Trabzonspor Aksal Yavuz, Uğurcan Çakır'ı Dozer Cemil'e benzetti! 'Komik olmayın'

Aksal Yavuz, Uğurcan Çakır'ı Dozer Cemil'e benzetti! 'Komik olmayın'

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'ın Galatasaray'a transfer olacağı iddiaları artık hemen hemen son buldu. Bordo-mavililerde devam etmesine kesin gözüyle bakılan Uğurcan Çakır'la ilgili Aksal Yavuz dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Aksal Yavuz, Uğurcan Çakırı Dozer Cemile benzetti Komik olmayın

Avrupa'dan takımların da radarında olan Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'ın adı son dönemde Galatasaray ile anılmaya başlamıştı. Bordo-mavililerin başarılı file bekçisinin babası Mustafa Çakır geçtiğimiz günlerde ayrılık iddialarına son noktayı koymuştu.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un başarılı file bekçisiyle ilgili Aksal Yavuz dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Uğurcan Çakır'ı bordo-mavililerin efsanesi Dozer Cemil'e benzeten Aksal Yavuz çarpıcı ifadeler kullandı...

MUSTAFA ÇAKIR SON NOKTAYI KOYMUŞTU

Uğurcan Çakır'ın babası Mustafa Çakır, futbolseverlerin merak ettiği konuyla ilgili Skorer'e özel açıklamalarda bulunmuştu. Mustafa Çakır, "Türkiye'de en iyi yerli kaleciler belli. Onun için Uğurcan'ın da ismi Galatasaray'la anılıyor. Ancak ne bize ne de kulübe gelen resmi teklif şu an için yok. Anormal bir teklif gelmediği sürece Uğurcan Trabzonspor'da kalacak. Veya kulübün beklentilerini karşılayacak teklif gelip, transfere de onay verirlerse o vakit ayrılırız. Ancak şu an için Trabzonspor'da futbol hayatına devam edecek" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Bordo-mavililerin kaptanıyla ilgili Aksal Yavuz'un kaleme aldığı yazı şu şekilde...

Yazılarımızı ve programlarımızı takip edenler, genç yaşta adını Trabzonspor’da efsaneler listesine yazdıran Uğurcan Çakır’ın nasıl bir Trabzonsporlu olduğunu, futbola nasıl ve hangi mevkide başladığını, futbolla arası olmayan rahmetli dedesine futbolu nasıl sevdirdiğini, Trabzonlu olmayan anne tarafını nasıl Trabzonsporlu yapmaya çalıştığını…

Bizim de çok iyi dostlarımız olan amca Şahin, baba Mustafa Çakır, evlat Uğurcan’a Trabzonspor marşlarını dinleterek, destan yazılan maçları büyük bir gururla yorulmadan, usanmadan anlatarak, saçının telinden ayak baş parmağına dek Trabzonsporlu yaptığını…
Yürümeye başladığı andan itibaren maçlara getirip ‘İşte bizim canımız, her şeyimiz Trabzonspor’umuz’ diyerek işaret ettiklerini, motive ettiklerini dediğimizi hatırlar…

Aksal Yavuz, Uğurcan Çakırı Dozer Cemile benzetti Komik olmayın

O şartlarda yetiştirilen, büyütülen bir çocuğu başka takımlarda idmana (deneme) çıkarmak zordur. Zira çocukta hedef bellidir; canı kadar sevdiği büyüklerinin canları kadar çok sevdiği takımında oynamaktır, kavuşmaktır. O anlamda baba Mustafa’nın etkisiyle yıllar evvel İstanbul’da bir iki takımla idmanlara çıkmıştır. Beğenilmesine rağmen Uğurcan, ‘Benim için Trabzonspor’ diyerek, arkasını bakmayıp, Trabzonspor’la kavuşacağı günü iple çekmiştir.
Geleceği ellerinde olan gencin gözleri ışıl ışıldı, çok çalışıyordu… Trabzonspor’um derken titriyordu, kısaca gözleri bordo ve maviden başka bir şey görmüyordu.

Haberin Devamı

Şimdi o Uğurcan başka takım taraftarı öyle mi? Allah aşkına güldürmeyin adamı!
Defalarca yazdık, söyledik, Uğurcan’a Trabzonspor mu, oda dolusu milyon Euro’lar diye sorsanız, tanıdığımız Uğurcan, gözünü kırpmadan tercihini Trabzonspor’dan yana kullanır. Dememiz o, mevzu Trabzonspor’un menfaati olunca; Trabzonspor’u yönetenlerden başka hiç kimseyi tanımaz!

Yedi yıl evvel kaleme almıştık, bir kaleci geliyor ‘Trabzonspor’da şampiyonluk yaşayacağım, adımı efsaneler arasına yazdıracağım’ diyen. Uğurcan, çok sevdiği Trabzonspor’una kavuşmakla kalmadı, şampiyonluk yaşadı hem de kaptan olarak… Yanıltmadı… Kendine ve sevdiklerine verdiği sözü tuttu.
Türkiye’de Trabzonspor’dan başka bir takımda oynamak istemez, gazetem Milliyet Skorer TV’de aylar evvel bir yayında Uğurcan, Türkiye’de başka bir takıma giderse ‘Kalemimi kırarım!’ derken şaka yapmamıştık ama bazı kesimlerin aylardır algı yapmaya devam etmesi hakikaten şaka gibi…

Haberin Devamı

Efsane Dozer Cemil’in ‘para için kulübümü terk edip başka kaptanların arkasında sahaya çıkmak bana yakışmaz’ sözü Trabzonspor tesislerinde yerini almışken, milyonlarca Trabzonsporlu o anlamda Dozer Cemil’i gönlünde koymaya yer bulamıyorken, Trabzonspor’da efsane olmuş kaptan Uğurcan’ı Trabzonspor yönetimi, hele de başkan Ertuğrul Doğan, en büyük rakiplerinden birine satacaktı öyle mi? Komik olmayın, ‘Uğurcan Çakır Trabzonsporlu değil’ diyenler yeterince güldürdü zaten!

Aksal Yavuz, Uğurcan Çakırı Dozer Cemile benzetti Komik olmayın

Yazarlar