrenildi.