Dünyadan Futbol Al Nassr'dan Cristiano Ronaldo'ya büyük jest!

Al Nassr'dan Cristiano Ronaldo'ya büyük jest!

24.01.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Dünya yıldızı Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katarak tüm dikkatleri üzerine çeken Al Nassr, Portekizli yıldız için büyük bir jest yapmayı planlıyor.

Al Nassrdan Cristiano Ronaldoya büyük jest

Cristiano Ronaldo'nun futbol dünyasında yankı uyandıran Al Nassr transferi sonrası Portekizli futbolcu gündemden düşmüyor. Formasını giydiği Suudi Arabistan temsilcisi, Ronaldo'ya büyük bir jest yapacak.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile 2.5 yıllık sözleşmeye imza attı. Suudi Arabistan ekibi 'Dünyanın en büyük sporcusu Al Nassr için resmen imzaladı' ifadeleri ile transferi resmen duyurdu. İmza sonrası Ronaldo duygularını şu sözlerle açıkladı: "Farklı bir ülkede farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum. Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyici. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım."

Kulüpten yapılan açıklamada Ronaldo'nun kazanacağı ücret belirtilmezken Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgilere göre ticari anlaşmalar da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanacak.

Al Nassrdan Cristiano Ronaldoya büyük jest

FERDINAND: ADALETLİ OLUN

Portekizli yıldız bu imza sonrası futbolseverlerin tepkisini çekti. Çok sayıda taraftar, 37 yaşındaki yıldıza eleştirilerde bulundu. Manchester United'ın efsane futbolcusu ve Cristiano Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo'ya sahip çıktı. Rio Ferdinand açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Nihayet mutlu olmasına sevindim. Hangi seviyede oynarsanız oynayın her futbolcu için asıl mutluluk oynadığınız kulüpte nasıl hissettiğinizdir. Orada mutlu olmak en önemli şeyler biri. Bu yüzden pek çok insanın gitmesini beklemediği bir ülke de olsa Cristiano Ronaldo'nun mutlu olmasına sevindim. Bu, Cristiano Ronaldo'nun kariyerini üzücü bir şekilde bitirdiği anlamına gelmiyor. İnsanların nasıl böyle yorumlar yapabildiğini anlamıyorum. David Beckham, Frank Lampard, Wayne Rooney ve Steven Gerrard'ı izlemek harikaydı. Aynı şekilde Amerika'da oynadıklarını görmek de... Kariyerlerini harika paralar kazanarak bitirmeyi hak ettiler. Bırakın Cristiano Ronaldo da bunun keyfini çıkarsın. Ailesiyle yeni bir kültürü deneyimleyecek. Onu eleştirenler kokuşmuş yorumlar yapıyorlar. MLS'e giden her futbolcuya 'Kariyerinin son dönemi için en iyi tercihi yaptı' dediniz. Şimdi Cristiano Ronaldo, Al Nassr'a gidince bir anda utanç verici olay oldu. Ben bu iki yüzlülüğü sevmiyorum. Adaletli olun."

ÖZEL MAÇTA DİKKAT ÇEKTİ

Suudi Arabistan'da inanılmaz bir özel maç oynandı. Cristiano Ronaldo'nun takımı Al Nassr ile Al Hilal'in karmasından oluşan Riyad All Star, Paris Saint Germain'i konuk etti. Mücadele Kral Fahd Uluslararası Stadyumu'nda oynandı. PSG sahadan 5-4 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Maçın en iyi oyuncusu seçilen Ronaldo 2, Messi 1 gol attı. İki efsane yaklaşık 60 dakika oyunda kalırken ilginç bir istatistik de gözler önüne serildi. Messi ve Ronaldo oyundan çıktıktan sonra, karşılaşmanın TV'den izlenme oranının yüzde 74 oranında düştüğü öğrenildi.

Al Nassrdan Cristiano Ronaldoya büyük jest

RONALDO VE MESSI BİRBİRLERİNİ PAYLAŞTI

Maçın ardından Ronaldo, Lionel Messi ile olan fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Sahaya geri döndüğüm için çok mutluyum. Bazı eski dostları görmek de çok güzeldi."

İLK RESMİ MAÇINDA BEKLENENİ VEREMEDİ

Al Nassr'ın bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Cristiano Ronaldo ilk maçında rakip fileleri havalandıramadı ve skor katkısı sağlayamadı. Portekizli futbolcunun çektiği 4 şutta sadece 1 kez rakip kaleyi bulması hayranlarını üzdü. Yüzde 92'lik pas isabet oranı yakalayan 37 yaşındaki oyuncunun rakipleriyle girdiği 6 ikili mücadeleden sadece 1'ini kazanması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Al Nassrdan Cristiano Ronaldoya büyük jest

AL NASSR'DAN JEST

Dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, Al Nassr ile 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Portekizli futbolcu Suudi Arabistan ile olan sözleşmesi 40 yaşına geldiği zaman bitecek. ESPN'nin haberine göre Ronaldo'nun futbolu kulüpte bırakmasını isteyen Al Nassr, yıldız ismin futbola devam etmek istemesi durumunda yeni sözleşme önermeye hazır.

Sarı-lacivertli kulüp, Ronaldo'nun tecrübesinden Asya futbolu için faydalanmak istediği için bu düşüncede olduğu aktarıldı.

Al Nassrdan Cristiano Ronaldoya büyük jest